Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ilyen lesz a szerda este a tévében.

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, március 8. szerda, 20h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Anna - Mozi+, március 8. szerda, 21h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

 

A 64-es betegnapló - Moziverzum, március 8. szerda, 21h

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mřrck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogř szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mřrck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.

 

Ki nevel a végén? - Paramount Network, március 8. szerda, 21h

Dave Buznik általában egy nyugodt ember, aki kerüli a vitás helyzeteket. Azonban miután veszekedésbe keveredik egy repülő fedélzetén, Dr. Buddy Rydell düh-terápiájára kötelezik, akire szintén ráférne egy kis terápia.

 

Az igazság nevében - AMC, március 8. szerda, 21h

Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) a Los Angeles-i Tűzoltóság parancsnoka egy röpke pillanat alatt mindent elveszít, ami valaha fontos volt számára: fia és felesége meghalnak egy terrortámadásban. A robbantást El Lobónak, a Farkasnak tulajdonítják, aki a kolumbiai polgárháború hírhedt vezére. Gordy bízik az igazságszolgáltatásban, ám hetekkel később látnia kell, hogy a hivatalos nyomozás holtpontra jutott. Barátai és Brandt CIA-ügynök (Elias Koteas) figyelmeztetése ellenére Gordy Kolumbiába indul, hogy maga kutassa fel a Farkast.

 

Sötét lovag - Film+, március 8. szerda, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Torrente 2. - A Marbella küldetés - Film Mánia, március 8. szerda, 21h

Kedvenc mocskos álfelügyelőnk, a Törvény balkeze visszatért... Torrente (Santiago Segura), miután felélte ebül szerzett összes pénzét a kaszinókban, a csodálatos Marbellára költözik és újra magánnyomozónak áll. Abban bízik, hogy oda még nem jutott el a híre. Társa, a kábítószeres Cuco (Gabino Diego) segítségével hamarosan egy terrorista összeesküvés nyomára bukkan: az elvetemült Spinelli (José Luis Moreno) két rakétát akar a tengerparti városra kilőni. Torrentének maradék eszét és erejét össze kell szednie ahhoz, hogy túljárjon a furfangos Spinelli eszén és Spanyolország leghősiesebb zsaruja lehessen...

 

Gyertek el a névnapomra - Duna World, március 8. szerda, 22.30h

Karinthy Ferenc Házszentelő című drámája szolgál irodalmi alapul az 1970-es évek társadalomrajzának, amelyben egy gyilkosság tárul föl egy újságírónő magánnyomozása során. A kisváros gazdasági és politikai hatalmasságai László-napi ünneplésre gyűlnek össze egy luxusvillában. Minden úgy kezdődik, ahogy máskor, ám egy incidens ezúttal megzavarja a férfimulatságot. Bíró Andrea barátja kíséretében bejelenti édesapjának, a Vasmű igazgatójának, hogy elköltözik otthonról. Bíró egy keze ügyébe akadt vadászfegyverrel, felindultságában meglövi a fiút. A jelenlévők véletlen balesetként állítják be az esetet. Péteri Luca, a helybeli lap újságírója az akadályok és életveszélyes fenyegetések ellenére nyomozni kezd...

 

Sírok között - Film Mánia, március 8. szerda, 22.45h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Csalétek - Filmcafe, március 8. szerda, 22.45h

Szőkőár pusztít Quennsland partjainál, melynek következtében többen is csapdába esnek. Egy szupermarketben elszabadul a pokol, amikor a víz alá került területen cápák jelennek meg. Rory (Richard Brancatisano) és barátai döbbenten fedezik fel, hogy a vízben vadászó egyik ragadozó gigantikus méretű, és különösen agresszív. A túlélők megpróbálnak kiszabadulni a pokoli helyről, ám nemcsak a cápákkal kell számolniuk, hanem az omladozó épülettel is.

 

Jexi - Túl okos telefon - RTL HÁROM, március 8. szerda, 23.15h

Phil (Adam Devine) a lúzerek táborába tartozik, és komoly függőségi problémával küzd. Annyira rá van kattanva a mobiljára, hogy semmilyen szociális élete sincs, és esélye sincs arra, hogy valaha is barátnője legyen. Ám minden megváltozik, amikor egy új alkalmazás kínálja fel magát. Jexi, a mesterséges intelligencia azt állítja, hogy minden terhet képes levenni Phil válláról. Egy személyben életvezetési tanácsadó, virtuális asszisztens és pomponlány. Jexi szervezésével minden csodásan alakul, és Phil elkezd igazi életet élni. Ám amikor Jexi realizálja, hogy Phil egyre kevesebbet csüng a telefonján, módszert vált. Agresszív üzemmódba kapcsol, és Phil harmonikus életét pillanatok alatt megsemmisíti. Pokoli harc kezdődik az irányításért, amelyből nem biztos, hogy Phil jön ki győztesen.

 

Észvesztő - Paramount Network, március 8. szerda, 23.20h

1967-ben járunk. A tizenhét éves Susanna semmiben sem különbözik a legtöbb amerikai tinilánytól; bizonytalan, összezavarodott, próbálja megérteni a változó világot. A pszichiáter beutalja a Claymoore kórházba, ahol Susanna egy csapat furcsa, fiatal nő között találja magát. Ők lesznek a legjobb barátai: az elragadó, ám beilleszkedési zavarokkal küzdő Lisa, az elkényeztetett Daisy, és a melegszívű Polly. Egy idő után azonban Susannának választania kell az intézetbeli és a kinti világ között.

 

Colombiana - Mozi+, március 8. szerda, 23.25h

A kilencéves Cataleyának a szeme láttára ölik meg a szüleit. Miután megússza a mészárlást, gengszter nagybátyjához, Emilióhoz menekül az Egyesült Államokba. Tizenöt évvel később már profi bérgyilkosként dolgozik neki. Névjegye az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea, amely egyben üzenet is a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

Mielőtt felébredek - Moziverzum, március 8. szerda, 23.30h

Cody egy árva kisfiú, akit folyamatosan tovább adnak a nevelőpárok. Mr. és mrs. Hobson elvesztették kisfiúkat egy szörnyű balesetben. Amikor már készen állnak egy új gyermekre, akkor kerül Cody az életükbe. Azonban egyikük sem gondolja, hogy a fiú különleges képességekkel rendelkezik.

 

Hannah Grace holtteste - AXN, március 8. szerda, 23.40h

A történetben egy ördögűzés rosszul sül el, ami egy fiatal nő életét követeli. Hónapokkal később a volt rendőr, Shay Mitchell egy hullaház éjszakai műszakját húzza, amikor is valami gonosz által megszállt testtel kerül összezárásra ott.