C.iC - Gulyás Anna: Fekete kutya

A Fekete kutya bemutatóját május 21.-én 19 órakor láthatják a Trafóban. Gulyás Anna koreográfus 2017-ben indította el Compagnie interContemporain néven projekt-társulatát.

A már korábban is sikeresen közreműködő művészekkel, valamint a közös gondolkodásban partner újabb tagokkal, a társművészetek és a tudomány iránti nyitottsággal keresi az utat a klasszikus színházi előadásoktól a kísérleti műfajig, az önálló hang megtalálásán át a szélesebb közönség eléréséig.

Az együttes előadásait a magas szintű technikai igényesség, ugyanakkor a markáns fizikalitás, az érzékenység, de a karakánság is jellemzi.

Az előadásról:
’Azt gondolod, hogy halott vagy?’
’Egyszerűen nem éltem túl, ami velem történt. Nincs életem a munkán kívül, se célom, se vágyam. Olyan vagyok, mint a halottak. Csak az emléke él annak az embernek, aki voltam.’”


Ítélethirdetés nélküli gondolkodás, az ember döntéseinek jogosságáról, a gyermektől a gyilkosig mindenkiben megbúvó pusztító erőről, agresszióról, erőszakról. A Fekete kutya az agressziót, mint természetes ösztönt, önvédelmi formát, túlélési stratégiát mutatja fel a kortárs/balett formanyelvén. Jászberényi Sándor kortárs költő, író Az ördög egy fekete kutya című novelláskötete ihlette a gondolkodást: egy olyan szélsőséges világ jelenének tárgyilagos megfogalmazása, melyben a legmorálisabb gondolkodás is elfogadja a kegyetlenség elsőre megmagyarázhatatlan jelenlétét. Az előadásban az emberi agresszió köreit keressük: hogyan válik a bántalmazottból bántalmazó, hogyan „adja tovább”, szűri meg az ember az őt érő ingereket.

https://port.hu/adatlap/szindarab/szinhaz/fekete-kutya/directing-28903