Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök este tévés ígéretei.

Grimm - Viasat2, augusztus 3. csütörtök, 20h

A két Grimm testvér, Jacob (Heath Ledger) és Wilhelm (Matt Damon) szélhámosságból élnek, és a francia hatóságok elől menekülnek. A testvérek rövidesen a fantáziájuk teremtette mesevilágban találják magukat, ahol egy bűvös erdőben titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el. Itt tényleg szükségük lesz minden trükkre, ellenfelük ugyanis a Tükör királynő (Monica Belucci).

 

Gengszterosztag - AMC, augusztus 3. csütörtök, 20.50h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

Jobs - Gondolkozz másképp - Paramount Network, augusztus 3. csütörtök, 21h

Steve Jobs, az Apple alapítója és elnöke a számítástechnika egyik megújítójaként vonult be az iparág történetébe és a köztudatba. A róla készült életrajzi filmben megformálásában követhetjük nyomon pályafutásának főbb állomásait, a sikereket.

 

A kód neve: Merkúr - RTL HÁROM, augusztus 3. csütörtök, 21h

Art Jeffries (Bruce Willis), a kiábrándult és kiégett FBI-ügynök az idegösszeomlás szélén áll egy évekig húzódó ügy kudarca miatt. Rutinfeladatai során Simon, a kilencéves autista fiú eltűnésének ügyében kell kutatnia, akinek a szüleit megölték. Art hamar rátalál a rettegő Simonra és úgy érzi, hogy a fiú rokonlélek. Mindent megtesz, hogy segítsen neki, és amikor Simon életére törnek, rájön, hogy az amerikai hadsereg áll a rejtélyes ügy hátterében. A fiú ugyanis megfejtette a hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt, és a katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes (Alec Baldwin) nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

Jackie Chan: Első csapás - Viasat Film, augusztus 3. csütörtök, 21h

Chan nyomozó (Jackie Chan) hongkongi rendőrtiszt, akit a CIA és KGB is felbérel egy veszélyes ukrán nukleáris töltet visszaszerzésére. Jackie tehát elkezdi szétválogatni a rossz fiúkat a jóktól _ mindezt könnyed, ám jól irányzott ütések és kiadós ólomeső közepette. Jackie kezében minden tárgy fegyverré válik, és a rossz fiúkat üldözve bejárja a fél világot, Ukrajnától Ausztráliáig. Ha kell, tengeralattjáróra pattan, snowboardozik vagy gólyalábon jár, miközben útját felváltva keresztezik emberevő cápák és ellenállhatatlanul szép lányok.

 

Csillagközi invázió - Moziverzum, augusztus 3. csütörtök, 21h

A távoli jövőben játszódó történetben az érettségizett ifjak legbiztosabb pályája a katonaság, az állam tökéletes szolgálata. Johnny Rico is ezt a hivatást választja. Nem annyira hazafias érzelmek vezérlik, mint inkább egyfajta édes rivalizálás barátnője kegyeiért, aki viszont csillagközi pilótának állt. Éppen nagyszabású háború dúl: a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen nehéz hatékonyan harcolni. Johnnynak elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének bebizonyítsa helytállását.

 

Libabőr - Viasat3, augusztus 3. csütörtök, 21h

Ne költözz olyan környékre, ahol horror író él. Zach (Dylan Minette) elköveti ezt a hibát: a édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával (Odeya Rush), és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, és ő a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fognia, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók _ mielőtt túl késő lesz.

 

Transporter: A Szállító - Örökség - Mozi+, augusztus 3. csütörtök, 21h

Frank Martin a legjobban képzett szállító, akit pénzért találni lehet. A tét magasabb, a technológia fejlettebb, de megmaradt a három egyszerű szabály, amit betart: teljesítsd a megbízást, nincsenek nevek és ne nyúlj a csomaghoz. Amikor Frank-et a ravasz femme fatale Anna és három gyönyörű társa felbérli, gyorsan rájön, hogy átverték. Anna és csapata elrabolták az apját, hogy így kényszerítsék Frank-et arra, hogy segítsen leszámolni a kegyetlen orosz emberkereskedőkkel. Mivel a bosszú vezérli, megszegi szabályait, és semmi sem akadályozhatja meg őt abban, hogy megmentse az apját...

 

The Expendables - A feláldozhatók 3. - Film+, augusztus 3. csütörtök, 21h

A feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Sylvester Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel, Stonebanksszel (Mel Gibson) leszámoljanak. Barney váratlanul félreteszi a veterán csapatot, és újoncokat fogad fel. Christmas (Jason Statham) azonban nem hagyja magát félreállítani, és társai: Doc (Wesley Snipes), Trench (Arnold Schwarzenegger) és Jensen (Dolph Lundgreen) segítségével kimentik Barneyt és zöldfülű csapatát.

