Ezek ritkán kerülnek elő, ha Majkáról van szó

Pedig megéri ezekről is szót ejteni.

Nehéz pontosan definiálni Majkát, hisz csinált ő már annyi mindent, és csinál még most is. Valakinek a korai dalai jutnak eszébe róla, a Tündi-bündi vagy a Kiszavazóshow, valakinek a valóvilágos szereplése, majd a legendássá vált belevalós beköszönése, a "Csá, csuma, csá", valakinek pedig az ugrik be egyből, hogy ő az a bizonyos Story Ötcsillag-díjjal jutalmazott 2015-ös év televíziós személyisége.

Csakhogy vannak itt olyan tévéműsorok a (h)ősidőkből, amiket ritkán szoktak felemlegetni, ha Majkáról esik szó.

Kétségtelen, hogy a ValóVilággal ágyazott meg a most is szárnyaló tévés és zenei karrierjének, hogy az oda-és visszaszólogatás közte és Dopeman között egy felejthetetlen Sztárbox bunyóban csúcsosodott ki, ami szintén jó hatással volt az akkor még csak épülő imidzsére. De azt már sokan elfelejtik, hogy 2004-ben és 2005-ben milyen zseniális műsorok vezetését bízták rá.

A szegény ember Xzibitje

Még a kétezres évek elejét írjuk. Lecsengett az Y2K-hiszti, amikor mindenki attól rettegett, hogy majd lehal az összes számítógépes rendszer, mert 1999 szilveszterén nem tud mit kezdeni azzal, hogy a dátum nem 1-gyel, hanem 2-vel kezdődik. Mindenki Mátrix-lázban égett, illetve az MTV, a Music Television a zenék mellett ráállt a realitykre és egyéb szórakoztató műsorokra. Ilyen volt a Jackass, a The Osbournes, a Cribs, a Punk’d, a My Super Sweet 16 és a Pimp My Ride is, amiről kiderült, hogy egy ordas nagy kamu volt csupán. 

Valóságshow-k, amikről kiderültek, hogy egyáltalán nem valóságosak

A nézők szeretik azzal vádolni a különböző tévéműsorokat, hogy meg vannak rendezve, direkt nem az nyerte a tehetségkutatót, aki megérdemelte volna, manipulálva vannak a szavazások, meg vannak írva a történetek. Ezeket a vádakat pedig rendre cáfolják a műsorok készítői.

Tovább

De ezt akkor nem tudhatta a gyanútlan, fiatal tévénéző, illetve nem is nagyon érdekelte, hisz csak az számított, hogy jöjjön XZibit a brigádjával, és őrültebbnél őrültebb dolgokat pakoljanak bele egy lepusztult autóba. Mondjuk tegyenek az automata váltó mellé egy turmixgépet, hogy a kocsi tulajdonosa bármikor tudjon friss banánshake-et inni.

Na, ennek a műsornak volt egy Temuról rendelt balkáni zabi gyereke, a Cool a verda.

A műsor ismertetője szerint itt a kreatív tuning a lényeg. Az a tuning ahol nem a lóerőket szaporítják, viszont felraknak átforduló rendszámtáblát, cool színeket, éjjellátót, és ha úgy találják jónak, akkor akár egy szökőkutat is beépítenek a kocsiba. A beépíthető dolgoknak csak a kreativitás szab határt. A jelentkező egy bemutatkozó anyagot készít, ez alapján kerülhet be autója a műsorba, ahol szorgos kezek sokasága veszi kezelésbe a járművet, hogy a végén a gazdája rá se ismerjen. 

A port.hu adatbázisa szerint öt autó érdemelte meg azt a kitüntetett figyelmet, amit a műsortól és a kreatív autópimpelőktől kapott. Egy Corsa, egy Honda, egy Nissan, egy Twingóval és egy Volkswagen Transporter kapott egy kis coolságot. Sajnos értelmezhető minőségben ezeket már nem lehet megnézni, de itt van a Hondás epizód, illetve itt van egy visszatekintős beszélgetés. Anno 16 évesen ezt látni nagyon gagyinak hatott, mert meg sem közelítette azt a parasztvakítást, amit az MTV és X-Zibit művelt.

