Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ma eldönthetjük, ki a jobb? Az igazán dühös ember, vagy a részeges karatés, esetleg a predátor, vagy a közönséges bűnözők? Mindenesetre ebbe bele fog még szólni Torrente is, akárcsak a testőr, az úriemberek, meg az őscápa!

Részeges karatemester 2. - Viasat3, március 5. kedd, 20.55h

Néhány mindenre elszánt bűnöző nagyszabású csempészhálózatot épít ki Kínában. Bármit kicsempésznek az országból, amiért megfizetik őket. Egy gátlástalan, semmitől vissza nem riadó angol konzul kihasználja a lehetőséget, és a helybeli tisztviselők mohó közreműködésével megpróbálja kicsempészni a koronaékszereket az országból. Csak egy valakinek, a legendás hősnek, Wong Fei-hungnak (Jackie Chan) van elegendő bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon az ősi kultúrát sem tisztelő bűnözőkkel.

 

Predator - A ragadozó - Mozi+, március 5. kedd, 21h

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

 

24 - A szabadulás - Filmcafe, március 5. kedd, 21h

Jack Bauer ellen nemzetközi körözést adnak ki, így menekülni kénytelen az Egyesült Államokból. Álnéven a dél-afrikai Sangalában rejtőzik el, és egy árvaházban kezd el dolgozni. A baj azonban itt is megtalálja, a polgárháború dúlta országban ugyanis egy hataloméhes katonai vezető, Juma tábornok gyerekeket soroz be a hadseregébe, és portyázó csapatai az árvaházba is eljutnak. Miközben a földgolyó másik oldalán az Egyesült Államok új elnöke, Allison Taylor leteszi hivatali esküjét, Jack egy személyben veszi fel a harcot Juma embereivel, hogy megmentse a rábízott árvákat.

 

Közönséges bűnözők - Paramount Network, március 5. kedd, 21h

Az öt piti bűnöző rablási terve nagyon rosszul sül el. Nyakukon a rendőrség, amely a rejtélyes ""Keyser Soze""-t üldözi. A titokzatos figurának úgy tűnik, valami köze van a rabláshoz....

 

Végső csapda - Moziverzum, március 5. kedd, 21h

2018 tele, Egyesült Arab Emírségek. A Mocha-bázison emelkedett a hangulat, mert három emirátusi katona arra számít, hogy hamarosan hazatérnek. Utolsó rutin járőrözés közben a három katonát, Alit, Bilalt és Hindasit erősen felfegyverzett fegyveresek támadják meg egy keskeny kanyonon keresztül. A három katona csapdába esett, megsebesült és kommunikációs hatótávolságon kívülre került, és ráébredt helyzetük súlyosságára. Kifogynak a lehetőségekből, a hadianyagból _ és az idejükből.

 

A testőr - AMC, március 5. kedd, 21h

Roland Sallingert (Steven Seagal), a Los Angeles-i zsarut korrupt társa lelövi. Sallinger túléli a merényletet, de később kénytelen megválni a rendőrségtől. A szakmától azonban nem: különleges terrorelhárítási kiképzésen vesz részt. Egy nap régi barátja, Conner Wells (Steph DuVall), a Texasban élő gazdag üzletember keresi meg. Azt szeretné, hogy Sallinger Wells lánya, Nikita (Liezl Carstens) testőre legyen. Kiderül, hogy Nikitát többször megfenyegették, majd emberrablók csaptak le rá. Sallinger habozás nélkül igent mond, s könyörtelenül szembeszáll a kegyetlen gengszterekkel.

 

Torrente 4. - Film Mánia, március 5. kedd, 21h

Torrente elvállal egy ügyet, amely balul sül el, sőt rács mögé kerül olyan bűnért, amit el sem követett. A börtönben egyetlen cél lebeg a szeme előtt, hogy mielőbb tisztára mossa a nevét, és bosszút álljon azon, aki oda juttatta. Ehhez azonban először is ki kell jutnia onnan. Ehhez sajátos tervet eszel ki, amihez az egyik kedvenc filmje, a Menekülés a győzelembe ötletét használja fel: focimeccset szervez a rabok és a börtönőrök között. Ha nehezen is, de sikerül megszöknie, és megkezdi bosszúhadjáratát.

