Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Szeptember első szombatját indítsd tévézéssel!

Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés - Filmcafe, szeptember 7. szombat, 10.05h

Az egykori sikeres sci-fi tévésorozat, a Galaxy Quest hősei két évtized elteltével is népszerűek. A színészek azonban már unják a közönségtalálkozókat, alig várják, hogy ledarálják a megszokott szöveget, dedikálják a fiatalkori képeiket, és fölvegyék a gázsit. Ám ezúttal különleges dolog történik. A jelmezes rajongók közt van néhány fura figura. Űrlényeknek öltöztek, és Taggart kapitány segítségét kérik, hogy mentse meg őket a gonosz Sarristól. A csapat hamarosan a csillagok között találja magát.

 

Macskafogó - Mozi Klub, szeptember 7. szombat, 11.25h

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az x bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogokat, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa meg-, illetve feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

 

A fantasztikus Róka úr - SuperTV2, szeptember 7. szombat, 13.40h

Mr. és Mrs. Fox boldogan élnek az otthonukban, különc fiukkal, Ash-sel és a látogatóba érkező unokaöccsükkel, Kristophersonnal. Egészen addig, amíg Róka úr vissza nem tér régi, alattomos szokásaihoz, és ki nem terveli a legnagyobb csirkerablást, amit az állatvilág valaha látott.

 

A kiütés - Film+, szeptember 7. szombat, 13.50h

Henry Sharp, a Penge (Sylvester Stallone) és Billy McDonnen, a Kölyök (Robert De Niro) két helyi, pittsburghi bokszoló, akiket a rivalizálásuk állított reflektorfénybe harminc esztendővel korábban. Azon az estén, amikor a sorsdöntő harmadik összecsapásukra készültek, hogy eldöntsék, ki a jobb közülük, mindenki megdöbbenésére Penge a meccs előtt nem sokkal váratlanul bejelentette a visszavonulását. Három évtizeddel később a nagy rajongó, Dante Slate, Jr. promóter (Kevin Hart) elhatározza, hogy újra egymásnak ereszti a két öregedő sztárt.

 

A sas - DUNA Televízió, szeptember 7. szombat, 14h

Kr. u. 140-ben Marcus Aquila megérkezik Britanniába, feltett szándéka, hogy visszaállítsa apja, Flavius Aquila megtépázott hírnevét. 20 évvel korábban, Róma 5000 főből álló kilencedik légiója Flavius vezetésével a légió szimbólumát, a kilencesek sasát magasban hordozva vonult be Kaledóniába. Sosem tértek vissza. Marcus egy kisebb erőd ostrománál vezeti bátran csapatát. Róma kitünteti a bátorságáért, de komoly sérülései miatt leszerelik a seregből, így Marcus kénytelen nagybátyja, Aquila falujában lábadozni. Amikor Marcus ösztönösen megkíméli egy ifjú briton életét egy gladiátorküzdelemben, Aguila megvásárolja az Esca névre hallgató ifjút, hogy rabszolgaként szolgálja Marcust. Miután meghallja, hogy a sast egy északi törzsi templomban látták feltűnni, Marcus elindul és Esca segítségével Hadrianus fala felé veszi az irányt. Amikor egy Guern nevű egykori római katonával találkoznak, Marcus ráébred, hogy apjának titokzatos eltűnése valahogyan kapcsolódhat a rabszolgájának személyéhez és hűségéhez.

 

Kerítések - VIASAT FILM, szeptember 7. szombat, 14.10h

Troy Maxson az 1950-es évek Amerikájában él, Pittsburgh egyik feketék lakta negyedében. Az egykori Néger (baseball) Liga játékosa szemetesként keresi meg a napi betevőt. Munkája unalmas és egyhangú, a lelkét is kidolgozza. A mindennapi kemény robot után a felesége és a barátai jelentik számára a másik világot. Rose-zal együtt megpróbálják egyengetni a két fiuk jövőjét, az egyikük zenész akar lenni, a másik az amerikai futballban szeretne karriert befutni. August Wilson színdarabjából.

 

Szerelem második látásra - Film4, szeptember 7. szombat, 14.10h

Harvey Shine reklámdalok írásával foglalkozik. Lehet, hogy már nem sokáig, ugyanis a főnökétől egy utolsó esélyt kapott, mielőtt kirúgná a cégtől. A hétfői határidő felettébb közel van, ám a hétvégén Harveynak még Londonba kell repülnie, a lánya esküvőjére. A brit fővárosban kiderül, hogy a lánya nevelőapja lesz az örömapa. A csalódott Harvey repülne vissza New Yorkba, ám lekési a gépet. Miközben a reptéri bárban múlatja az időt, megszólítja a negyvenes Kate-et. A véletlen találkozás különös érzelmeket gerjeszt bennük, melynek hatására más szemmel kezdik nézni a világot.

 

Kutya egy nyár - Moziverzum, szeptember 7. szombat, 14.15h

Elizabeth (Nina Dobrev) a kutyájával vigasztalódik, amikor rájön, hogy a barátja megcsalja. Ráadásul a műsorába új társat kap az idegesítő Jimmy (Tone Bell) személyében, aki zavarba ejtően vonzó kutyabarát. Grace (Eva Longoria) és férje végre örökbe fogadhatnak egy kislányt, aki csak akkor békél meg, amikor a parkban találnak egy kiskutyát. Tara (Vanessa Hudgens) véletlenül kerül be egy kutyákat mentő intézetbe, amit az egyik törzsvendége, a bolondos Garrett (Jon Bass) vezet. A léha életű Dax (Adam Pally) kénytelen felnőni, amikor állapotos nővére rábízza a kutyáját. A gyászába temetkező Walter (Ron Cephas Jones) pedig végre kilép a házából, hogy megkeresse elveszett blökijét. A nagy kutyamentő rendezvényen a kutyák és a gazdik sorsa is révbe ér.