Pedig a képlet ugyanaz volt, csak itt kevesebb pénz jutott rá.

Majka és Pap Szabi hozták a kötelező trollkodást, jól ismert hip-hop dalok szóltak aláfestő zenének, és végeredményben a járgányok sem lettek olyan rosszak. 

Baráti szívatás

A Cool a Verdában kiderült, hogy Majka és Papp Szabi jó kis párost alkotnak.

Ezért kaptak is egy külön show-t, ami egymás égetéséről szólt.

A műsor lényege annyi volt, hogy minden alkalommal kihívták egymást valami hülye versenyre, mert ezt csinálják a lakótársak, ugye. Ők meg eljátszották, hogy azok. Szóval unaloműzésként mindig kitaláltak valami kreténséget, és ebből űztek sportot. A vesztesnek teljesítenie kellett azt, amit a győztes kitalált. Az egyik legjobb, és szerencsére az utókor számára is fennmaradt rész az, amikor abban fogadtak, hogy melyikük tud többet hízni egy nap alatt.

Ennél jobban semmi sem mutatja be azt, hogy ennek az egésznek mennyire nincs értelme. De nem is baj. A szegényesen, direkt bénán, csóró egyetemista szintjén berendezett legénylakástól kezdve a fogadások kreténfaktoráig süt az egészről, hogy ez egy vicc. De milyen jó vicc. Szerencsére nem ment sokáig, hogy rossz, erőltetett vicc legyen belőle. Pont annyi adás készült, ami még nem volt káros senki szellemi egészségére . A modern kor Hacsek és Sajója, a fiatalok Markos-Nádasa, Majka és Supernem Szabi egymásra kontrázása úgy volt jó, ahogy. Ma is simán lemehetne a tévében.

A lányok bevadultak Majkától

2005-ben jött az igazi nagy durranás, a Vad csajok, amit kétségtelenül az amerikai Girls Gone Wild ihletett. Az eredetiben jellemzően a tavaszi szünetben vadul bulizó tiniket kért meg a műsorvezető, Joe Francis, hogy csináljanak valami vad dolgot, mondjuk mutassák meg a mellüket, feneküket, csókolózzanak egy másik csajjal, ilyenek. Ebből 1997 és 2013 között több mint 300 film készült, amit eleinte DVD-ként értékesítettek. Joe Francis megcsinálta magának a tutit, de "kissé" árnyalja a képet, hogy  elítélték adócsalás, vesztegetés, jogtalan fogva tartás, súlyos testi sértést okozó bántalmazás, tanú befolyásolása és nyilvántartási szabálytalanságok miatt; továbbá nem vitatta a gyermekbántalmazás és prostitúció vádjait.

A Vad Csajok nem a tavaszi szünetben, holmi egzotikus helyeken forgott, hanem főként a budapesti utcákon. A leírás szerint Majka műsorvezetőként lelkesen látogatja a hétvégi partikat, házibulikat és szórakozóhelyeket, ahol mindenféle őrültségre próbál rávenni kedvesen jókedvű hölgyeket. Az alapfeladat, a póló kicserélése a kamera előtt. A pólón a műsor logója látható, a hölgyön pedig majd az lesz látható, ami egyébként nem... aztán rákerül a póló.

Ennyi és nem több. De nem is kellett túlságosan bonyolítani a dolgot, mivel a Cool késő esti műsorsávjában 18+-os korhatárbesorolás mellett elég volt annyi, hogy megfelelő mennyiségű fedetlen mell jusson egy adásba. Abból pedig azért akadt bőven. A műsornak azonban lett egy kevésbé híres kimaradt jelenete. A Majka őszintén a Vad Csajokról című videó nem ment akkorát, mint a legendássá vált Damu Roland kiakad, pedig ebben is vannak olyan aranyat érő mondatok, amik bőven elférnek a “Ez egy főzőverseny b.szki, há' mit szavazzak? Mit szavazzak b.szdmeg? Mit, hogy a pincér csinálja meg az étteremben? Hétkor pucoltam a marhapörköltet…” mellé.

És most itt az X-faktor és a Kalandra fal! Lehet, hogy majd egyszer ezekről is úgy fogunk megemlékezni, mint a Cool a Verdáról, a Kontráról és a Vad csajokról.