Durva bakit szúrtak ki a Kincs, ami nincsben

Magyar rajongó vette észre a több mint negyven éve lappangó hibát, ami miatt ezentúl más szemmel nézünk majd Bud Spencerre.

Az 1981-ben bemutatott Kincs, ami nincs

a mai napig az egyik legnagyobb kedvence a Bud Spencer – Terence Hill-rajongóknak,

akik nyilván rongyosra nézték a vígjátékot, szóval egészen elképesztő, hogy csak most derült fény az aprócska, de annál viccesebb tévesztésre.

Amikor Charlie és Alan kiúsznak a szigetre, és különválnak, Charlie halat próbál fogni a vízben állva, mikor észrevesz egy nagy tojást. Kilép a vízből, hogy feltörje és megegye a tartalmát. Ennél a résznél figyelhető meg, hogy Bud Spencerre egy khaki gumicsizmát adtak, hogy ne ázzon át a cipője, és ne legyen vizes a lába, amíg ezt a jelenetet forgatják (a film többi részében végig ugyanabban a fehér, kék csíkos cipőben látható) – számolt be róla egy szemfüles magyar rajongóra hivatkozva a Promotions.

Forrás: RTL


Nem ez az egyetlen anomália egyébként a Kincs, ami ninccsel kapcsolatban, legalábbis ami a magyar verziót illeti. Szintén a Promotions beszámolója alapján ugyanis az 1984 márciusában bemutatott mozis változatot, majd az 1990-ben a Magyar Televízióban műsorra tűzött verziót követően

egy olyan kópia terjedt el, amiből egy teljes jelenetet kivágtak.

Mivel az RTL is ezt a változatot szokta sugározni a szép számú ismétlések során, több rajongó soha nem is látta még a csorbítatlan verziót. A szóban forgó jelenet egyébként az, amelyben Charlie és Alan a pálmafák között kutatnak a kincs után, de csak a rég elhunyt kincskeresők sírjaira bukkannak (ez a mintegy 3 perces képsor a kalózokkal való verekedés és a japán tank beindítása között volt eredetileg látható). Sajnos a magyar DVD-kiadásra is a csorbított verzió került fel, így érdemes mindig nyitott szemmel járni, ha Bud Spencer és Terence Hill filmjeiről van szó.


(via Promotions)