Ezek a legjobb filmek csütörtökre!

Kiválogattuk a legjobbakat az ezernyi tévécsatorna kínálatából.

Szellemirtók - Viasat3, április 15. csütörtök, 21h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

John Wick - Mozi+, április 15. csütörtök, 21h

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki _ nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

 

Börtönvonat Yumába - Film Mánia, április 15. csütörtök, 21h

A bandita Ben Wade kirabolja a postakocsit a bandájával. A fickót sikerül hamarosan kézre keríteni. A törvény emberei a városba akarják szállítani, hogy ott föltegyék a 3 óra 10-es vonatra, amely a yumai börtönbe viszi. A vasútállomásig azonban hosszú az út és a fogoly elszállításához emberekre van szükség. A farmer Dan Evans nehéz körülmények között próbálja eltartani családját. Fizetség fejében elvállalja, hogy csatlakozik a kísérőkhöz. A kis csapat elindul, nyomában Wade bandájával, akik ki akarják szabadítani a vezetőjüket.

 

Ragadozók - Moziverzum, április 15. csütörtök, 21h

Egy elit harcosokból álló csapat, élükön egy zsoldossal (Adrien Brody) különös bevetésre indul. Nem ismerik egymást, és nem tudják, hogyan kerültek egy idegen bolygóra, méghozzá szabad prédaként. Egy orvos kivételével az alakulat tagjai mind hidegvérű gyilkos: van köztük kommandós, bérgyilkos, elítélt, Yakuza-tag. Ők a legjobban kiképzett, legveszélyesebb "ragadozók" a Földön, akikre most a Ragadozók egy rendkívül kegyetlen új faja vadászik. Céljuk, hogy végleg kiirtsák a bolygójukra tévedt idegeneket.Felkészülési idő nincs. Kezdődik a hajtóvadászat.

 

A holló - AMC, április 15. csütörtök, 21h

Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. Ebben az esztendőben Eric Draven (Brandon Lee) kap lehetőséget. Eric visszatér, hogy bosszút álljon a Top Dollar bandán. Vállán a hollóval a sötét erők birodalmából kiszakítva fekete angyalként járja a várost, hogy igazságot osszon és saját fegyvereiket ellenük fordítva halált hozzon mindazokra, akik egy fél évvel korábban barátnőjét és őt lemészárolták. Kiderül azonban, hogy csak akkor tekintheti teljesítettnek feladatát, ha nem áll meg a puszta bosszúnál. A történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy egy valódi tragédiát is megörökít. A film főszereplője, Brandon Lee a forgatás közben meghalt.

 

Az utolsó nyáron... - Duna Tv, április 15. csütörtök, 22.25h

1989 kora őszén a "nagy generáció" születésnapi bulit tart Horváth Imre Balaton-felvidéki nyaralójában. A középkorú baráti társaság vezéregyénisége Imre, akinek ellenzéki írásaira a fiatalok is felfigyeltek. Ám Imre és barátai a történelmi változásokkal szemben tanácstalanok, a nyolcvanas években kialakított egzisztenciájuk biztonságának tudatában élnek, és Imrétől várják, hogy politikailag befolyásos szerepet vállaljon. Azonban Imre közülük a legzavarodottabb, főként legjobb barátjának a lányához, az egyetemista Ritához fűződő, csak látszólag lezárt kapcsolata miatt. A szokásosan kiábrándító hajnali percekben Rita bejelenti, hogy gyereket vár Imrétől...

 

Hanna - Gyilkos természet - Mozi+, április 15. csütörtök, 23.15h

Hanna látszólag semmiben sem különbözik a hozzá hasonló kamaszlányoktól. Ám a tini erős és kitartó, mint a legkeményebb zsoldosok. Nem véletlenül. Apja egykor az amerikai titkosszolgálat ügynöke volt. Eric Heller a világtól távol, a finn tundrán nevelte föl a lányát, akiből, a tudását átadva profi harcost nevelt. Miután az apja felkészítette Hannát, egy faladattal visszaküldi őt a civilizációba. Miközben a lány különleges ügynökökkel és egy titokzatos nővel, Marissa-val találkozik, egyre többet tud meg a saját életéről és múltjáról...

 

Apró kis hazugságok - Moziverzum, április 15. csütörtök, 23.15h

Ludo Párizsban fekszik az intenzíven, mert balesetet szenvedett. Barátai ennek ellenére úgy döntenek, hogy nem hagyják ki az évi, rendes, közös nyaralásukat és elindulnak a tengerpartra. Szórakozásuk azonban nem felhőtlen, kisebb-nagyobb viták kerekednek, részben a múlt sérelmei és titkai, részben lelkiismeret furdalásuk miatt.

 

Letaszítva - Film+, április 15. csütörtök, 23.45h


Lenyűgözően hideg és nyugtalanító képi megoldásaival a műfaj egyik kiemelkedő filmjét láthatjuk. John Hobbes nyomozó és társa, Jonesy fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig. A nyomozó megismerkedik egy teológiaprofesszorral, aki nemcsak természetfeletti erők hatására gyanakszik, hanem az esetek hátterében magának az ördögnek a jelenlétét véli felfedezni. Hobbes kénytelen szembenézni azzal, hogy az egyetemes gonosz korlátlan és örök. Azazel, a sumér hitvilág bosszúszomjas bukott angyala térhetett vissza az emberi világba: a sorozatgyilkos testéből kiűzve másik lelket kell találnia. A zsaru teste éppen megfelelne erre a célra. Egy egyszerű ember hogyan veheti fel a harcot a természetfeletti hatalmakkal, az arctalan és alaktalan Gonosszal?