Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha a tévé előtt töltenéd a kispénteket.

Kate és Leopold - Filmcafe, szeptember 2. csütörtök, 21h

Kate volt barátja, Stuart, különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor a házuk környéke. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművésszel van dolguk. Hamarosan Leopold beleszeret Kate-be...

 

A Generális - M5, szeptember 2. csütörtök, 21h

Johnny Gray életében két szerelem létezik: a mozdonya, a "Generális" és szép kis menyasszonya, Annabelle. 1861 tavaszán járunk, amikor Amerikában Észak Dél ellen harcol. Amikor a háború városukba is elérkezik, Annabelle apja és bátyja azonnal bevonul. Egy félreértés következtében azt hiszik Johnnyról, hogy gyávaságból nem állt katonának. Johnnynak és mozdonyának sok, szinte hihetetlen kalandban kell bizonyítania hősiességét. Ennek az áldozatául esik egy északi hadtest és a Sziklás-folyó hídja is... Az MK2 cég felújíttatta _ a Chaplin-filmekhez hasonlóan _ ezt a klasszikus burleszk-filmet is, amely a világ egyik legmulatságosabb (és legmeghatóbb) alkotása.

 

Testvérek - Paramount Network, szeptember 2. csütörtök, 21h

Sam Cahill tengerészgyalogos Afganisztánba készül, miközben testvére, Tommy, frissen szabadult a börtönből. Afganisztánban Sam helikopterét lelövik, és a kiváló katonát halottnak nyilvánítják. Az apa nélkül maradt családról Tommy próbál gondoskodni.

 

Terminátor - Megváltás - Moziverzum, szeptember 2. csütörtök, 21h

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője John Connor, akinek az életét egy különös idegen, Marcus Wright érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a Skynet központjába. Együtt néznek szembe a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet...

 

Szexvideó - Sony Movie Channel, szeptember 2. csütörtök, 21h

Jay (Jason Segel) és Annie (Cameron Diaz) 10 év után is boldog, kiegyensúlyozott házasságban élnek, de a hosszú idő és a két gyerek kioltotta kapcsolatukból a szenvedélyt. Hogy újra lángra lobbantsák, készítenek egy izgalmas szexvideót. Az ötlet nagyszerűnek tűnik egészen addig, míg rá nem ébrednek, hogy privát filmjük nyilvánosságra került. Kétségbeesésükben őrült kalandba kezdenek, _ lenyomozva a film útját barátaiknál, családjuknál, még Annie főnökénél is _ hogy megmentsék hírnevüket, józan eszüket, de legfőképpen a házasságukat.

 

Men in Black - Sötét zsaruk 2. - AXN, szeptember 2. csütörtök, 21h

J különleges ügynök egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena, a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű-manökennek álcázza magát. Így csak egyvalaki segíthet, Kay ügynök, akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: azaz postás?

 

A csontember - Mozi+, szeptember 2. csütörtök, 22.50h

A tökéletes rendőr gyors, mozgékony és biztos kezű, Lincoln Rhyme felügyelő (Denzel Washington) viszont egy tragikus baleset következtében mozdulni sem tud. Az egykori rendőr ezért úgy érzi, hogy véget ért számára az élet. Mindaddig, míg fel nem bukkan a városban egy őrült sorozatgyilkos, aki különös ravaszsággal bánik el az áldozataival. Rhyme végre méltó ellenfélre akad és mert egyedül tehetetlen, partnert keres. Majd Amelia-val (Angelina Jolie) hozza össze a sors, s a fiatal, tapasztalatlan rendőrnő kénytelen halálpontosan követni magatehetetlen társa utasításait. Egy emberként kell látniuk és dönteniük, mielőtt újra lecsap a magát "A csontembernek" nevező mániákus gyilkos…

 

A vizsga - Duna Tv, szeptember 2. csütörtök, 23.10h

1956 forró ősze után a hatalom rendezi sorait. Az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy valóban hűségesek-e addig alkalmazott emberei. Egytől-egyig próbára teszi a szervezet ügynökeit, mindenkinek át kell esnie a vizsgán, tekintet nélkül beosztására, rangjára. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban.

 

Jeff, aki otthon lakik - Paramount Network, szeptember 2. csütörtök, 23.20h

Jeff az anyja nyakán élősködik. Ideje nagy részét füvezéssel tölti, miközben azt magyarázza, hogy az univerzum jelére vár, hogy beteljesítse sorsát. Jeff különös telefonhívást kap, melyben egy hang azt követeli, hogy beszéljen 'Kevinnel'. Jeff azt hiszi, hogy ez a jel, amire oly régóta vár. A zűrös nap folyamán Jeff és Pat szembekerül egymással, míg anyjuk a férje halála óta először újra szerelmes lesz.