Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha egy filmnézős nappal kezdenéd a hétvégét.

Csendkút - Magyar Mozi TV, augusztus 24. szombat, 9.25h

A film az 1956-ban mártírhalált halt forradalmárköltőnek, Gérecz Attilának (Hayth Zoltán) állít emléket. A fiatal élsportolót 1949-ben tartóztatják le közösség elleni izgatásért és koncepciós perben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik. Társait kivégzik. Ettől kezdve Gérecz élete a börtönökben zajlik. A népi írókhoz tartozó költők, írók közé kerül, akik a költészetbe kapaszkodva próbálják meg túlélni megpróbáltatásaikat. Tőlük tanulva kezd el lassan maga is írni, majd fordítani. A menyasszonya időközben elhagyja, és ez a csalódás még inkább arra ösztönzi, hogy problémáit a költészet eszközeivel dolgozza fel. Nem törődik bele sorsába, több alkalommal is megszökik. Titokban meglátogatja anyját, felkeresi volt menyasszonyát is, aki nem várta vissza őt. Attila vakon bízik a nőben, megkéri, segítsen neki. Margit azonban elárulja, így Attila újra a fogházba kerül. Az élet tartogat neki egy csodaszép meglepetést. Itt találkozik a valódi nagy szerelemmel, Klárival. Kapcsolatuk feledteti a benti megaláztatásokat és borzalmakat. Attila legszebb költeményeit írja meg a lánynak. Közben a kinti életben megindul a változás, készülődik a forradalom. Mikor a rabokat kiszabadítják, Attila is szabad lesz, szerelmével együtt bekapcsolódik a forradalomba. Az utcán érik a halálos lövések. Szerelmével egymásba kapaszkodva indulnak el a hajnali utcán egy ismeretlen, egy másik élet felé.

 

Ünneprontók ünnepe - Filmcafe, augusztus 24. szombat, 11.25h

A két szélhámos jó barát, John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) munkaidőben válóperre készülő házastársakat békítenek, szabadidejükben pedig esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A lányok tapadnak, a pezsgő isteni, és sosem kell a második randira készülni. De aki a tűzzel játszik, az megégeti magát. Márpedig Johnt elönti a forróság, amikor Cleary szenátor lányának az esküvőjén megpillantja álmai nőjét. Claire (Rachel McAdams) szintén a szenátor lánya, és hamarosan az ő fejét is beköti Zach Lodge, a nagyvárosi tapló. Nincs mese, a nászt bármi áron is, de meg kell akadályozni.

 

Creed - Apollo fia - TV2, augusztus 24. szombat, 12.40h

A film főszereplője Adonis Johnson (Michael B. Jordan) soha nem ismerhette világhírű apját, a nehézsúlyú bajnok Apollo Creed-et, aki még az ő születése előtt meghalt. Tagadhatatlan azonban, hogy a boksz a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába utazik, ahol Apollo Creed legendás meccsét vívta az akkor még feltörekvő Rocky Balboa-val. A városba érkezve Adonis megkeresi Rocky-t és arra kéri, hogy legyen az edzője. Bár Rocky ragaszkodik hozzá, hogy ő már visszavonult, meglátja Adonis-ban egykori riválisa, majd későbbi jó barátja, Apollo erejét és elszántságát. Beleegyezik, hogy a fiatal bokszolót a szárnyai alá vegye, még úgy is, hogy az egykori bajnok egy sokkal halálosabb ellenféllel küzd, mint akikkel valaha farkasszemet nézett a ringben. Rocky-val a háta mögött Adonis-nak hamarosan lehetősége nyílik megküzdeni a bajnoki címért, a kérdés csak annyi, hogy képes lesz-e igazi harcossá változni, mire eljön a nagy összecsapás ideje...

