Sandra Bullock thrillere és a Stranger Things mellett mást is lehet ingyen nézni a Netflixen?

Lehet, például Adam Sandler és Jennifer Aniston vicces krimijét. De a képernyőt is elforgathatjuk, ha fekve streamelnénk! Tippek, trükkök, titkos zsánerkódok!

Ma már egyértelműen a Netflix az egyik legnépszerűbb streaming platform – bár örök harcot vív az elsőségért az HBO GO-val, az Amazon Prime-mal és a Disney+ csatornával. Így aztán nem csoda, hogy az online szolgáltató különféle előfizetői akciókkal, személyre szabható műsorkínálattal és apróbb praktikákkal igyekszik megtartani vezető pozícióját a film- és sorozatrajongók szívéért folytatott küzdelemben. A Collider magazin most össze is gyűjtött egy rakás tippet, trükköt és titkos kódot, amivel még felhasználóbarátabb élmény lehet a Netflixezés!

Forrás: Port.hu

 

Milyen Netflix-tartalmak nézhetőek ingyen?

A streaming platform havi előfizetési díja Magyarországon 2490-3990 forint között mozog. De némi adminisztráció után lehetőség van egy 30 napos ingyenes kipróbálási lehetőségre is, illetve regisztráció nélkül is megtekinthetőek bizonyos tartalmak – jellemzően persze a Netflix saját készítésű filmjei és sorozatai. A regisztrálás nélkül, ingyen megnézhető tartalmak listája a netflix.com/hu/watch-free linken érhető el. Jelenleg az alábbi produkciók találhatóak meg itt (az ingyenes tartalom időről időre változik):

  • a '80-as években játszódó, geek kikacsintásokkal teli Stranger Things tévésorozat,
  • Sandra Bullock kultikus túlélőhorrorja, a Madarak a dobozban,
  • Jenifer Aniston és Adam Sandler krimi-vígjátéka, a Gyagyás gyilkosság,
  • az Elit című tévésorozat,
  • a Bébi úr újra munkában című animációs film,
  • a Vak szerelem című reality sorozat,
  • A két pápa című dráma,
  • az Our Planet című természetfilm-sorozat
  • valamint a Grace és Frankie című sorozat.

Hol tudom kikapcsolni azt a fránya automatikus következő részre ugrást?

A jobb felső sarokban lévő legördülő fülön, az Accounts menüben a saját profilunkat kiválasztva görgessünk le egészen a  Profile & Parental Control szekcióig! Itt a Playback Settings megváltoztatására kattintva beállíthatjuk többek között azt is, hogy a mi profilunknál ne induljon el automatikusan a következő rész, ha vége az aktuálisan megtekintett epizódnak.

El tudom forgatni a Netflixet a laptopom képernyőjén, ha már fekve nézem a tévét?

El, de ehhez le kell tölteni a Netflix Flip - Rotate Netflix in Your Browser elnevezésű Chrome-bővítményt innen.

Le lehet tölteni a Netflix-tartalmakat ínségesebb időkre, amikor nincs net vagy vacakol a wifi?

A Netflix nemcsak az asztali számítógépen, de bármilyen olyan internetre csatlakoztatható eszközön keresztül elérhető, ami támogatja a Netflix appot. Ez lehet okostévé, okostelefon, tablet vagy akár játékkonzol is (jelen sorok írója például egy Orion lapostévére kötött PlayStation 4 Prón darálja a sorozatokat). De a kedvenc műsorainkat már iOS-es, androidos és Windows 10-es okostelefonokra is le lehet tölteni a Netflix app segítségével, így útközben is lehet tartalmat fogyasztani, amikor épp nincs internetünk.

Forrás: Port.hu

Íme a Netflix összes titkos zsánerkódja!

A streaming platform minden egyes produktumot ellát bizonyos zsánercímkékkel – a fentebb megemlített Sandra Bullock-film, a Madarak a dobozban például „dráma”, „thriller” illetve „könyv alapján készült film” tagekkel lett ellátva. Ennél persze sokkal több címkét kezel a Netflix algoritmusa: számkódokkal látja el az összes műfajt, így például a netflix.com/hu/browse/genre/7700 linket bepötyögve a Netflixen jelenleg elérhető westernfilmek listája ugrik elő. Íme a műfajokra és alműfajokra bontott, teljes kódlista!