 

Egy igazán dühös ember - Film+, március 5. kedd, 21h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

A vér kötelez - Film4, március 5. kedd, 21.50h

Frank Morrison a legjobbat akarja a fiának. Mióta elvált feleségétől, Susantól, Danny rengeteg zűrbe keveredett hazudozásai miatt. Egy napon Susan beleszeret Rick Barnesba, a tehetős üzletemberbe, akiről Danny még az esküvő előtt különös történeteket kezd terjeszteni. Frank nem tudja eldönteni, higgyen-e notórius hazudozóként ismert fiának és elhiggye-e, hogy mostohaapja gyilkosságot követett el. Frank apai ösztöneire hagyatkozva kénytelen állást foglalni az igazság mellett. A tények először Dannyt igazolják, aztán ellentmondanak a fiú történeteinek.

 

Katonák voltunk - Filmcafe, március 5. kedd, 22.40h

Egy amerikai helikopteres elit desszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes (Mel Gibson) vezetésével Észak-Vietnam Halálvölgyébe tart, ahol véres összecsapásra készülnek a vietkongokkal. Parancsnokuk csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből és ha megéri, ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a gépbe. A körülzárt amerikaiak hamarosan hatalmas túlerővel találják szemben magukat, s rá kell döbbenniük, csak magukra számíthatnak. Néhányan közülük közelről ismerik a háborút, de többségük most esik át a tűzkeresztségen. Mindannyian a hazájukért harcolnak és mindannyiukat várja otthon valaki: feleség, gyermek, anya, testvér. Csakúgy, mint az ellenséget.

 

Bronxi mese - AMC, március 5. kedd, 22.45h

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.

 

Az ígéret megszállotja - AXN, március 5. kedd, 22.50h

Nyugdíjba vonulásának napján a nevadai gyilkossági nyomozó, Jerry Black (Jack Nicholson) még utoljára elücsörög az irodájában, mielőtt jó képet vágna a tiszteletére rendezett meglepetéspartin. Aztán tényleg meghatódik, s örömmel fogadja kollégái bőkezű ajándékát: egy repülőjegyet Mexikóba, ahol mindig szívesen horgászott volna. De amikor a hófödte hegyekben megtalálják egy nyolcéves kislány holttestét, a visszavonulófélben lévő nyomozó nem állja meg, hogy oda ne menjen a helyszínre. Felajánlja szakértelmét a nyomozóknak, és magára vállalja, hogy közli a borzasztó hírt az áldozat szüleivel. A gyászoló anya tudni akarja, ki ölte meg a gyermekét. Jerryt megrendíti a tragikus eset, a szülők szenvedése, ráadásul nem tudja, mit kezdjen magával, ha kilép a rendőrség kötelékéből, ezért megesküszik rá, hogy megtalálja a gyilkost. Amikor egy ambiciózus fiatal zsaru kicsikarja a beismerő vallomást egy meglehetősen primitív gyanúsítottból, az esetet lezárják, de Jerry számára az ügy nem ér véget. Bár főnökei meglehetősen szkeptikusak, ő tovább keresi az igazi gyilkost. De meddig mehet el, hogy betartsa ígéretét? És milyen árat kell fizetnie érte?

 

Anaconda 3. - Az ivadék - Viasat Film, március 5. kedd, 22.55h

Amanda, a kiváló tudós és társai anakondákon kísérleteznek a titkos európai kutatóbázison. A kutatást egy visszavonult milliárdos, Murdoch pénzeli. A kísérlet azonban balul üt ki, két kiéhezett kígyó elszabadul és mindenkit megtámadnak, akik keresztezik az útjukat. A helybéliek rettegnek tőlük. Murdoch felbéreli a Hammett nevű zsoldost, hogy kapja el az óriási csúszómászókat. Senki sem sejti, hogy az egyik kígyó hamarosan utódoknak ad életet. Amandának és Hammettnek félre kell tennie a nézeteltéréseiket, ha meg akarják állítani a kígyókat, mielőtt túl késő lenne.

 

Árral szemben - RTL HÁROM, március 5. kedd, 23h

Tom Hardy (Bruce Willis) gyilkossági nyomozó nem ijed meg az árnyékától, egy nap mégis a vízirendészeten találja magát. Az új munkakörben kénytelen rádöbbenni, hogy eredeti hivatását nem képes feladni. Ráadásul egy véletlen folytán kiderül, hogy apja halála is ugyanannak a pszichopata gyilkosnak a számlájára írható, aki ismét akcióba lépett. Hardynak titokban folytatnia kell a nyomozást, mert az összes áldozathoz köti valamilyen szál, és úgy tűnik, ő az első számú gyanúsított…

 

Meg - Az őscápa - Viasat3, március 5. kedd, 23.15h

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik.
Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

 

Úriemberek - Film+, március 5. kedd, 23.30h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.