 

Ének a csodaszarvasról - Hír TV, augusztus 24. szombat, 13h

Rendező: Jankovics Marcell A címben jelzett, nép- és honalapítást "megéneklő" monda rajzfilmes feldolgozása 4 részben. A történet alapjául a csodaszarvas-mondák különböző változatai szolgálnak, kibővítve a rokonnépek mítoszainak ideillő elemeivel, őstörténetünk és korai történelmünk kapcsolódó eseményeivel. A film kísérőszövegei, párbeszédei, de dalszövegei is egykorú források, krónikák, fennmaradt mítoszok és énekek idézetei, vagy azok szövegein alapulnak. Nyelvezete a történet előrehaladásának sorrendjében a magyar nyelv változását, gazdagodását követi.

 

Kerítések - VIASAT3, augusztus 24. szombat, 13.20h

Troy Maxson az 1950-es évek Amerikájában él, Pittsburgh egyik feketék lakta negyedében. Az egykori Néger (baseball) Liga játékosa szemetesként keresi meg a napi betevőt. Munkája unalmas és egyhangú, a lelkét is kidolgozza. A mindennapi kemény robot után a felesége és a barátai jelentik számára a másik világot. Rose-zal együtt megpróbálják egyengetni a két fiuk jövőjét, az egyikük zenész akar lenni, a másik az amerikai futballban szeretne karriert befutni. August Wilson színdarabjából.

 

Istenek fegyverzete - Film Mánia, augusztus 24. szombat, 13.25h

A kalandor és kincsvadász Jackie veszélyt nem ismerve megszerzi az istenek fegyverzetének egy darabját a sivatag ősi városából. A fegyverek őrei azonban nem adják könnyen a misztikus kincset. A szekta követői elrabolják Jackie barátnőjét, Loreleit, hogy ezzel kényszerítsék a férfit a szent fegyverzetek összes darabjának átadására. A lány kiszabadítása nem tűnik könnyű feladatnak, ugyanis titkos csapdák, amazonok, és egy dühös varázsló keresztezik Jackie útját.

 

A függetlenség napja - Mozi+, augusztus 24. szombat, 13.45h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

Hart háborúja - Filmcafe, augusztus 24. szombat, 13.50h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

Frost/Nixon - VIASAT FILM, augusztus 24. szombat, 13.50h

A Watergate-ügynek nevezett lehallgatási botrány következtében az amerikai elnök, Richard Nixon kénytelen volt lemondani. Az üggyel kapcsolatos hallgatását csak három évvel később, 1977-ben töri meg, miután beleegyezik, hogy interjút ad egy kiválasztott újságírónak. Az angol David Frost nehezen illik a képbe, sokan kétkedve fogadják a hírt, hogy ő lesz a beszélgetőpartner. A furcsa pár négy estén át tartó szópárbaját több mint negyvenmillió néző figyeli. A kamerák előtt lehull a lepel, a két résztvevő a pózokat félretéve, nyílt sisakkal veti magát a küzdelembe, amelyből csak egyikük kerülhet ki győztesen.

 

Kenguru Jack - Film+, augusztus 24. szombat, 14h

A pénzt beteszi a dzsekibe, a dzsekit ráadja egy kengurura, az meg eltűnik! Ezzel megindul az őrült kenguru-dili - üldözés és kaland tetőfokon! Két brooklyni srác megérkezik Ausztráliába, hogy eljuttasson ötvenezer dollárt egy bizonyos személyhez. Útjukba akad azonban Kenguru Jack, a kenguruk (ken)guruja, aki fogja magát, és holtából feltámadva elvágtat a zsákmánnyal. A producer, Jerry Bruckheimer ebben a fergeteges akciókomédiában is biztosítja az izgalmat és nevetést, ja és persze a beszélő erszényest!

 

Zsebpénz - DUNA Televízió, augusztus 24. szombat, 14.15h

1976, egy francia kisvárosban. Már csaknem vége a tanévnek, amikor a negyedik osztályba új diák érkezik: Julien Leclous. A fiú elhanyagolt külseje, furcsa, deviáns magatartása találgatásokat indít el az osztályban. Hamarosan ki is derül a lehangoló titok... A többiek pedig élik mindennapi életüket. Patrick-nak sem könnyű a sorsa: nyomorék apjával él, és életkoránál sokkal felnőttesebb feladatokat kell ellátnia.... "A gyerekek mindennek nekiütköznek, nekiütköznek az életnek, de kegyelem kíséri őket, és kemény fából faragták őket" - mondatja el a tanár feleségével az üzenetét a rendező, Francois Truffaut.

