Közösségben a közönséggel a 2018/2019-es évadban is

- 14 bemutatót hirdetett meg a Veszprémi Petőfi Színház -

A jövő évad első bemutatója a Nyitott ablak című zenés játék lesz Szilágyi Tibor rendezésében – hangzott el a teátrum hétfői sajtótájékoztatóján.
A Kossuth és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész elmondta, 21 évvel ezelőtt már színpadra állította ezt az előadást Veszprémben, de bízik benne, hogy most még nagyobb sikert érnek el az előadással. 53 éves pályafutása alatt többször játszott és rendezett már a Veszprémi Petőfi Színházban. A bohózat, Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván műve klasszikusnak mondható. A nagyközönség szeptember 28-án láthatja először.

A „közösségben a közösséggel” szlogenünk szellemében szeretnénk továbbra is dolgozni– erősítette meg Oberfrank Pál igazgató, hozzátéve, folyamatosan keresni kell a kapcsolatot a nézőkkel. Ezt célozta meg az áprilisban megtartott Érzékenyítő fesztivál is, amelynek keretében négy előadásból álló érzékenyítő színházi esten vehettek részt a nézők. A nagy érdeklődés bebizonyította, hogy szükség van ilyen rendezvényekre, így biztos, hogy jövőre ismét megrendezik a programsorozatot.

A továbbiakban ismertették a Veszprémi Petőfi Színház 2018/2019-es évadának programját:
Több nagysikerű produkció is műsoron marad 2018/2019-ben, úgymint a Holt költők társasága, az Isten pénze, a Kurázsi mama és gyermekei, a Tanár úr kérem, a Jövőre veled, ugyanitt első része, valamint Az őz.
Elhangzott még, a Veszprémi Petőfi Színházban a következő évadban is elérhetők lesznek akadálymentesített előadások a 90 decibel Projekttel együttműködésben.
Szó volt még a tervezett rekonstrukcióról is, amelynek előkészületei folyamatosan zajlanak a háttérben. Továbbra is elérhető lesz a Korhű színházi program, amelynek révén a 75 év felettiek díjtalanul tekinthetik meg az előadásokat. 
Természetesen az idei évad még nem ért véget, számos bérletes és bérletszünetes előadással várják nézőiket a színházba. Május 26-án gyermeknapot tartanak, június 1-jén a népszerű Bérletek éjszakája program kerül megrendezésre, majd június 21-24. között első alkalommal kerül sor a veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra.