Hamarosan kezdődnek a Zsidó Művészeti Napok

Több mint 24 eseményen közel 300 művész lép fel az idei Zsidó Művészeti Napokon (ZsiMü), mely május 28-án startol. Az ország kiemelkedő összművészeti eseménysorozatán kiváló művészek lépnek fel, a résztvevőket szinte felsorolni is lehetetlen.

Fellépnek többek közt Ónodi Eszter, Szulák Andrea, a Hot Jazz Band, a Budapest Jazz Orchestra, Dés László, Mácsai Pál, Kern András, Horgas Eszter, Falusi Mariann, Náray Erika, Kováts Kriszta, a Budapest Ragtime Band, László Boldizsár, Boncsér Gergely, a Jazzical Trio, Sárik Péter és Gátos Iván, a Dart Kortárs táncegyüttes, az Örkény Színház művésznői és Nógrádi Gergely produkcióját élvezheti a közönség. A színpadi programok mellett Ofra Haza emlékiállítást is láthatnak az érdeklődők az Izraeli Kulturális Intézetben. A ZsiMü június 10-ig tart.

A ZsiMü célkitűzése fiatalnak maradni, új tehetségeket felkutatni, és minél többet meríteni a zsidó és izraeli kultúra kifogyhatatlan tárházából. E gondolat mentén majd mindegyik művészeti ág képviselteti magát a ZsiMü ideje alatt, kiváló és népszerű alkotók tolmácsolásában.

Gryllus Dorka és Kálid Artúr játsszák a Gólem Színház legújabb bemutatóját. Anat Gov Jaj Istenem! című darabját május 31-én láthatják a nézők a Hatszín Teátrumban.


Az Ofra Hazáról szóló második program egy színházi előadás lesz, Náray Erika és Klem Viktor előadásában, melyből megismerhetjük az énekesnő életét és hallhatjuk méltán híres slágereit is. Június 2-án látható a Hatszín Teátrum színpadán az Ofra Haza – a Kelet Madonnája című produkció.


Június 5-én szintén a Hatszín Teátrumban látható a nőNyugat című előadás Bíró Kriszta, Für Anikó, Hámori Gabi, Kerekes Viktória, Lázár Kati szereplésével. Az előadás nem hangos irodalomtörténet és nem kíván megkésett elégtételt nyújtani a nagy férfiak árnyékában élő és író nőknek. Legalábbis nem úgy.