10 dolog, amit nem tudtál a Ház a tónál című romantikus filmről

A film, amiben a Féktelenül után 12 évvel újra együtt láthatjuk Sandra Bullockot és Keanu Reevest! Akár újranézzük a napokban a tévében, akár nem, ezt a tíz érdekességet mindenképpen érdemes elolvasni róla.

1. A címbeli tóparti ház eredetileg nem létezett, kifejezetten a film kedvéért építették meg, majd utána el is bontották.

2. A ház pontos mérete 186 négyzetméter, és acélgerendákon állt, a vízszint felett három méterrel. Az impozáns épület 35 tonna acélból készült, közel száz ács, hegesztőmunkás és festő közös munkájával.

3. Sandra Bullock egyszer elmesélte, hogy a házban volt ugyan folyóvíz, de vécé sajnos nem.

4. A filmben szereplő exkluzív étterem neve azért Il Mare, mert az alkotók ezzel tisztelegtek az alapul szolgáló eredeti film előtt. A Ház a tónál ugyanis egy 2000-es dél-koreai film, a Siworae (Il Mare) remake-je, csak ott nem egy éttermet, hanem magát a vízparti házat hívták így. (Fentebb a kissé spoileres trailer látható.)

5. A címben szereplő kutyust Bullock nevezte el, mégpedig Jacknek, azért, mert Keanu Reeves karakterének is ez volt a neve korábbi közös filmjükben, az 1994-es Féktelenülben.

6. Bullock karaktere, Kate Alfred Hitchcock 1946-os filmjét, a Cary Grant és Ingrid Bergman főszereplésével készült Forgószél című thrillert nézi a tévében.

7. A nő szülinapi partiján pedig a This Never Happened Before szól Paul McCartney-tól, ami azonban apró baki volt a filmesek részéről, mivel a dal a 2005-ös Chaos and Creation in the Backyard című albumon volt először hallható, a Kate-hez kapcsolódó cselekményszál viszont 2004-ben játszódik.

8. Ez Keanu Reeves harmadik filmje, amiben fontos szerepet kap az időutazás. Az első kettő a Bill és Ted oltári kalandja (1989) és a Bill és Ted haláli túrája (1991) volt.

9. Ez Sandra Bullock második filmje, ami Chicagóban játszódik. A korábbi szintén egy romantikus film volt, de egy vérbeli romantikus komédia: az Aludj csak, én álmodom 1995-ből.

10. Alex Wyler szerepére Keanu Reeves előtt John Cusacket kérték fel, de ő nemet mondott. Habár nagyon szeretjük Cusacket, mi nem bánjuk, hogy még egyszer láthattuk együtt Bullockot és Reevest!


(via IMDb)