A Kabát FC az a fajta műsor, amiért érdemes élni

A szórakoztató műsor iskolapéldája 2024-ben.

Rég nevettem annyit egy műsor nézése közben, mint a Kabát FC első szegmense alatt. Pedig aztán láttam már egy-két vicces(nek szánt) produkciót, ami miatt a viccrelém erősen kisülésközeli állapotba került, de a Kabát FC, ami lényegében a Lúzer FC 2024-re optimalizált változata, bebizonyította, hogy van még remény, ha jó értelemben vett öncélú szórakoz(tat)ásról van szó.

Botlábú focistákkal guríthat nagyot az RTL

A Kabát FC-hez hasonlót már láttunk 14-éve, a kérdés, hogy sikerül-e megismételni a bravúrt, amit a Lúzer FC tudott annak idején.

Tovább

Mert vannak olyan valóságshow-k, párkapcsolati realityk, meg egyéb formátumok, amik tartalmaznak vicces, szórakoztató elemeket, mint például a Nyerő Páros, a Kőgazdag fiatalok, a Farm VIP, Házasodna a gazda és még sorolhatnám, de mindegyikben ott van a taktikázás, a versengés, ami az egész sztori gerincét alkotja. És ezzel nincs is semmi baj, csak nincs olyan nettó hülyülésre épülő, szánt szándékkal komolyan vehetetlen  produkció, ami a pusztán a szórakoztatásra utazna, nem pedig a másik nyomorát vagy éppen a jól megkavart drámát habosítaná.

Erre itt van a Kabát FC, ami bizonyos szempontból nagyon könnyen a modern kor Győzike Show-ja is lehet.

A Kabát FC tökéletesen megtestesíti a fenti elvárásokat, vagyis azt, hogy a saját kontójára önfeledt szórakozást biztosítson a nézőnek. A műsor szereplőin és a koncepción is érződik, hogy ez az egész egy vicc. Hogy is lehetne komolyan venni, hogy majd Kabát Peti egy botlábú focicsapat felett elnökösködve három hét leforgása alatt az albán hegyekben majd az aranycsapatot megszégyenítő kezdő 11-est állít pályára a Fradi ellen.  Mindehhez még ismertebb focisták is asszisztálnak, lásd: Sebők Vili. 

Kabát megérett már erre az önálló műsorra, hiszen a Nyerő Párosban és a Gyertek át!-ban is már rengetegszer bebizonyította, hogy elég szórakoztató figura. És ezt a figurát zsigerből tolja. A köré felépített koncepció pedig megadja azt a kényelmet, hogy a focis közegben otthon érezheti magát, és még inkább önmaga lehet. Itt kitejesedhet, és hozhat egy Győzikénél is Győzikébb performanszt.  (Jelentsen ez bármit is.)

Forrás: RTL sajtóklub

 

A műsor első felében kiderül, hogy ez az egész egy fogadás Sebestyén Balázs és Kabát Peti között. Az egész úgy van felvezetve, mintha ez a Nyerő Párosba beillő klasszikus szívatás lenne Balázs részéről, csak annyira jól lett kitalálva, hogy igazából megért egy egész műsort. Mondhatni A Kabát FC a Nyerő Páros Cinematic Universe első spin off sorozata. 

A botlábú focisták kiválogatásán látszik, hogy mekkora poén az egész. A csapatba bekerült a srác, aki bokamerevítővel és mankóval bicegett fel a pályára.  De Kabát csapatát erősíti a csávó, aki annyit tudott, hogy hozott pizzát a meghallgatásra. De az unikornis jelmezben ugrabugráló kabalafigura is pályára lép Kabát mester segítségével és persze Radics Zsombor tiktokker is.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Kabát összeszedi az edzői csapatot, a volt focistákból álló brigádot, majd egy fapados járattal elutaznak Albániába, ahol busszal, majd lefingott, szarszagtól bűzlő zöldséges mercikkel folytatják útjukat.  (A zöldséges mercikről a Totalcar.hu-n lehet nagyon jókat olvasni.) Az is vicces, hogy egy 1,5 órás repülésbe mennyi mindent belezsúfoltak (kártyázás, alufóliába csomagolt otthonról hozott zsömlés szendvics majszolás, hangoskodás), mintha csak egy végtelennek tűnő osztálykirándulás lenne. Aztán az elveszett bőrönd, az angolul nem tudó focista kálváriája után egy kis kocsikázást követően megérkeznek hőseink a magaslati edzőtáborba, ahol húzóra betolják a falu apraja-nagyja előtt az albán nemzeti szeszt, a rakit, amit ezek a kifinomult ízlésű focisták nehezebben viselnek.

A következő részben szembesülnek az elég nomád szállással meg a fantasztikus csapattal és az ügyesen ellopott TAO pénzt messziről sem látott focipályával. Szóval a show must go on még csak most kezdődik!