 

Kalandtúra - Film Mánia, augusztus 3. csütörtök, 21h

Ray Keene (John Cusack), az özvegyen maradt tornatanár, szeretné helyreállítani a felesége halála óta megromlott kapcsolatát kamaszfiával, Chris-szel (Jamie Anderson). Kettesben embert próbáló, többnapos túrára indulnak a vadonba. Útjuk azonban keresztezi egy veszedelmes bűnözőét, Frank Carden-ét (Morgan Freeman), aki éppen úton volt, hogy legutóbbi szerződése értelmében meggyilkoljon egy fontos embert, ám az FBI sikerrel lekapcsolta. A bérgyilkos emberei azonban közbelépnek, és a foglyot szállító autó a folyóba zuhan. Ray segít kimenteni a megbilincselt gyilkost, de feltett szándéka, hogy az igazságszolgáltatás kezébe adja.

 

Zsarutörténet - M5, augusztus 3. csütörtök, 21.15h

1947 szeptembere. Az egyik előkelő szórakozóhely csendjét hirtelen fegyveres támadók verik fel. A személyleírásból és a módszerekből azonnal világossá válik, hogy a tettes Émile Buisson, az elmegyógyintézetből megszökött hidegvérű rablógyilkos. Az üggyel Borniche-t bízzák meg, aki nemrég van a rendőrségnél, és bizonyítani szeretne. Számára ez lehetne a nagy fogás, az ígéretes esély, hogy körzeti vezetővé nevezzék ki és végre feleségül vehesse Catherine-t... A film igaz történeten, Borniche felügyelő emlékiratain alapul.

 

Erőszakos múlt - Viasat Film, augusztus 3. csütörtök, 22.45h

Tom egy Indiana állambeli kisvárosban él a családjával. Egyik éjszaka a kisvendéglőjében önvédelemből megöl két körözött bűnözőt, meghiúsítva ezzel egy rablótámadást, és megmentve vendégei, barátai életét. Ettől kezdve megváltozik az élete, a média hőst csinál belőle. Miközben Tom a kényelmetlen népszerűségből megpróbál visszatérni a megszokott mindennapokhoz, szembetalálja magát a titokzatos idegennel, aki azért jött, mert úgy hiszi, régi elszámolni valója van vele. Ahogy Tom és családja megpróbálja tisztázni a félreértést, egyre különösebb dolgok kerülnek napvilágra.

 

Fényes szelek - Magyar Mozi TV, augusztus 3. csütörtök, 22.55h

Népi kollégisták megszállnak egy papi líceumot, hogy a diákokat meggyőzzék a marxista eszmék helyességéről. Jancsó Miklós legendás filmje 1968-ban, a diákmozgalmak legfontosabb évében készült.

 

Casino - Mozi+, augusztus 3. csütörtök, 23h

Sam \"Ász\" Rothsteint, az egykori hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely őrületes hasznot termel az alvilági szervezetnek. Sam vagyona rövid időn belül jelentősen meggyarapodik, közben pedig megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodnak. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik Sam gyermekkori barátja, Nicky Santoro. A férfi lobbanékony természete és gátlástalansága ugyanis rövidesen bemocskolja \"Ász\" jó hírét, aki igyekszik a lehető legtisztábban intézni a dolgait. De ezekben a körökben a törvényesség bukáshoz vezet, amit Sam minden erejével igyekszik elkerülni. Felesége fékezhetetlensége és barátja akciói azonban rendre keresztülhúzzák a férfi számításait, mígnem már minden, amit addig felépített kicsúszni látszik a kezei közül.

 

Az Aranypinty - RTL HÁROM, augusztus 3. csütörtök, 23.20h

Bomba robban az egyik legrangosabb New York-i múzeumban számtalan áldozatot követelve. A sokkos állapotban lévő 13 éves Theo (Ansel Elgort) kijut a romok alól a zsákjában egy 17. századi németalföldi festménnyel. Az anya nélkül maradt fiú attól kezdve mindenhova magával viszi a képet, bár még maga sem érti, hogy miért. Hamarosan a jómódú Mrs. Barbour (Nicole Kidman) családjához kerül, majd részeges apjánál, Larry Deckernél (Luke Wilson) köt ki. De bárkivel is hozza össze a sors, titkát a festményről szigorúan őrzi, egészen addig, amíg meg nem ismerkedik Borisszal (Finn Wolfhard). Amint a titok kitudódik, a feje tetejére áll a világ. Műtárgyak hamisításába, majd zsarolásba keveredik, végül egy nemzetközi csempészbanda is üldözőbe veszi.

 

Vad vágyak - Paramount Network, augusztus 3. csütörtök, 23.50h

Szokatlanul bonyolult erotikus thriller egy diákokat molesztáló tanárról. A Henry: egy sorozatgyilkos naplója rendezőjének már korántsem független filmje. Kelly, a csábító tinilány kocsimosás ürügyén tanáránál jár, majd kihasználva az alkalmat, belopódzik Sam lakásába. Másnap a lány kisírt szemmel megvallja anyjának, hogy tanára megerőszakolta. A nyomozás során egyre több megválaszolatlan kérdés merül fel, lassan mindenkiről kiderül, hogy nem az, aminek látszik...