Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Horror, dráma, vígjáték, akció, hogy csak egy párat említsek a ma estéből!

Miss Fisher és a könnyek kriptája - Epic Drama, február 15. csütörtök, 20.15h

Miután kiszabadította az igazságtalanul bebörtönzött fiatal beduin lányt, Miss Fisher nekilát a háborús rejtély kibogozásának, amelyben egy ékszer, ősi átok és egy elfeledett törzs játszanak szerepet.

 

Tökéletes hang - Filmcafe, február 15. csütörtök, 21h

Beca az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő.

 

A bolygó neve: Halál - Moziverzum, február 15. csütörtök, 21h

Egy roncsvadász csapat talál rá az űrben a Nostromo utolsó túlélőjére, Ripley-re (Sigourney Weaver). Akinek nem csak a szörnyű emlékekkel kell minden éjjel megbirkóznia ébredése után, de el kell fogadnia azt is, hogy 57 évet aludt át az űrben bolyongva. Meghallgatása után a társaság emberei nem veszik komolyan a történetét. Tudván, hogy a Ripley által említett bolygón, az LV-426-on, ahol a tragédia kezdődött 20 éve telepesek élnek. A meghallgatás után nem sokkal azonban, Burke (Paul Reiser) a társaság egyik embere felkeresi Ripley-t egy katonatiszt társaságában és a segítségét kéri. Mert megszakadt a kapcsolat az LV-426-on élő telepesekkel. Azt szeretnék, hogy térjen vissza egy elit katonai osztaggal és legyen a tanácsadójuk. Biztosítják, hogy ez egy egyszerű küldetés lesz és nem eshet baja. Ripley először elutasítja, viszont rövid időn belül meggondolja magát. Úgy dönt, megpróbál szembe nézni rémálmaival és ezek után talán ő is normális életet élhet majd. A küldetés vajon tényleg ennyire egyszerű lesz… ?

 

Good Will Hunting - Paramount Network, február 15. csütörtök, 21h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk - Film Mánia, február 15. csütörtök, 21h

Egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt.

 

A Védelmező - Film+, február 15. csütörtök, 21h

Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje. Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra.

 

Megáll az idő - M5, február 15. csütörtök, 21.10h

Budapest, 1956. november 4. Köves István és Bodor László az éjszaka leple alatt, a romos utcán elássák fegyvereiket. Köves vöröskeresztes teherautón elhagyja az országot. Felesége egyedül marad két fiával, Gáborral és Dinivel. A hatvanas évek elején megjelenik náluk a börtönből akkor szabadult Bodor. Ő lesz a család új feje. Gábor az orvosi egyetemre készül, bát tudja, hogy apja miatt nem sok reménye van a felvételre. Dini gimnazista. Szukics Magdába szerelmes, és a negyedikes Pierre-t bámullja. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák és utánozzák. Dinit egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása. Miután egy botrány miatt Pierre-t kizárják a gimnáziumból, egy lopott autón Dini és Magda is elindul vele Nyugatra. A film díjai: a Magyar Játékfilmszemle alkotói díjai Bereményi Gézának, Gothár Péternek, Koltai Lajosnak, Őze Lajosnak és Selmeczi Györgynek. Cannes-ban a francia ifjúsági miniszter különdíját, New Yorkban a kritikusok díját, Taorminában II. díjat, Chicagoban Ezüst Hugó díjat, Brüsszelben Aranykor-díjat kapott.

 

A kém - Mozi+, február 15. csütörtök, 21.20h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

A fénykép - DUNA Televízió, február 15. csütörtök, 22.05h

Rafi, a derűs és jószívű fényképész Bombay nevezetességeinél fotózza a turistákat, és a fényképekért kapott csekély összegekből éli egyszerű, de elégedett életét. Lakótársain kívül a nagyanyjával tart szoros kapcsolatot, aki folyton azzal nyaggatja, hogy mikor nősül meg végre. A szép és okos Miloni tehetős családból való, érzékeny lány, aki még nem tudja, mit akar az élettől. Egy nap Rafi lefényképezi Milonit, majd mikor újra találkoznak, megkéri a lányt, hogy játssza el nagyanyja kedvéért a jegyese szerepét. A két távoli világból érkező, zárkózott fiatal közt különleges érzelmi kapcsolat jön létre, ami más-más ismeretlen világot nyit ki előttük. Egy fénykép, amely örökre megváltoztatja az életüket. A nagysikerű Ezerízű szerelem alkotójának, Ritesh Batra filmjét a 2019-es Berlinale gálavetítésén mutatták be.

