Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha már csütörtök, legyen tévé is!

Pénznyelő - Film Mánia, szeptember 12. csütörtök, 20.15h

Egy régi ház megvételénél számítani lehet néhány problémára. A lelkes fiatal párt így is meglepetésként éri, hogy új házukhoz képest egy kártyavár atombiztos óvóhely. Ők azonban nem csüggednek, és minden akadályon átgázolva megpróbálják rendbehozni a romhalmazt...

 

A sziget - Viasat3, szeptember 12. csütörtök, 21h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Alien: Covenant - Moziverzum, szeptember 12. csütörtök, 21h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. – Az időalagút - AMC, szeptember 12. csütörtök, 21h

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hozni a kizökkentett időt.

 

Végképp eltörölni - Mozi+, szeptember 12. csütörtök, 21h

John Kruger védelemre szakosodott titkos-ügynök. Akkor jön el az o ideje, amikor a másoké lejár, vagyis megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és eltörli a régit. Védencei pedig biztosak lehetnek abban, hogy megérik a tárgyalás napját. Mostani ügye viszont a szokásosnál is keményebb. Lee Cullen, egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a legfelsobb kormánykörökbe vezetnek. Ettol kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, ám a játszma kimenetele ezúttal még így sem biztos. A páros ellenfelei mindenre elszántak és hatalmas ero összpontosul a kezükben…John Kruger ezért eltörli a múltat, hogy megvédhesse a jövot.

 

Sose hátrálj meg - Filmcafe, szeptember 12. csütörtök, 21h

Jake Tyler új városba költözik a családjával. A fiatalember belekeveredik az illegális küzdelembe, amelyben különböző küzdősportok képviselői mérik össze erejüket. A harcban nincsenek szabályok, csak az számít, ki nyer. Bár Jake alulmarad az összecsapásban, nem engedik kiszállni. A családját és a barátait is veszély fenyegeti, ha nem vesz részt a következő menetben. Jake a veterán, visszavonult harcművészhez, Jean Roquához fordul segítségért, hogy felkészítse az összecsapásra. A kemény edzések után eljön a pillanat, amikor szembe kell néznie ellenfelével.

 

A Védelmező 2. - Film+, szeptember 12. csütörtök, 21h

Robert McCall (Denzel Washington), az egykori CIA-kiképzőtiszt minden ismerőse, barátja és családtagja számára halott. Taxisofőrként, teljes inkognitóban segít azoknak, akik erőszak áldozataivá váltak. Legyőzhetetlen, kemény és sosem alszik. Egyetlen kapcsolata régi életével Susan (Melissa Leo), elhunyt feleségének a nővére, aki a CIA egyik nyomozójaként segíti megőrizni ezt az inkognitót. Susan a születésnapján meglátogatja, és arra kéri, hogy zárja le veszélyes önkéntes küldetését. Robert komolyan fontolóra veszi a tanácsát, ám amikor Susant holtan találják a lakásán, halálos akcióba lendül. Pillanatok alatt rájön, hogy nagytakarítás zajlik egy mocskos ügyben, és Susan férjének (Bill Pullman) az élete is veszélyben. Robert háborút hirdet a gyilkosok ellen, akik megdöbbenve fedezik fel, kit tettek az ellenségükké.

 

Pacsirták cérnaszálon - M5, szeptember 12. csütörtök, 21.10h

1990-ben a Berlini fesztivál nagydíját egy 1969-es betiltott csehszlovák film, Jirí Menzel remekműve, a Pacsirták cérnaszálon nyerte. A film Hrabal feldolgozás ugyanúgy, mint Menzel megannyi világsikerű filmje. Cselekménye az 50-es években játszódik a Prága melletti Kladno acélművében, egyfajta cseh Csepelen, ahol a régi polgári rend képviselői (értelmiségiek, kereskedők, stb.) dolgoznak nem éppen önszántukból, átnevelési célzattal… Hrabal rangos irodalmi művén születő Pacsirták cérnaszálon a film világába átültetve merőben új szuverén stílust létrehozó mű. A munkások által "legyőzött osztályok megmaradt tagjait bevonták a termelésbe, hogy becsületes munkával jóvátegyék azt, hogy valaha a burzsoáziához tartoztak. " Prága város könyvtárosa, ügyésze, asztalosa, borbélya, a szaxofonista, mind megannyi cseh figura, akik a roncstelepen az acélgyártás fellendítésén fáradoznak. Az életet játsszák grimasszal. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Halálos kitérő: Az örökség - Film Mánia, szeptember 12. csütörtök, 22h

Jen öt barátjával az Appalache-hegységben kirándul. Barátjának javaslatára letérnek a kijelölt turistaútvonalról, hogy megnézzenek egy polgárháborús erődítményt. A romok felé igyekezve egy, a 19. század óta az erdőben elszigetelten élő közösséggel találkoznak, akik örökösöknek hívják magukat. Vezetőjük, John Venable mindent megtesz annak érdekében, hogy az örökösök életére ne legyen befolyással a külvilág...

 

Fekete arany - Viasat Film, szeptember 12. csütörtök, 22.45h

Háború dúl az Arab-félszigeten az 1930-as években. A két állam vezetője, Nesib emír és Amar szultán végül megállapodik egymással. Az országaik közötti Sárga-övezetet senkiföldjének nyilvánítják. A megállapodás zálogaként Amar két fiát adja Nesibnek. Tizenkét évvel később a két fiúból délceg ifjú lesz, Saleeh harcos természetű, Auda viszont tudós alkat. Egy nap az emírt meglátogatja egy amerikai. Azt mondja, hogy a földje tele van olajjal, melynek révén olyan gazdag lehet, amiről nem is álmodott. A gond, hogy az olaj a senkiföldjén van.

 

Kéjlak - Filmcafe, szeptember 12. csütörtök, 23h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar penthouse lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy gyönyörű szőke, meztelen de halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy együtt megpróbálják összerakni mi történhetett. Ahogy a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, barátságok és házasságok fura szövevénye rajzolódik ki egy árulással, féltékenységgel és erőszakkal teli örvényként felfedve a sötét titkokat és a szereplők valódi természetét.

 

Amíg lehet - Direct One, szeptember 12. csütörtök, 23.10h

Egy férfi (Benoit Magimel), aki még túl fiatal ahhoz, hogy belehaljon egy betegségbe. Egy anya (Catherine Deneuve), aki hiába próbálja elfogadni az elfogadhatatlant. Míg a fiú megpróbálja eltitkolni, hogy súlyos beteg, az anyának szembe kell néznie a legelviselhetetlenebb helyzettel, ami elé az élet állítja. Egy (igazi) orvos (Gabriel Sara) és egy nővér (Cécile De France), akik hihetetlen empátiával és elkötelezettséggel kísérik kettejüket végig ezen az úton. Egy év, négy évszak, élet-halál "tánc" négy tételben.

 

Underworld: Evolúció - AMC, szeptember 12. csütörtök, 23.15h

Selene (Kate Beckinsale), az üldözött vámpír fel akarja kutatni Marcust (Tony Curran), a vámpírok királyát, hogy alkut kössön vele az életéért cserébe. Michael (Scott Speedman), a hibrid csatlakozni akar Selene-hez a keresésben, de képtelen az énje egyik felében dühöngő farkasemberben bízni és Selene visszautasítja az ajánlatot. Szerelmük azonban erősebbnek bizonyul a genetikánál, amikor Marcus rajtaüt Selene-en, hogy megsemmisítse a vámpír-lányt. Selene felfedezi, hogy a saját családja árulta el őt és elhatározza, hogy bosszút áll.

 

Túl mindenen - Film+, szeptember 12. csütörtök, 23.30h

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

 

A múlt pengéi - Moziverzum, szeptember 12. csütörtök, 23.30h

Két CIA-ügynök és egykori szerelmespár (Chris Pine és Thandiwe Newton) évekkel egy sikertelen mentési kísérlet után újra egymásra talál, és kénytelenek elmosni a szakma és a szenvedély közötti határokat ebben a globális kémkedésről, erkölcsi dilemmáról és halálos árulásról szóló, mélyen lebilincselő történetben.