Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Megint kiválogattuk a nézhető filmeket estére.

Con Air - A fegyencjárat - Film+, június 17. csütörtök, 21h

A fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy _ esetleg egy ártatlannal együtt _ eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

Lejtőn - Film Mánia, június 17. csütörtök, 21h

Gavin Nichols egy háztető peremén áll, készen arra, hogy a mélybe vesse magát. Hamarosan a helyszínre érkezik Lucretti nyomozó is, hogy az öngyilkosjelöltet tervéről lebeszélje. Kiderül azonban, hogy az eset csöppet sem olyan egyszerű, mint, amilyennek látszik. Gavin nem önszántából szeretne véget vetni az életének: megzsarolta valaki. Ha a férfi nem ugrik a mélybe, a város egy másik pontján szerelmének kell meghalnia.

 

Oscar - Viasat3, június 17. csütörtök, 21h

Angelo Provolone (Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünteti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

 

Tristana - M5, június 17. csütörtök, 21h

Az árva Tristana nagybátyja, a komoly és méltóságteljes Don Lope házába kerül. A bácsit azonban látszat-tisztessége nem akadályozza meg abban, hogy hamarosan a szeretőjévé tegye a lányt. Tristana a házvezetőnővel tett egyik sétája alkalmával megismerkedik Horacióval, a festővel. Amikor Don Lope szemrehányást tesz neki az ezt követő útjaiért, a lány a bácsi által oly sokszor hangoztatott szabadságra hivatkozik, majd elutazik a festővel. Don Lope egy örökség biztosította jóléttel vígasztalódik, ám ekkor életében újra megjelenik Tristana. Elmondja, hogy daganat van a térdén, és azért jött vissza, mert itt akar meghalni, a nagybátyja házában, akit apjának tekint...

 

Angyali szemek - FDilmcafe, június 17. csütörtök, 21h

Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik. Egy utcai bunyóban ismerkednek meg, amikor Catch (James Caviezel) megmenti Sharont (Jennifer Lopez) egy rátámadó bűnözőtől. Az eset után többször is összefutnak és Sharon lassan sejteni kezdi, hogy korábban már találkoztak egyszer, ám Catch ridegen elzárkózik minden kérdés elől. Eközben Sharonnak is meg kell küzdenie saját terhével. Szülei megújítani készülnek házassági esküjüket és a szertartásra nem hívják meg a lányukat, mert brutális apja egy korábbi összetűzésük miatt neheztel rá. Catch és Sharon csak egymás pártfogására számíthatnak, de egyre inkább úgy tűnik, amíg önmagukkal nem békélnek meg, egymást sem bírják elviselni.

 

Védhetetlen - Mozi+, június 17. csütörtök, 21.15h

Az elmúlt öt évben Matt Weston egy eldugott, eseménytelen fokvárosi poszton teljesített szolgálatot. Noha már nagyon szeretne teljes képesítésű ügynök lenni, és évek óta várja a lehetőséget, hogy bizonyítson, egyelőre be kell érnie azzal, hogy őrzi a CIA védett házát. A ház első és egyetlen lakója viszont a legveszélyesebb ember, akivel valaha találkozott. Tobin Frost csaknem egy évtizeden át sikeresen bujkált üldözői elől. A CIA egyik legjobb ügynöke, a volt hírszerzőtiszt katonai információkat adott el mindenkinek, akinek volt elég pénze. Titkokat árusított ki Észak-Koreának, terrorista sejteket segített, felmérhetetlen károkat okozott az Egyesült Államoknak. És most visszatért a rezervátumba, egy titokkal. Ahogy Frostot beszállítják kihallgatásra, zsoldosok érkeznek, és ízekre szedik Weston védett házát. Az őrnek és a rabnak éppen hogy sikerül megmenekülnie, és rájönnek, hogy a támadókat terroristák küldték, vagy valaki az ügynökségből, aki bárkit elpusztít, aki az útjába áll. Most Westonon a sor, hogy kiderítse, kiben bízhat meg, mielőtt mindkettejüket kiiktatják a játékból.

 

Talpuk alatt fütyül a szél - Duna Tv, június 17. csütörtök, 22.05h

Az 1830-as évek betyárvilágának eastern főhőse, Farkas Csapó Gyurka megszökik a börtönből és visszatér a karcagi pusztákra, hogy bosszút álljon feladóin. A pusztai pásztorok védelmet látnak benne, mert életterüket a gazdag, kapitalizálódó vármegye erősen korlátozza. Az elszegényedett dzsentriivadék csendbiztos, Mérges Balázs is csak tessék-lássék veszi üldözőbe az elhíresült betyárvezért, egészen addig, míg Gyurka a vezéri babérokra törő, intrikus Jeles Matyi miatt pásztort nem öl. Vérdíjat tűznek ki a fejére, s miután leszámol Matyival, a pásztorok adják bitófára.

 

Hétmérföldes szerelem - Viasat3, június 17. csütörtök, 23.20h

Erin és Garrett találkozása egyéjszakás kalandnak indult, majd nyári románccá alakult. Egyikük sem tervez komoly kapcsolatot, Erin ugyanis San Franciscóban tanul, Garrettet pedig New Yorkhoz köti a munkája. Ám a nyár végén már egyikük sem biztos abban, hogy valóban véget akarnak vetni a kapcsolatuknak. A hétmérföldes távolság, a károgó barátok és az új kísértések ellenére együtt maradnak. Már csak sok SMS-re, éjszakákon át tartó beszélgetésekre, és némi telefonszexre van szükség, hogy a távkapcsolat működőképes legyen. De kiállja-e kapcsolatuk az idő próbáját?

 

Kegyetlen zsaruk - Film+, június 17. csütörtök, 23.20h

Rendőri túlkapás miatt felfüggesztik a veterán Brettet (Mel Gibson) és fiatal társát, Anthonyt (Vince Vaughn). Ám a pénz kell, ezért elhatározzák, kirabolják az egyik alvilági nagymenőt. Mindent gondosan elterveztek, ám a dolgok rosszra fordulnak.