 

Drakula - AXN, február 15. csütörtök, 22.50h

Drakulát, Erdély egykori véres kezű vajdáját évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste azonban mégsem omlott porrá. Az a hír járja, hogy sírjából kikelve minden éjjel hátborzongató portyára indul _ szűzleányok vérére szomjúzik... Drakula holt, de nem halott egészen. Nem tud nyugodni, ameddig nem látja viszont négyszáz évvel azelőtt meggyilkolt hitvesét.

 

Drakula 2000 - AMC, február 15. csütörtök, 23.05h

Éjnek évadján egy profi banda hatol be egy dúsgazdag londoni régiségkereskedő, Van Helsing föld alatti páncéltermébe. Amikor a fiatal kincsvadászok megkísérlik felnyitni az ott talált ezüstkoporsót, a csapat két tagja iszonyú kínok között azonnal meghal. A többiek azonban magukkal viszik a koporsót Amerikába, nem is sejtve, hogy ezzel a legősibb és legveszedelmesebb gonoszt, Drakulát keltik fel évszázados álmából. Van Helsing a legjobb vámpírvadász kíséretében követi a szörnyeteget. A nyomok Van Helsing lányához, Maryhez vezetnek.

 

Arcmás - Filmcafe, február 15. csütörtök, 23.05h

Anna Marchant általános iskolai tanárnő (Milla Jovovich) túléli egy Könnyfakasztó nevű sorozatgyilkos támadását, ám hiába látta a férfit, fejsérülése következtében többé nem képes arcokat felismerni: még a barátja arca is minden alkalommal új és más a számára. Egy terapeuta tanácsára ruházatuk és más jellegzetes ismertetőjegyeik alapján próbálja azonosítani az embereket, ám hamarosan kiderül számára, hogy egyvalakinek mégis felismeri az arcát: a Könnyfakasztót kereső Kerrest nyomozóét (Julian McMahon). Anna és a férfi fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és együtt igyekeznek megtalálni a gyilkost, mielőtt az újból ölne.

 

Dom Hemingway - Viasat3, február 15. csütörtök, 23.25h

Tizenkét hosszú esztendőt húzott le a sitten Dom Hemingway, a nagymenő betörő. A laza, szabad szájú és veszedelmes fickó végig tartotta a száját. Ám most, hogy kiszabadult, úgy érzi, hogy ideje rendezni a számlát, megkapni a jutalmát, hogy nem énekelt a zsaruknak. Legjobb barátjával az oldalán Dom meglátogatja a maffiafőnök Mr. Fontaine-t, de csalódnia kell benne. Különben is, fontosabb lenne, ha rendezné a kapcsolatát az elhidegült lányával, Evelynnel. Dom azonban a saját feje után megy.

 

Keménykötésűek - Film+, február 15. csütörtök, 23.40h

Benny Chains (Dennis Hopper) maffiafőnök fiacskája Matty (Barry Pepper) úgy néz ki, messze eset az almafától, hiába is próbálták korán kezdeni nevelését. Neve miatt a fiút kicsapják minden normális munkahelyről, de egy gyerekkori ballépése miatt a gengszterek sem fogadják be igazán. Az elkeseredett Matty ezek után bekönyörgi magát apjánál egy nagy balhéba. A haverokkal, Taylor Reese-zel (Vin Diesel) és a többiekkel bevállal egy könnyűnek ígérkező pénzszállító melót a családnak, hogy aztán elveszejtsenek egy táskányi fekete pénzt egy isten háta mögötti kisvárosban. Két napjuk marad, hogy a táskát visszaszerezzék a korlátolt kisvárosi seriff markából.

 

Nyelés - Paramount Network, február 15. csütörtök, 23.45h

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi teljesen elveszítette az irányítást. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni.

 

Bosszúvágy 2. - fMoziverzum, ebruár 15. csütörtök, 23.55h

Paul Kersey-nek elege van az önjelölt nyomozók zaklatott életéből, ezért úgy dönt, hogy felszámolja Los Angeles-i lakhelyét és az ország másik végébe költözve új életet kezd. Mások azonban nem így gondolják. Bármerre megy, vérrel és erőszakkal találja magát szemben. A szakácsát brutálisan meggyilkolják, a lánya pedig, aki még mindig nem heverte ki a nemi erőszak okozta lelki sokkot, ismét komoly veszélyben van. Kersey-nek ezek után nem marad más választása, mint még egyszer utoljára fegyvert fogni és örökre leszámolni a gyilkosokkal.