Vége a tartalomirtásnak az HBO Maxon?

Már amennyiben hihetünk a cégegyesítés után a népszerű streamingszolgáltatót birtokló Warner Bros. Discovery gazdasági igazgatójának. De az is lehet, hogy már nem találtak semmit, amit leszedhetnének az oldalról.

Gunnar Wiedenfels szavai alapján míg 2022 az újrastrukturálás éve volt, a fő fókuszban az elbocsátásokkal és a tartalomeltávolításokkal, addig 2023-ban a cég belépett az újraindulás és építkezés időszakába. Mint arról mi is többször írtunk, a többmilliárdos adóssággal küszködő médiabirodalom vezetésének a takarékosság jegyében olyan megkérdőjelezhető húzásai voltak, mint a már leforgatott Batgirl kukázása, számos film és sorozat (köztük például a magyar A besúgó vagy nemrégiben a Bolondos dallamok évadai felének) eltávolítása a kínálatból, illetve a helyi készítésű tartalmak gyártásának megszüntetése.

Wiedenfels most megerősítette, hogy a hatalmas felháborodást kiváltott taktika meghozta az eredményét, és a tartalomgyártás visszafejlesztésével, továbbá a filmek és szériák kiirtásával 3 és félmilliárd dolláros megtakarítást sikerült elérniük, ami egymilliárddal több a korábban kitűzött célnál.

A szakember elmondta, hogy a korábbi vezetést irracionális túlköltekezés jellemezte, és egyáltalán nem koncentráltak a befektetések eredményességére – ezt a hibás stratégiát kellett nekik helyrehozniuk.
Forrás: HBO MAX


„Volt egy kis időnk, hogy megbizonyosodjunk róla, megfelelően végeztük-e a dolgokat. Néhány cím számára máshol találtunk új otthon (ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az HBO Maxról eltávolított tartalmak egy része nem tűnik el teljesen: azokat a cég értékesítette, így a jövőben feltűnhetnek más streaming szolgáltató kínálatában – a szerk.). Ezért tartott az egész folyamat 6–7 hónapig. De úgy gondolom, nagyszerű megoldásokat találtunk ki, és ami a legfontosabb, immár lezártuk ezt a fejezetet” – nyilatkozta a gazdasági vezető.

Wiedenfels azt is elárulta, hogy a cég fókuszában most

az HBO Max és a Discovery+ egyesített felületének az elindítása áll, amelyre valamikor idén tavasszal kerül majd sor.

Hogy elkerüljék a háborgást, egyelőre nem adtak nevet az új, kombinált streaming szolgáltatásnak, ahogy azt sem tudni még, pontosan mikor váltja fel a régi oldalakat. A szakember azt ugyanakkor megígérte, hogy az új felületen javítanak a felhasználói élményen, mivel felismerték, hogy ez az HBO Maxnál jelenleg kihívásokkal terhelt. (Az új, egyesített Warner Bros. Discovery streamer csak Amerikában mutatkozik be tavasszal, nálunk várhatóan sokkal később kerül sor az indulásra.)


(via Variety)