 

Last Vegas - TV2, augusztus 24. szombat, 15.40h

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billy-t eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén...

 

Dave - SuperTV2, augusztus 24. szombat, 15.45h

Dave - jólelkű átlagos amerikai polgár - egy foglalkoztató-cégnél dolgozik. Megdöbbentően hasonlít az amerikai elnökre, ezért megbízzák, hogy egy alkalommal helyettesítse őt. Az elnök agyvérzést kap ezalatt, de főtanácsadója továbbra is fenn akarja tartani a látszatot, miszerint az elnök él. Ezért Dave-nek tovább kell játszania a szerepét. A közvélemény csak annyit vesz észre, hogy az agyvérzésből csodálatos módon "felépült" elnököt mintha kicserélték volna. A változásnak egyedül Bob, a főtanácsadó nem örül, mivel Dave új tervei keresztezik a számításait...

 

Billy Madison – A dilidiák - Film+, augusztus 24. szombat, 15.55h

Billy Madison (Adam Sandler) 27 éves korára sok mindent elmondhat magáról, csak azt nem, hogy komoly férfivá érett. Apja, Brian (Darren McGavin) annyira éretlennek tartja, hogy inkább jobb kezét, Eric Gordont (Bradley Whitford) nevezi ki utódjának. Billy tudja, hogy Eric tönkretenné a céget, és kisemmizné a családjukat, ezért úgy dönt, hogy ringbe száll, és bebizonyítja apjának az alkalmasságát. Csakhogy ehhez ki kell járnia jelessel az iskolát, ráadásul segítség nélkül. Azonban minél előrébb halad a tanulmányokban, a ravasz Eric annál agyafúrtabb módon próbálja megbuktatni Billyt.

 

Salt ügynök - VIASAT FILM, augusztus 24. szombat, 16.20h

Evelyn Salt a Központi Hírszerző Iroda titkos ügynöke. A nyugalmasnak eddig sem nevezhető élete fenekestől felfordul, amikor egy orosz disszidens azt állítja róla, hogy a KGB alvó ügynöke, akit nem akármilyen feladat miatt "élesítettek": az Egyesült Államokba látogató orosz elnököt kell megölnie. A CIA persze semmit nem bíz a véletlenre, el akarja kapni, ám Salt ügynök menekülésre fogja a dolgot. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Szerencsére jó kiképzést kapott. Minden tudására szükség van, hogy kijátssza a két titkosszolgálat embereit, és kiderítse, ki volt az áruló.

 

A kém - Mozi+, augusztus 24. szombat, 16.45h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

A végső visszaszámlálás - Film Mánia, augusztus 24. szombat, 16.45h

A Nimitz atommeghajtású anyahajó váratlanul irdatlan erejű elektromos ciklonba keveredik. Amikor kijutnak a viharból, lassacskán rá kell döbbenniük, hogy csaknem fél évszázadot utaztak vissza az időben, s belecsöppentek a második világháborúba, Pearl Harbor lebombázásának előestéjén. Képes-e a legkorszerűbb fegyverekkel felszerelt "úszó erőd" megakadályozni a támadást, és döntő fordulatot adni az eseményeknek?

 

Csúcsformában 2. - Film+, augusztus 24. szombat, 17.50h

A jó detektív sosem nyaral. A leállíthatatlan beszédű Carter nyomozó (Chris Tucker) meglátogatja Hongkongban régi cimboráját, Lee-t (Jackie Chan), és igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt túl lenni a lehető legtöbb nőn, bulin és egyéb kalandon. Csakhogy Lee éppen egy helyi maffiavezér nyomában van. Carter pihenését tehát megszakítja néhány hatalmas pofon, bandaháború, robbantásos merénylet, pénzhamisítás és a nyomukban loholó kigyúrt gorillahad.