Az 5 legjobb zsűritag a magyar tehetségkutatók történetéből

Nem sokára kezdődik az őszi műsordömping tehetségkutatóstul, realitystül, pár hete pedig az is kiderült, kik lesznek az idén visszatérő Megasztár zsűritagjai – ennek örömére kiválasztottuk néhány nagy kedvencünket a múlt és a régmúlt tehetségkutatók zsűrijeiből.

Petrovics Emil (Ki mit tud?)

Bármily hihetetlen, nem új jelenség, hogy egy tehetségkutató nem annyira a versenyzőkről, mint inkább a zsűritagokról szól (ahogy azzal ezeknek a műsoroknak a legújabb generációját szokták vádolni) – főleg, ha olyan nagyságokról van szó, mint akik ennek az 1962 és 1996 között összesen tíz alkalommal futott kulturális ifjúsági tehetségkutató műsornak az ítészei voltak. Az egyebek mellett Koncz Zsuzsát, Zoránt, Gálvölgyi Jánost vagy Kern Andrást is felfedező Ki mit tud? zsűrijében olyan szaktekintélyek foglaltak helyet, mint Petrovics Emil zeneszerző, Szinetár Miklós színházi és tévés rendező, Major Tamás színész, Pernye András zenetörténész, továbbá Rábai Miklós és Vásárhelyi László néptánc-koreográfusok.

Az említett szakemberek nemcsak jóindulattal, mégis pontosan ítélték meg az indulók produkcióját, de a nézők kedvéért szinte észrevétlenül loptak apró tudásmorzsákat monológjaikba. Ennek a legnagyobb bajnoka Petrovics Emil volt, akiről sajnos nem találtunk vonatkozó videót,

de a fenti részletben betekintést nyerhetünk az őt jellemző derűs bölcsességbe, ami akkor sem hagyta el, amikor egy technikai hibának köszönhetően egyáltalán nem lehetett hallani, amit mond.


Presser Gábor (Megasztár)

A 2003-ban indult Megasztár első három évadának zsűritagja, az Omega és az LGT zenésze

sok mindenben a Ki mit tud?-szakértői zsűrik méltó örököse volt,

hiszen folyton arra akarta rávenni a jelentkezőket és a versenyzőket, hogy ne angolul, vagy az angol nyelvű dalok mellett magyarul is énekeljenek – ezzel afféle nyelvőri értékmentést valósítva meg.

Habár Pici bácsi arca ítészi tevékenysége közben maga volt a Kulesov-effektus, annyira pókerarccal ülte végig az egészet (ráadásul még a kezével is mindig kitakarta egy kicsit az arcát), kommentárjaival egyszerre volt józan és jóságos – amivel szintén Petrovicsék tevékenységét idézte meg.

Fentebb azt láthatjuk, milyen hatással volt rá (és szintén igen szimpatikus zsűritársaira, azaz Novák Péterre, Pély Barnára, Bakács Tiborra és Soma Mamagésára) Varga István és Rúzsa Magdi produkciója a válogatón.

 

Cikkünk apropója

Ők lesznek a Megasztár zsűritagjai

2024-ben visszatér a TV2 énekes tehetségkutatója, a Megasztár, végre kiderült, ki az az öt ember, aki a zsűriben foglal majd helyet.

Tovább

 

Hernádi Judit (Csillag születik)

Hernádi Judit színésznő, a Holnap lesz fácán, a Szamárköhögés, a Szamba és a Pasik sztárja a második, a harmadik és a negyedik évadban, azaz 2009-ben, 2011-ben és 2012-ben volt a 2007-es indulásakor a Megasztár konkurenciájává vált (majd az X-faktor által kiszorított) Csillag születik egyik meghatározó zsűritagja. A művésznő tevékenységében az volt a leginkább figyelemre méltó, hogy imádni valóan önmaga volt végig, és a komoly zsűrizés közben is megőrizte azt a perszónát, ami nyilvános megjelenéseikor is jellemző rá – magyarán szólva itt is csak úgy áradt belőle a szexuális őserő.

Erre jó példa az alant látható rövid kis részlet, amelyben úgy sikerül némi pajzánságot csempésznie megszólalásába, hogy egy pillanatig sem válik közönségessé.


Keleti Andrea (Szombat esti láz)

A 2006 és 2014 között az RTL Klubon, majd az RTL II-n, végül ismét az RTL Klubon a Strictly Come Dancing magyar verziójaként sugárzott táncos celebvetélkedőben feltűnt versenytáncos, Keleti Andrea a műsor első és második évadában még Kulka János, illetve Csonka András profi partnereként szerepelt a kisképernyőn (utóbbi művésszel meg is nyerték a versenyt), de a Szombat esti láz negyedik és ötödik évadára zsűritaggá avanzsált. Keleti ítészként is megőrizte magával ragadó egyéniségét, és ilyen videót ugyan sajnos nem találtunk róla, de a lenti részlet kiválóan példázza,

mennyire sugárzó és bájos jelenség, és mennyire feldobta az egész műsort a jelenlétével.


Regőczy Krisztina (Sztárok a jégen)

A TV2 méltatlanul elfeledett 2007-es jégtáncos showműsorába a készítőknek sikerült két igazi műkorcsolya-nagyágyút megszerezniük: Regőczy Krisztinát és Sallay Andrást, a híres Regőczy–Sallay-jégtánckettős olimpiai ezüstérmes és világbajnok tagjait. A szakmaiságot a legmagasabb szinten képviselő sportolók szerepeltetésével kapcsolatban további szenzációt jelentett, hogy a sikereikre jó szívvel emlékező közönség végre a személyiségüket is megismerhette. Regőczyből pedig sugárzott a kedvesség és megértés. Ahogy arról egy interjúban annak idején beszámolt, nagyon élvezte a műsorral érkező tévés népszerűséget, és remekül érezte magát a produkciós munkálatok során is – mindez pedig ítészi szereplésein is meglátszott.