Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a buli előtt tévéznél, és ott maradnál.

A Zodiákus - AMC, július 28. péntek, 20h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

A tanítványok - M5, július 28. péntek, 21h

Fehér József, a tehetséges parasztgyerek a harmincas évek végén bekerül az egyetemre. A nagyhírű professzor, Magyary Zoltán diákja lesz, aki tanítványaival a közigazgatás reformján dolgozik, ezzel akarják elősegíteni a magyar társadalom fejlődését. Bár az akkori kormány, élén a szintén tudós Teleki Pállal, nem nézi jó szemmel a tanszék kutatásait és eredményeit, a tanítványok mégis egy életre elkötelezik magukat a professzor eszméi mellett. Ám mindez csak akkor válik egészé, ha a munka folytatódik, és van, aki tovább viszi a dolgokat. De úgy tűnik, az ifjabb nemzedék nem fogékony az elődök hite, a tradíciók iránt… A film 1986-ban a Magyar Játékfilmszemlén a társadalmi zsűri rendezői díját, valamint a szakmai zsűri operatőri, díszlet-és jelmeztervezői és Hollósi Frigyes a legjobb férfi alakítás díját kapta. A magyar filmkritikusok a rendezői díjat, és Eperjes Károlynak a legjobb férfialakítás díját ítélték oda.

 

Pillangó - Paramount Network, július 28. péntek, 21h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

 

Casino - Moziverzum, július 28. péntek, 21h

Sam \"Ász\" Rothsteint, az egykori hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely őrületes hasznot termel az alvilági szervezetnek. Sam vagyona rövid időn belül jelentősen meggyarapodik, közben pedig megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodnak. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik Sam gyermekkori barátja, Nicky Santoro. A férfi lobbanékony természete és gátlástalansága ugyanis rövidesen bemocskolja \"Ász\" jó hírét, aki igyekszik a lehető legtisztábban intézni a dolgait. De ezekben a körökben a törvényesség bukáshoz vezet, amit Sam minden erejével igyekszik elkerülni. Felesége fékezhetetlensége és barátja akciói azonban rendre keresztülhúzzák a férfi számításait, mígnem már minden, amit addig felépített kicsúszni látszik a kezei közül.

 

A spártai - Filmcafe, július 28. péntek, 21h

Robert Scott (Val Kilmer) különleges ügynök küldetése, hogy megtalálja az elnök elrabolt lányát, mielőtt a dolog kipattanna és a sajtó tudomására jutna. Ezúttal a szövetségiek és a CIA együttműködésével Scott felderít egy bűnszövetkezetet, ami prostitúcióra kényszeríti az elrabolt lányokat és aminek köze lehet az elnök lányához is. Scott rájön, hogy az eset csak az első nyoma egy életveszélyes összeesküvésnek, aminek a szálai a legfelsőbb szintekre vezetnek.

 

Utazók - Viasat Film, július 28. péntek, 21h

Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

A mestergyilkos - Feltámadás - Mozi+, július 28. péntek, 21h

Arthur Bishop, a profi bérgyilkos, azt hitte, maga mögött tudhatja a múltat, és nyugodtan élvezheti a paradicsomi hétköznapokat gyönyörű barátnőjével, Ginával. Ám amikor egy veszélyes bűnszervezet elrabolja Ginát, Bishop kénytelen három, balesetnek álcázott gyilkosságot végrehajtani. A tiszta munkára specializálódott mestergyilkos ezúttal is a saját szabályai szerint játszik: összefog az egyik kiszemelt áldozattal, hogy a segítségével együtt kiiktassák ellenségeiket, és kiszabadítsák a foglyul ejtett lányt. A hidegvérű gyilkost ezúttal semmi sem állíthatja meg. Ez az ügy sokkal személyesebb, mint eddigi bármelyik küldetése.

 

Oroszlánszív - Film Mánia, július 28. péntek, 21h

Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme) különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökik az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezik Amerikába. Családjától sem remélhet segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Leon elhatározza, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdősportversenyen.

 

A Macskanő - Film+, július 28. péntek, 21h

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult érzékekkel megajándékozott nő is megszületik. Életre kel benne a Macskanő, aki nem hajlandó a másik szabályai szerint játszani.

 

Az ember, aki megölte Don Quijotét - DUNA Televízió, július 28. péntek, 21.50h

Toby, a cinikus reklámfilmrendező hihetetlen kalandba csöppen, amikor váratlanul a XVII. századi Spanyolországban találja magát. Találkozik az öreg cipészmesterrel, aki Don Quixote lovagnak képzeli magát, róla pedig azt hiszi, hogy ő a szolgája, Sancho Panza. Egyszerre vidám és szürreális kalandjaik közepette Toby kénytelen szembesülni a még ifjúkorában készített Don Quijote-filmje tragikus következményeivel. A filmjével, amely örökre megváltoztatta egy kis spanyol falu reményeit és álmait.

 

A gonosz odabent vár - Viasat6, július 28. péntek, 22.55h

A megözvegyült John Alexander készen áll, hogy új életet kezdjen. A lányával, Hannah-val és az új feleségével, Melanie-val a békés külvárosba költöznek. Ahogy egyre több különös dolgok történik körülöttük, rájönnek, valami nem stimmel a tökéletesnek hitt otthonukkal. Van valami a házban és annak falaiban. Amikor megtudják a ház halálos titkát, azt kockáztatják, hogy ők lesznek a rémisztő történet új áldozatai. A hátborzongató film láttán kétszer is meggondolod, hol is lesz az új otthonod!

 

Bridget Jones naplója - SuperTV2, július 28. péntek, 22.55h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Fosztogatók - Filmcafe, július 28. péntek, 22.55h

A Marauders című akciófilmben egy FBI ügynök lázasan igyekszik levadászni egy lenyomozhatatlan, elit bankrabló csoportot, melynek sokkal mélyebb szándékai vannak a pénzlopásnál: ezzel próbálnak meg fedezni egy gyilkosságot...

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, július 28. péntek, 23h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Rohanás - Film+, július 28. péntek, 23.15h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja, hogy legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk, nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert a nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

Jézus Krisztus horoszkópja - Magyar Mozi TV, július 28. péntek, 23.30h

Járunk-kelünk a városban: utazunk vonaton, felhőtlenül ülünk be autókba, olykor elnéző derűvel hallgatjuk értelmiségiek egymást és bennünket ugrató beszélgetéseit, becsengetünk lakásokba, ahol nők várnak ránk, és képek és képek altatják el fürkésző szemünket _ a valóság mint színes tévé -, és videomonitorok fantasztikus és visszajátszható mozgóképe kívánja magát elfogadtatni velünk. Aztán egy váratlan pillanatban egy csepptől is kicsordul a pohár: minden összezavarodik. Hirtelen a kérdések lesznek fontosak: vajon azt látjuk-e, amit látunk, azt halljuk-e, amit hallunk, vagy csak látásunk és hallásunk szándékait ismerjük fel azon a tárgyi és szellemi anyagon, amely _ feltehetőleg _ körülvesz bennünket.