Itt a Lucasfilm karácsonyi ajándéka: Boba Fett saját tévésorozatot kap

A The Mandalorian évadzárójában hullott le a lepel a The Book of Boba Fett címmel készülő spin off szériáról.

VIGYÁZAT, ENYHE SPOILERVESZÉLY!

Aki már látta múlt pénteken a The Mandalorian második évadának fináléját (ez az az izgalmas Star Wars-tévésorozat, amit legálisan mi, magyarok majd csak 2021-től láthatunk), és kivárta a stáblista utáni bónuszjelenetet is, nagy nevetések közepette értesülhetett róla, hogy a jó öreg Boba Fett saját spin off szériát kap The Book of Boba Fett címmel. A sorozat a Disney+ csatornán fog debütálni 2021 decemberében, a sisak alatt pedig ugyanúgy Temeura Morrison lesz, ahogy a The Mandalorian sorozatban is (az előzménytrilógiában Morrison Jango Fettet alakította, ám a klónhadsereg mellett Boba is az ő klónja volt, csak növekedésgyorsító szérum nélkül, embergyerekként nevelkedett). A sorozat másik főszereplője Ming-Na Wen, aki itt is a (most már kiborggá átoperált) Fennec Shand nevű női mesterlövész-zsoldost alakítja.

Forrás: InterCom

 

Boba Fett saját élőszereplős tévésorozata egyébként már a 2000-es évek közepe óta napirenden volt a Lucasfilmnél, hiszen a karakter a korai (és meglehetősen nevetséges) halála ellenére is máig az egyik legnépszerűbb szereplőnek számít a franchise-ban. A Lucasfilm kreatívjai George Lucas tervei alapján 2005-ben dolgoztak ki egy alvilági környezetben játszódó tévésorozatot Star Wars: Underworld címmel (kapcsolódott volna hozzá egy Star Wars: 1313 című videojáték is), amelyben a fiatal felnőtt Boba Fett sajátította volna el a fejvadászmesterség összes csínját-bínját egy idősebb veteránt követve. A sorozatban a Császár és Csubakka is benne lett volna, a fiatal fejvadászt pedig maga Daniel Logan alakította volna, aki a 2002-es A klónok támadásában Boba Fettként örökölte meg az „apja”, Django sisakját. George Lucas szerint azonban túl sokba került volna a sorozat ahhoz képest, hogy mennyi bevételt termelhetett volna vele a Lucasfilm, a cég eladása után pedig a Disney más projektekbe vágott bele – igaz, egy önálló Boba Fett-mozifilmről szóló pletyka 2011-től kezdve egészen a közelmúltig keringett.

Most viszont már egészen világos, hogy a Disney miként képzeli el a Csillagok háborúja franchise jövőjét. Az egyszem Rogue Squadron-mozifilm mellé évekig csak tévésorozatok fognak készülni a Disney+ csatornára, abból viszont igencsak sok:

  1. The Mandalorian 3. évad
  2. The Book of Boba Fett (a The Mandalorain spin offja)
  3. Ahsoka (a The Mandalorain spin offja)
  4. Rangers of the New Republic (a The Mandalorain spin offja)
  5. Andor (a Zsivány Egyes előzménysorozata Diego Lunával a főszerepben)
  6. Obi-Wan Kenobi (a Jedi mester III-IV. epizódok közti kalandjai, Ewan McGregorral a főszerepben)
  7. Lando (az űrzsivány saját sorozata a Solo előtti időkből, amikor még az övé volt a Millennium Falcon)
  8. The Acolyte (Jedi lovagok kalandjai a High Republic erában, kb. 200 évvel a Baljós árnyak előtt)
  9. The Bad Batch rajzfilmsorozat (A klónok háborúja rajzfilm klónkatonás spin offja)
  10. A Droid Story rajzfilmsorozat (C-3PO és R2D2 új kalandjai)
  11. Vision rajzfilmsorozat (japán animátorok saját Star Wars-verziói)

(via Indiewire)