 

Egy gyilkos agya - Film Mánia, szeptember 7. szombat, 14.35h

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerül: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése, hogy megtanulták-e a leckét. Ki kell deríteniük, hogy melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának.

 

Che - Az argentin - Filmbox, szeptember 7. szombat, 14.40h

Steven Soderbergh két részes, Che Guevara életét bemutató alkotásának első része a Che _ Az argentin. 1956. november 26-án Fidel Castro kihajózik Kuba irányába, a fedélzeten 80 lázadóval. Ezek egyike Ernesto "Che" Guevara, az argentin orvos, aki hasonló nézeteket vall Castróval: véget kell vetni Fulgencio Batista korrupt önkényuralmának. Che a forradalom nélkülözhetetlen harcosa lesz, aki könyörtelen gerillaháborút folytat a rezsimmel szemben. Odaadó küzdelme rengeteg követőre talál elvtársai és a kubai nép soraiban egyaránt. Az argentin Che felemelkedését követi nyomon: hogy lett a doktorból előbb vezér, majd a forradalom hőse.

 

A csábítás elmélete - SuperTV2, szeptember 7. szombat, 15.40h

A férfiak állatok. Jane legalábbis így gondolja. Nemrégiben ugyanis szerelmes lett az egyik kollégájába, Raybe, és már éppen összeköltöztek volna, amikor a férfi csúful felülteti. Jane bosszút esküszik. Dühében kollégája, a nőcsábász Eddie kiadó szobájába költözik, és barátnője, Liz unszolására a legolvasottabb férfi magazinban teszi közzé, persze álnéven, nagyszabású elméleteit a férfiakról és a tehenekről. Hamarosan az egész világ az elméletein csámcsog, és a tévécsatornák egymást tapossák a titokzatos tudósnő kegyeiért.

 

Repülős bandita - Prime, szeptember 7. szombat, 16h

Miután megszökik egy michigani börtönből, egy sármos hivatásos bűnöző új személyazonosságot vesz fel Kanadában, és 59 bankot és ékszerüzletet rabol ki, miközben egy rendőri akciócsoport vadászik rá. A "The Flying Bandit" története alapján.

 

Az első lovag - Filmcafe, szeptember 7. szombat, 16.15h

Artúr király harcba száll a gonosz Malaganttal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá. Ám éppen mikor belépne a királyi vár kapuján, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal, Lancelottal. Artúr király meglátja Lancelotban a bátor és becsületes hőst, és a híres Kerekasztal lovagjává teszi. Lancelot azonban csak egyet akar: az áhított nő kezét. És senki sem tudhatja előre, mire képes egy ilyen elsöprő erejű szerelem.

 

Mud - Film Mánia, szeptember 7. szombat, 16.35h

Ellis és Nyakas két 14 éves kamasz, akik dél-Texasban élnek. Elvannak a saját kis világukban, szeretnek új dolgokat felfedezni. Egy nap a közeli szigeten rátalálnak egy kishajóra, és azonnal kisajátítják maguknak. A ladiknak azonban már van lakója, egy Mud nevű fickó. Segítséget kér a srácoktól, hogy újra együtt lehessen szerelmével. Később kiderül, hogy Mud bűnöző és fejvadászok elől menekül, de a srácok kiállnak mellette és támogatják tervét.

 

Max Payne - Egyszemélyes háború - Mozi+, szeptember 7. szombat, 17h

Max Payne (Mark Wahlberg) jó zsaru volt, aki néhány őrült drogos miatt elvesztette a családját. Ettől kezdve Max-et csak egy cél élteti: megtalálni a drog forrását. A drogdílerek közé áll, a drogmaffia tagja lesz. Egyre mélyebbre jut, egyre borzasztóbb bűnök nyomára talál. Korábbi barátai és új társai is ellene fordulnak. Max azonban mindenre hajlandó és nagyon sok mindenre képes az igazságért...

 

Che - A gerilla - Filmbox, szeptember 7. szombat, 17.15h

Che népszerűségének csúcsán van, és erejét mi sem mutatja jobban, hogy a sikeres kubai forradalom után bátor beszédet tart az ENSZ-ben. Nyíltan vállalja, hogy továbbra is elszántan támogatja a harmadik világ harcát az Egyesült Államok imperializmusa ellen. 1965-ben azonban nyoma vész, és hollétéről a legkülönbözőbb találgatások kelnek lábra. Az inkognitóban lévő forradalmár végül Bolíviában tűnik fel újra, ahol kubai bajtársaiból és bolíviai lázadókból szervez csapatot, hogy szóval és tettel lobbantsa lángra egész Latin-Amerikát.

 

A konyhafőnök - Mozi Klub, szeptember 7. szombat, 17.25h

Cathy (Audrey Lamy) sikeres konyhafőnök-helyettes, aki éttermet szeretne nyitni. Anyagi nehézségei miatt azonban kénytelen munkát vállalni egy fiatal migránsok számára fenntartott menedékhelyen. Eleinte utálja a munkát, de a konyha iránti szenvedélye felülkerekedik. Hamarosan rájön, hogy finomságokat bárhol lehet főzni, és csodálatos főztjei, melyeket szívvel-lélekkel készít el, képesek megváltoztatni a gyerekek életét.

 

Baywatch - SuperTV2, szeptember 7. szombat, 17.40h

A nagy sikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik!