A tévé előtt töltenéd a vasárnap estét? Segítünk a filmválasztásban!

A vasálarcos mellett ajánljuk még Az utolsó vacsora című freskó animációs feldolgozását, de ha valami könnyedebbre vágytok, nézzétek meg a Bosszúállókat!

A vasmacska kölykei - Prime, június 9. vasárnap, 18.30h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Deant, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen gardrobszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja.

Bosszúállók - RTL Klub, június 9. vasárnap, 18.55h

Nick Fury (Samuel L. Jackson), az Ügynökség vezetője új fenyegetést észlel. Az ellenfél minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre. Fury a katasztrófa elkerülésére összehívja a szuperhősöket. A toborzás eredményeként hamarosan sohasem látott szupercsapat néz farkasszemet az ellenséggel. Vasember (Robert Downey Jr.), Amerika kapitány (Chris Evans), a Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és a többiek indulnak harcba, hogy megakadályozzák bolygónk pusztulását. Bruce Banner (Mark Ruffalo) megfékezhetetlen alteregója, Hulk azonban kis híján mindent szétrombol.

A csábítás elmélete - SuperTV2, június 9. vasárnap, 21h

A férfiak állatok. Jane (Ashley Judd) legalább is így gondolja. Nemrégiben ugyanis szerelmes lett az egyik kollégájába, Raybe (Greg Kinnear), és már éppen összeköltöztek volna, amikor a férfi csúful felülteti. Jane bosszút esküszik. Dühében kollégája, a nőcsábász Eddie (Hugh Jackman) kiadó szobájába költözik, és barátnője, Liz (Marisa Tomei) unszolására a legolvasottabb férfi magazinban teszi közzé, persze álnéven, nagyszabású elméleteit a férfiakról és a tehenekről. Hamarosan az egész világ az elméletein csámcsog, és a tévécsatornák egymást tapossák a titokzatos tudósnő kegyeiért.

Kelepce - Film Mánia, június 9. vasárnap, 21h

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.

A vasálarcos - Izaura Tv, június 9. vasárnap, 22h

XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos, Aramist és D'Artagnant, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett őt akarják trónra ültetni.

Az utolsó vacsora - Duna Tv, június 9. vasárnap, 22.20h

Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című művének animációs festményfilmként történő feldolgozásával, emléket szeretnének állítani ennek a páratlan remekműnek. Az egyetemes kultúra egyik legnagyobb kincsének animációs eszközökkel történő feldolgozásával, az örök és legszentebb történet teljesen újszerű megjelenítésével hivatott a film felhívni a figyelmet a freskó megállíthatatlan pusztulására. Leonardo Da Vinci alkotása, az emberi mulandóságot jelképező kép ugyan elveszhet, eltűnhet, de a megváltás és a szeretet üzenete az egész emberiség számára közös és örök.

Leány gyöngy fülbevalóval - Duna Tv, június 9. vasárnap, 22.40h

A tizenhét éves Griet (Scarlett Johansson) édesapja megvakul egy kemence felrobbanásánál, ezért a lány kénytelen cselédnek szegődni a festő, Johannes Vermeer (Colin Firth) családjához. A lány kortalan szépsége felkelti a festőművész érdeklődését, és bár neveltetésük és társadalmi helyzetük gyökeresen más, a mester észreveszi Griet ösztönös tehetségét, és fokozatosan beavatja őt művészetének titokzatos világába. Amikor anyósa, Maria Thins (Judy Parfitt) észreveszi, hogy Griet lett Vermeer múzsája, veszedelmes döntést hoz.

Fekete hattyú - TV2, június 9. vasárnap, 23.10h

A balett-társulat A hattyúk tava előadására készül. Vezetője és koreográfusa, Thomas Leroy a Fehér hattyú szerepére Ninát választja. Ám úgy véli, hogy a Fekete Hattyú szerepe Lilyre illik. A két táncosnő rivalizálni kezd egymással.