Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Itt a várva várt péntek, engedd ki a fáradt gőzt a tévé előtt!

Hajrá boldogság! - Duna Tv, január 28. péntek, 20.45h

Igen kemény meló a felnőttség. Poppyt nem érdeklik a szürke hétköznapok, élvezi az életet: szeret táncolni és utazgatni. Akkor sem esik kétségbe, amikor ellopják a biciklijét. Sebaj, itt az ideje, hogy megtanuljon vezetni. A sors egy ingerlékeny oktatóval hozza össze. Scott mindenbe beleköt, ám Poppyt nem lehet zavarba hozni. Sőt, ő szembesíti a fickót a rossz szokásaival. Poppy életvidám természete minden nehézségen átsegíti, legyen az rosszcsont csemeték jobb belátásra bírása a suliban, ahol tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalan leszerelése éjnek évadján. Hatása alól a körülötte élők sem tudják kivonni magukat.

 

A sziget - Viasat3, január 28. péntek, 21h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

A vér szava - Filmcafe, január 28. péntek, 21h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Constantine - A démonvadász - Film+, január 28. péntek, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine (Keaun Reeves) magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ő megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. Angela (Rachel Weisz) eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát…

 

A keresztapa 2. - Paramount Network, január 28. péntek, 21h

A filmben két generációt ismerhetünk meg, a fiatal Vito Corleonet, és végig követhetjük Michealt, aki az apja halála után átveszi a család és a maffia vezetését és nem riad vissza semmitől a hatalmának és pénzének megtartása érdekében.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, január 28. péntek, 21h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Egri csillagok - M5, január 28. péntek, 21h

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval...Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

 

A kárhozottak királynője - Sony Movie Channel, január 28. péntek, 21h

Lestat (Stuart Townsend), a nyughatatlan vámpír feléled több évszázados álmából. A XXI. században a rockzene világában találja meg érvényesülése útját. A hirtelen feltörő rocksztárt világszerte ünneplik. Ébredésének hírére megjelennek az ellenségek is. Közülük is a legnagyobb, a vámpírok királynője, Akasha (Aaliyah), aki minden áron meg akarja szerezni magának Lestat szerelmét és vérét.

 

Gothika - AXN, január 28. péntek, 21.55h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

Bronxi mese - Filmcafe, január 28. péntek, 22.50h

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.