Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A legjobb szerda este a tévé előtti!

A halál 50 órája - AMC, augusztus 28. szerda, 20h

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák _ hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Filmcafe, augusztus 28. szerda, 20h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Kút - Magyar Mozi TV, augusztus 28. szerda, 21h

Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él és a tranzitmegállóban nem hívja fel a lányokra a figyelmet. A gengszter megtartotta a kúton dolgozó öreg alkoholistát, Istvánt és két-három hetente a töltőállomás érintésével indítja útnak külföldre a kis háremét. A forró nyári semmittevésbe váratlanul toppan be István rég nem látott fia, akit az anyja hagy hátra a megdöbbent férfinak. Ugyanekkor a legújabb fuvar lerobban a benzinkúton és a Svájcba tartó lányok sofőrjeikkel napokra ott ragadnak Istvánnal és fiával. Az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

 

Volt egyszer egy Mexikó - Viasat Film, augusztus 28. szerda, 21h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

Égető bizonyíték - Viasat3, augusztus 28. szerda, 21h

A Linda (Frances McDormand) a krosodó fitneszedző, és kollégája, Chad (Brad Pitt) találnak egy különös lemezt. Kiderül, hogy egy CIA-ügynök, az alkoholista Osbourne Coxot (John Malkovich) visszaemlékezései vannak rajta, akit nemrég rúgtak ki a szervezetből, ráadásul a felesége is válni akar. Linda és Chad pénzt szimatol. Először megpróbálják megzsarolni a férfit, majd amikor ez nem jön össze, az orosz követségre mennek szerencsét próbálni.

 

A replikáns - Film Mánia, augusztus 28. szerda, 21h

Megszökött Garrotte (Jean-Claude Van Damme), a Fáklya néven elhíresült, tébolyult sorozatgyilkos. Csupán Jake Riley (Michael Rooker) képes arra, hogy elkapja, ám ezúttal a siker elmarad, a hullák száma pedig csak egyre nő. A megcsömörlött Jake kilép a rendőrségtől, és elszegődik a Nemzetbiztonsági Erőkhöz, ahol nem mást osztanak mellé, mint a Garrotte DNS-éből klónozott replikánst. Az idő vészesen fogy, a feladat pedig óriási: Jake-nek a gyilkos hasonmásában megbízva kell kézre kerítenie a garázdálkodó gyilkost.

 

Drogtanya - Film4, augusztus 28. szerda, 22.10h

1981 közepén kegyetlen gyilkosság döbbenti meg Los Angelest. A város egyik legelőkelőbb negyedében, a Wonderland sugárúton négy embert holtan találnak egy szörnyű gyilkosság következményeként. Az elkövetés brutalitása miatt egyébként is sokkoló bűntett még nagyobb megdöbbenést vált ki, amikor a rendőrség gyanúsítottként John Holmest, a híres pornószínészt nevezi meg. Az egykori pornócsillag hanyatlásának útvesztőiben helyi drogkereskedőkkel kerül baráti viszonyba és a wonderlandi házban, a drogtanyán tartanak véget nem érő partikat. A pénzre és drogra éhes wonderlandi banda markában vergődő Holmes hamarosan nyakig találja magát a bajban.

 

Túszjátszma - Filmcafe, augusztus 28. szerda, 22.45h

Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

 

Atomcirkusz - Film Mánia, augusztus 28. szerda, 22.50h

Torpedó James, a profi kaszkadőr még nem is sejti, hogy a kisváros, ahová éppen igyekszik, milyen meglepetéseket tartogat neki. Először is beleszeret a munkaadója, Bosco lányába, a gyönyörű énekesnő Concia-ba. Bosco az egyetlen ember, aki a poros kisváros életébe egy kis hangulatot visz, ám amikor James elrontja a kaszkadőrjelenetét, még börtönbe is akarják csukni, így hát kénytelen elmenekülni. Közben egy zenei impresszárió érkezik a városba és rögtön megtetszik neki Concia, így hát Bosco-t az orránál fogva vezetve próbál a lánya közelébe kerülni. A fesztivál kezdete közeleg, miközben a város melletti erdőt szörnyű lények szállják meg.

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, augusztus 28. szerda, 22.55h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

A specialista - Viasat3, augusztus 28. szerda, 23h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharon Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quick-et (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, augusztus 28. szerda, 23.05h

Amikor a Gekko testvérek lába alatt forróvá válik a talaj, Mexikó felé veszik az irányt. Útközben elrabolnak egy prédikátort a gyerekeivel és a lakóautójával együtt. Egy kocsmánál állnak meg, nem sejtve, hogy a hely valójában vámpírtanya.

 

Likvidálva - Viasat Film, augusztus 28. szerda, 23.10h

Ben Logan és lánya, Amy új életet kezd Belgiumban azt követően, hogy Bennek a munkája miatt a tengeren túlra kell költöznie. A költözködés viszontagságait követően Ben megtalálja számítását a munkájában, de egy ellopott dokumentum miatt a vállalat válságba kerül, Ben élete pedig darabokra hullik. Lányával együtt az életükért kell küzdeniük, amikor az összeesküvés mindent átható fenyegetéssé

 

Oldboy - Paramount Network, augusztus 28. szerda, 23.10h

Dae-Sut az utcáról rabolják el, majd egy szobába zárják, aminek 15 évig a fogja lesz _ ha az emberi kontaktus elkerülhetetlen, leszedálják, de ezt leszámítva az egyetlen kapcsolata a külvilággal egy televíziókészülék.

 

War - Film+, augusztus 28. szerda, 23.20h

After his partner Tom Lone and family are killed apparently by the infamous and elusive assassin Rogue, FBI agent John Crawford becomes obsessed with revenge as his world unravels into a vortex of guilt and betrayal. Rogue eventually resurfaces to settle a score of his own, setting off a bloody crime war between Asian mob rivals Chang of the Triad's and Yakuza boss Shiro. When Jack and Rogue finally come face to face, the ultimate truth of their pasts will be revealed.