Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a hűvös elrettentett a levegőtől, bátran maradj otthon, és melegedj a tévével!

Maigret és a Saint-Fiacre ügy - DUNA Televízió, szeptember 13. péntek, 20.45h

Maigret-t a Saint-Fiacre kastélyba hívatja a grófnő. Előzőleg ugyanis kapott egy levelet, amely azzal fenyegeti az idős asszonyt, hogy a hamvazószerdai mise alatt meg fog halni. A grófné a személyzetnek műkereskedőként mutatja be Maigret-t, aki így könnyebben tud nyomozni. A grófné a mise alatt valóban meghal. Az orvos szívrohamot állapít meg. Feldúltan beállít a grófné mindenki által lumpnak mondott fia, Maurice. Újságcikket lobogtat a saját öngyilkosságáról szóló álhírrel....

 

SpongyaBob – A mozifilm - Viasat Film, szeptember 13. péntek, 21h

Kellemes, nyugodt az élet Bikinifenéken, ahol ananász a lakás és a herkentyűburger mindig friss és meleg a sarki Rák-csálóban. Valóságos Paradicsom, amit SpongyaBob Kockanadrág az otthonának nevez. Ám minden megváltozik, amikor lába kél Neptunusz király koronájának, és kiderül, hogy a gaz Plankton diktátori terveket dédelget. SpongyaBob és legjobb barátja, a kelekótya Patrick elindul, hogy felkutassák a koronát, és keresztülhúzzák Plankton számítását. A kalandokkal teli úton új világokat fedeznek fel, veszedelmes szörnyetegekkel találkoznak.

 

Rumnapló - Paramount Network, szeptember 13. péntek, 21h

A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője Paul Kemp egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Rico-ra és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba Chenault-ba aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sanderson-nal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét vagy kiteregeti a szennyest.

 

A kód neve: Merkúr - RTL HÁROM, szeptember 13. péntek, 21h

Art Jeffries (Bruce Willis), a kiábrándult és kiégett FBI-ügynök az idegösszeomlás szélén áll egy évekig húzódó ügy kudarca miatt. Rutinfeladatai során Simon, a kilencéves autista fiú eltűnésének ügyében kell kutatnia, akinek a szüleit megölték. Art hamar rátalál a rettegő Simonra és úgy érzi, hogy a fiú rokonlélek. Mindent megtesz, hogy segítsen neki, és amikor Simon életére törnek, rájön, hogy az amerikai hadsereg áll a rejtélyes ügy hátterében. A fiú ugyanis megfejtette a hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt, és a katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes (Alec Baldwin) nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

X-akták: A film - AMC, szeptember 13. péntek, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

Rampage - Tombolás - AXN, szeptember 13. péntek, 21h

Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik _ szintén bogaras _ tudós segítségével kikísérletezi az ellenszert, és a szörny nyomába ered. A csatatér folyton változik, sőt, az ellenség is szövetségesekre talál: még két genetikusan módosított megaragadozó csatlakozik hozzá. Ha Davis győz, megmenekül a majom, és megmenekülnek Amerika nagyvárosai. Ha veszít, nemcsak egykor legjobb barátjáról kell lemondania: hanem az egész világról.

 

Riddick - Film+, szeptember 13. péntek, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

Herkules leegendája - Mozi+, szeptember 13. péntek, 21.25h

Herkules végzete már a születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, hogy ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen. Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, s rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. Az egyre népszerűbb harcos azonban nem adja fel a küzdelmet, bosszút akar állni a királyon, és az összeesküvőkön...

 

A megmentő - Film4, szeptember 13. péntek, 22.15h

A film egy harcedzett zsoldos történetét mutatja be, aki elveszítette családját egy terrortámadásban, és azóta csak a bosszú és a vérontás éltette. Ám a boszniai harcok során újra elkezdi felfedezni magában az emberiességet, hiszen mikor a szerb katonák egy terhes asszonyra támadnak, ő a nő védelmére siet és megpróbálja kijuttatni a háborús övezetből.

 

A szerencse katonái - Film Mánia, szeptember 13. péntek, 22.45h

Dimidov, Grimaud, Tommy, Charles és Samuel befizetnek egy programra, ahol kipróbálhatják magukat katonaként. Ám a kiképzés nem úgy sikerül ahogy várják, ugyanis hamarosan egy éles bevetés közepén találják magukat. Kiképzőjük Craig, mindent megtesz, hogy megmentse a csapatot majd végül szembenéz régi ellenségével is.

 

Sin City – A bűn városa - Viasat Film, szeptember 13. péntek, 22.50h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Looper - A jövő gyilkosa - RTL HÁROM, szeptember 13. péntek, 23.20h

2074-ben az időutazás valósággá vált, de csupán a feketepiacon lehet hozzájutni. A maffia sajátos módon használja ki a lehetőséget, ha meg akar szabadulni valakitől, harminc évvel visszaküldi az időben, ahol a jövőgyilkosnak nevezett bérgyilkosok várják. Joe (Joseph Gordon-Levitt) is ilyen bérgyilkos, és remekül megél belőle. Ám egy napon a maffia irányítói úgy döntenek, hogy Joe-nak a saját jövőbeni énjét (Bruce Willis) kell eltennie láb alól.

 

Féktelen harag - Mozi+, szeptember 13. péntek, 23.25h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a gyermekét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.

 

Mortal Kombat - Film+, szeptember 13. péntek, 23.30h

A harcban edzett Cole (Lewis Tan) már megszokta, hogy pénzért verést kap, miközben nem tudja, hogy a lelkében mekkora erő rejlik. Arról sincs tudomása, hogy a külvilág császára, Shang Tsung a legjobb harcosát, a túlvilági kriomanta Sub-Zerót (Joe Taslim) küldte el, hogy levadássza Cole-t. A külvilágból érkező váratlan fenyegetés arra készteti Cole-t, hogy kihívja a Föld legnagyobb bajnokait, és rávegye őket arra, hogy segítsenek szembeszállni a Külvilág ellenségeivel szemben a világegyetemért vívott nagy tétű csatában.

 

A bosszú börtönében - Moziverzum, szeptember 13. péntek, 23.40h

Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy a korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek börtönéből váratlanul átszállítják Frank-et az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...Mint kiderül az ügy háttérében a börtön kegyetlen igazgatója, Drumgoole áll, aki személyes bosszúra készül. Frank ugyanis korábban bepanaszolta Drumgoole-t az igazgató törvénytelen módszerei miatt, és ez majdnem a férfi karrierjébe került. Most azonban eljött az idő, hogy Drumgoole bosszút álljon, ezért minden módszert bevet, hogy a szabadulás előtt álló elítéltet gyilkosságra, vagy szökési kísérletre kényszerítse, meghosszabbítva ezzel újabb hosszú évekkel Leone rabságát. Frank azonban tudja, hogy mit veszthet, így amíg csak tud, ellenáll a provokációnak. De amikor már az életét is veszély fenyegeti, nem tehet mást, lépnie kell...