Elfelejtenéd kicsit a valóságot? Akkor ezeket a filmeket nézd vasárnap!

Gyűjtöttünk pár vígjátékot, hogy jobb kedvetek legyen, de azért válogattunk mást is a vasárnapi tévézéshez. #maradjotthon!

Csokoládé - Film4, március 22. vasárnap, 14.45h

Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, Lansquenet-ben. Itt ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher (Juliette Binoche) érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit Lansquenet-ben, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek rejtett vágyait. Ám Reynaud grófja (Alfred Molina) meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Ellenségeskedésük egészen addig megosztja a kisváros lakóit, míg kis híján tragédia történik.

 

A nagyon nagy ő - TV2, március 22. vasárnap, 15.30h

Hal Larson (Jack Black) nem valami nagy szám, de igényei és kritikus megjegyzései azok vannak, ha nőkről van szó. De a kutya se megy el vele, ezért kihasználja a váratlan lehetőséget. Tony (Anthony Robbins), a motivációs guru felajánlja, hogy hipnózissal segít rajta. A gyors kezelés után Hal csak a nők belső értékeit veszi észre. Nemsokára vadul szerelmes lesz a kövér Rosemarybe (Gwyneth Paltrow). Mauricio (Jason Alexander) szintén pancser barátja rá se ismer, és mielőtt végzetesre fordulna Hal sorsa, minden eszközzel azon dolgozik, hogy visszaterelje a helyes útra.

 

Waczak Szálló / Kommunikációs zavarok - Humor+, március 22. vasárnap, 16h

Basil egy kizsákmányoló, hoteltulajdonos, aki rengeteget dolgozik, és akinek az életét megkeserítik halott vendégek, hotel ellenőrök és a csőcselék. Legnagyobb fejfájást a "viperafészek" _ saját felesége Sybil (Prunella Scales) okozza. Együtt vezetik a hotelt _ a Waczak szállót a rendíthetetlen nyugalmú Polly (Connie Booth) segítségével, és a másik alkalmazott Manuel (Andrew Sachs) bárminemű segítsége nélkül. Manuel egy gyakornok pincér Barcelonából, és dühös a főnökére, aki minden frusztrációjának céltáblája. Basil utálja a vendégeket, durván bánik a személyzettel, mániákusan elront mindent, ami az útjába kerül, kiállhatatlanul sznob és menthetetlenül nős. Mind a felesége, mind a nyavalyás vendégek, mind pedig az ostoba spanyol pincér, Manuel halálra gyötrik őt, pedig ő mást sem szeretne, minthogy jómódú, "előkelő" vendégei legyenek a szállóban.

 

Napsütötte Toszkána - Viasat3, március 22. vasárnap, 16.35h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő egészen addig, amíg házassága zátonyra nem fut. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője ajándékként elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances beleszeret egy elhanyagolt, ódon villába és egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja. Az átalakítás körüli mediterrán megoldások az elején majdnem meghátrálásra késztetik, de mikor egyre közelebb kerül az ott élőkhöz, elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége.

 

A csábítás elmélete - Prime, március 22. vasárnap, 16.45h

A férfiak állatok. Jane (Ashley Judd) legalább is így gondolja. Nemrégiben ugyanis szerelmes lett az egyik kollégájába, Raybe (Greg Kinnear), és már éppen összeköltöztek volna, amikor a férfi csúful felülteti. Jane bosszút esküszik. Dühében kollégája, a nőcsábász Eddie (Hugh Jackman) kiadó szobájába költözik, és barátnője, Liz (Marisa Tomei) unszolására a legolvasottabb férfi magazinban teszi közzé, persze álnéven, nagyszabású elméleteit a férfiakról és a tehenekről. Hamarosan az egész világ az elméletein csámcsog, és a tévécsatornák egymást tapossák a titokzatos tudósnő kegyeiért.

 

Őrült, dilis, szerelem. - Cool, március 22. vasárnap, 18.40h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

Az olasz meló - Film Now, március 22. vasárnap, 20h

Charlie Crocker agya a legtökéletesebb rablásokat terveli ki. A megvalósítás sikere viszont már emberein múlik. Egyszer számított csak rosszul: amikor Velencében egyik embere lelépett az egész szajréval. Egy évvel később Los Angelesben bukkan a rabolt arany nyomára. Úgy akarja visszarabolni jogos jussát és kereket oldani, hogy közben a város történetének legnagyobb forgalmi dugóját produkálja. Új bandáját egy számítógépes zseni, egy veterán páncélszekrény szakértő és egy pirotechnikus alkotja, akikhez csatlakoznak a bennfentesek és egy csinos hölgy, Stella, akinek kötélből vannak az idegei. Indulhat a bosszú.Az elmés megoldásokkal teli izgalmas film a krimi műfaj egyik 1969-es klasszikusának újraforgatott változata, Michael Caine nélkül.

