Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha csütörtök este a tévé előtt ülsz, ezeket látod.

Rossz tanár - Viasat3, szeptember 8. csütörtök, 21h

Elizabeth nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabethnek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

 

47 méter mélyen - Film Mánia, szeptember 8. csütörtök, 21h

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.

 

Farkasok öröksége - Moziverzum, szeptember 8. csütörtök, 21h

Henry, annak ellenére, hogy régóta nyugdíjas, még mindig a világ egyik legveszélyesebb és legkeresettebb bérgyilkosa. Az emberektől távol eső tóparti kunyhójában éli életét. Egyik nap egy sérült nőt talál a házához közel és ahhoz, hogy megmentse, saját életét is kockáztatnia kell.

 

Underworld: Evolúció - AMC, szeptember 8. csütörtök, 21h

Selene (Kate Beckinsale), az üldözött vámpír fel akarja kutatni Marcust (Tony Curran), a vámpírok királyát, hogy alkut kössön vele az életéért cserébe. Michael (Scott Speedman), a hibrid csatlakozni akar Selene-hez a keresésben, de képtelen az énje egyik felében dühöngő farkasemberben bízni és Selene visszautasítja az ajánlatot. Szerelmük azonban erősebbnek bizonyul a genetikánál, amikor Marcus rajtaüt Selene-en, hogy megsemmisítse a vámpír-lányt. Selene felfedezi, hogy a saját családja árulta el őt és elhatározza, hogy bosszút áll.

 

Kicsinyítés - Paramount Network, szeptember 8. csütörtök, 21h

Az Oscar-díjas Alexander Payne (Utódok, Nebraska) szórakoztató és szívélyes komédiát rendezett. Amikor a tudósok rájönnek, hogyan lehet az embereket tíz centiméter magasra zsugorítani, Paul (az Oscar-díjas Matt Damon) és felesége, Audrey (Kristen Wiig) úgy döntenek, hogy feladják feszült életüket, hogy kicsik legyenek és nagyszerűen éljenek egy zsugorított luxusközösségben. Az életreszóló kalandokkal és végtelen lehetőségekkel teli Leisureland többet kínál a gazdagságnál, hiszen Paul egy teljesen új világot fedez fel, és rájön, hogy valami nagyobbra szántak bennünket. Az Oscar-díjas Christoph Waltz (Django elszabadul) is szerepel ebben a vadul fantáziadús és eredeti filmben.

 

Tökéletes védelem - Viasat Film, szeptember 8. csütörtök, 21h

Philip Sauvage-et, a különleges erők veteránját az egykori bokszbajnokból lett tehetős vállalkozó, Wayne Barclay szerződteti testőrnek. Barclay egykor a rács mögé juttatott egy nagyhatalmú rapzenészt, aki a börtönből szabadulva bosszút esküszik ellene és a családja ellen. Sauvage fiatal harcosokból és volt katonákból kommandót szervez a bokszoló védelmére.

 

Édeshármas - Filmcafe, szeptember 8. csütörtök, 21h

Egy számítógépes tévedés következtében két fiú, Stuart és Eddie a gyönyörű, de bolondos diáklányt, Alex-et kapja szobatársnak a kollégiumban. A bizarr tévedés komikus és zavarba ejtő helyzeteket produkál, mert a három fiatal mindegyike között vonzalom alakul ki. Stuart Alex-et akarja, Alex Eddy-re hajt, Eddy pedig _ nos, Eddy még azt sem tudja pontosan, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereti-e...

 

Egyiptom istenei - Film+, szeptember 8. csütörtök, 21h

Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

 

Csapd le csacsi! - DUNA Televízió, szeptember 8. csütörtök, 22.05h

Bea és Géza házasságát egy nemibeteg-gondozóból jött idézés borítja fel. A megbántott asszony vitázik, pöröl majd háborúba kezd, mindketten csak azt keresik, hol tehetnek keresztbe egymásnak. A férfi nőt, a nő férfit hoz a házhoz és nemcsak egymást, de a frissen befejezett kertvárosi házat sem kímélik. És ha ez nem volna elég, a szomszéddal sem békésebb a viszonyuk. Béla, az egykori munkásőr _ aki harcostársaival a visszarendeződésre készül _ szeretné megszerezni szomszédja telkét is. A perpatvar Géza anyósának megérkezésével éri el csúcspontját… Kacagtató filmvígjáték a rendszerváltás idejéből.

 

Csalétek - Film Mánia, szeptember 8. csütörtök, 22.40h

Szőkőár pusztít Quennsland partjainál, melynek következtében többen is csapdába esnek. Egy szupermarketben elszabadul a pokol, amikor a víz alá került területen cápák jelennek meg. Rory (Richard Brancatisano) és barátai döbbenten fedezik fel, hogy a vízben vadászó egyik ragadozó gigantikus méretű, és különösen agresszív. A túlélők megpróbálnak kiszabadulni a pokoli helyről, ám nemcsak a cápákkal kell számolniuk, hanem az omladozó épülettel is.

 

Amerikai pszichó - Filmcafe, szeptember 8. csütörtök, 22.45h

Patrick Bateman egy gazdag és befolyásos Wall Street-i befektető fia, igazi aranyifjú. Könnyen halad előre az apja által kitaposott úton, megszállottja a pénznek, a sikernek, a divatnak és a stílusnak. Igazi társasági ember, központi figura, amolyan kétlábon járó sikersztori. Bateman emellett minden idők legkegyetlenebb és leggátlástalanabb sorozatgyilkosa is. Ismerősöket és ismeretleneket mészárol le különös kegyetlenséggel, nem válogatva az eszközökben _ kés, láncfűrész, fegyver, nála egyre megy. Indítéka nincs _ hacsak az ölés gyönyöre nem számít annak. A rendőrség sötétben tapogatózik, eleinte senki nem gondol arra, hogy a legbefolyásosabb körökben kellene keresni az egyes számú közellenséget.

 

Everly - Gyönyörű és életveszélyes - Moziverzum, szeptember 8. csütörtök, 22.55h

Everly, a prostituált a hírhedt japán gengszter szeretője. Miután Taiko megtudja, hogy a nő a rendőrség informátora lett, végezni akar vele. Az emberei rajtaütnek a lakásán, ám Everlynek sikerül az elrejtett pisztolyához hozzájutnia, és megöli a támadóit. Amikor erről a volt szeretője tudomást szerez, minden követ megmozgat, hogy eltegye láb alól, bérgyilkosok hadát küldi rá. Miközben Everly felveszi velük a harcot, az anyját, Edith-et és a kislányát, Maisey-t is igyekszik biztonságba helyezni.

 

Taxisofőr - AXN, szeptember 8. csütörtök, 22.55h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

Pokolfajzat - Mozi+, szeptember 8. csütörtök, 23h

Mike Mignola képregényéből! Az őrült Grigorij Raszputyin azért teremtette meg a Pokolfajzat nevű lényt a második világháború alatt a pokol tüzében, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút később a szövetségesek mentették meg Broom professzor, a Paranormális Kutatás és Védelem Hivatal alapítója vezetésével. A professzor a fiaként nevelte fel, és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Pokolfajzat így a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapien-nel és Liz Sherman-nal együtt felveszi a harcot Raszputyin ellen. Grigorij ugyanis szeretné őt visszacsábítani a rossz oldalra, hogy erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre…

 

Halhatatlanok - Film+, szeptember 8. csütörtök, 23.30h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Thészeusz, a fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, mert Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és amikor találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Próbatéttel - Paramount Network, szeptember 8. csütörtök, 23.50h

Neil és Abby Randall boldog házasok és Chicago külvárosában élnek. Neil egy ambíciózus reklámszakember, Abby pedig a háziasszonyok életét éli, otthon neveli 5 éves lányukat, Sophiet. Abby születésnapjának hétvégéjén Ryan nem tud családjával ünnepelni, helyette _ bízva abban, hogy társtulajdonosnak választják _ főnöke távoli vidéki házába utazik.