 

A számolás joga - Moziverzum, március 22. vasárnap, 21h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, március 22. vasárnap, 21h

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

 

Családi üzelmek - Cool, március 22. vasárnap, 21h

A dílereknek is vannak elveik. David (Jason Sudeikis) csak rászoruló családanyáknak vagy szorgos éttermi alkalmazottaknak árul, de gyerekeknek soha. És bízik benne, hogy ha mindig kispályás marad, nem érheti baj. De persze téved. Méghozzá nagyon nagyot.Egyszer, egyetlen egyszer néhány környékbeli kamasznak segít megszabadulni az elvonási tünetektől, azok erre kirabolják, és ő nem tud elszámolni sem az anyaggal, sem a pénzzel. Hogy jóvá tegye a hibáját kénytelen egy nagy szállítmányt áthozni Mexikóból. Szerencsére a jó szomszédja, egy cinikus sztriptíztáncosnő (Jennifer Aniston) és két züllött kiskorú (Emma Roberts, Will Poulter) segít neki: úgy tesznek, mintha családi túrán járnának, de a lakókocsi csempészáruval van tele. Az ötlet jó _ a kivitelezés viszont elképesztő következményekkel jár...

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - Viasat6, március 22. vasárnap, 21h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat.

 

Mennyit ér egy ember? - M2, március 22. vasárnap, 21.10h

Napjaink Franciaországában járunk. Thierry korábban gyári munkásként dolgozott, de egy éve munkanélküli. Mindenáron megpróbál a felszínen maradni. Napközben a munkaügyi központba jár, ahol hosszadalmas, komikus helyzeteket eredményező csoportos foglalkozások során készítik fel a munkakeresőket az állásinterjúkra. Esténként pedig jó férj és szerető apa szeretne lenni. Tizenéves fia, Matthieu értelmi fogyatékos, de vidám és magabiztos: éppoly elszántsággal küzd egy boldogabb életért, mint kitartó és eltökélt apja.

 

Toszkán szépség - Duna Tv, március 22. vasárnap, 21.20h

A film a hetvenes évektől kezdődően meséli a Micheluccu család történetét, melynek középpontjában a gyönyörű és életvidám Anna áll, Bruno édesanyja. A Livorno tengerpartján minden évben megrendezett szépségversenyen váratlanul Anna nyeri el a "Leggyönyörűbb Anya" címet, felkavarva ezzel a város férfi lakosságát és Anna erőszakos férjét. A szépségversenyt követően káosz lesz úrrá a családon: a féltékeny férj kidobja feleségét és gyermekeit otthonukból és ezzel egy olyan kaland veszi kezdetét, ami csak évtizedekkel később ér véget. Harminc év elteltével a még mindig gyönyörű Anna halálos beteg lesz. Valeria rábeszéli az anyja fiatalkori szereplését szégyenként megélő, ezért Milanóba menekülő testvérét, hogy térjen vissza a szülővárosukba. Bruno találkozása anyjával rég elfeledett emlékeket hoz felszínre és a trió kalandja nem várt meglepetésekkel folytatódik. Az utolsó napjaiban is jókedvet sugárzó Anna viselkedésével példát mutat a hitről, a nyitottságról és megtanítja gyermekeit, hogy hozzá hasonlóan hogyan találják meg és élvezzék az élet apró örömeit. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Agatha Christie: Szunnyadó gyilkosság - TV4, március 22. vasárnap, 23.30h

Gwenda huszonegy éves, fél éve van férjnél és most életében először Angliába érkezett. Házat szeretne venni, hogy férjével majd ott éljenek, hiszen Új-Zélandról ide szándékoznak települni. Gwenda a dél-angliai tengerparton kezd házkeresésbe és alig egy hét múlva rátalál a tökéletes házra. Úgy érzi, máris az otthona, csak egy kevés felújításra szorul. Nemsokára azonban aggódni kezd. Szerinte nem normális, hogy minden változtatás, amit rendel, a ház eredeti állapota helyreállításának bizonyul. Amikor a hálószobába olyan tapétát rendel, amilyen, mint kiderül, húsz évvel azelőtt is borította, megijed. Rokonai meghívására Londonba megy, ahol nincs messze Miss Jane Marple sem...

 

Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya - Sony Movie Channel, március 22. vasárnap, 23.45h

A borbély Benjamin Barker egyszerű, boldog életet élt feleségével és a kislányával Londonban. Ám a gonosz Turpin bíró szemet vetett a gyönyörű asszonyra. A férfit hamis váddal Ausztráliába száműzte, ő pedig magához édesgette a nőt és a kislányt. Évekkel később a férfi visszatér a rabságból, ahol csak a bosszú éltette. Sweeney Todd néven borbélyüzletet nyit a Fleet Streeten, és az oda betérőkön áll bosszút a vele történt igazságtalanságért. A véres gyilkosságokban a szomszédasszonya, a pitesütő Mrs. Lovett a társa, aki segít eltüntetni a hullákat. Húsos pitéjének gyorsan híre megy.