Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Átnéztük a tévécsatornák kínálatát, és erre jutottunk.

Marakodók - Film Mánia, június 5. szombat, 8.10h

A lelkes feltaláló, a környezetkímélő eljárásokat kidolgozó környezetszennyező gyár tulajdonosa polgármester akar lenni. Legkomolyabb ellenfele éppen a saját felesége, akinek megvan a magához való esze. A választások közeledtével a gyár gépei és dolgozói szinte teljesen ellepik a házaspár lakását. A feleség sorsa a férj szavazatán múlik, de a házaspárnak az annyira várt japán beruházók eltűnése után mindenképpen vége. Végül újra egymásra találnak egy bárányoktól hemzsegő farmon, ám a béke pontosan a következő nagyszerű ötletig tart.

 

A végső visszaszámlálás - Filmcafe, június 5. szombat, 8.40h

A Csendes-óceánon járőröző Nimitz atommeghajtású repülőgép-anyahajót és a fedélzetén lévő repülőgépeket egy mágneses vihar magába szippantja. A Nimitz negyven évet utazik vissza az időben, s a legénység legnagyobb meglepetésére a japán invázió előtti napokban, Pearl Harborba érkezik. A hadihajó parancsnoka (Kirk Douglas) szembesül a hihetetlennel: a japán légierőre megsemmisítő erejű csapást mérve megakadályozhatja a történelmi tragédiát.

 

Pillangó - Film Mánia, június 5. szombat, 10.10h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

 

A bambanő - Moziverzum, június 5. szombat, 10.40h

Az élet egy végtelennek tűnő röpdolgozat. Josie Geller (Drew Barrymore) végre megtalálta a kiugrási lehetőséget: a legnagyobb chicagói napilapnál újságíró. Főnöke fiatal korára való tekintettel őt bízza meg a mai középiskolások életéről szóló cikk írásával. Josie a legjobb oknyomozó technikát választja, beépül a gimisek közé. A magabiztos zsurnaliszta hirtelen mintha visszatérne saját nyomasztó diákéveibe, amikor kigúnyolták és kirekesztették. Most sem könnyebb a dolga a szép, de korlátolt lányokkal és a válogatós fiúkkal. Ráadásul szerelmes lesz a tanárba, akit le kellene lepleznie írásával.

 

Robin Hood - Mozi+, június 5. szombat, 11.10h

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek a hétköznapi mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszállnak a kisváros korrupt vezetőjével, és a korona ellen felkelést szítanak, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, de ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára...

 

Meglesni és megszeretni - RTLII, június 5. szombat, 12.30h

Sam (Matthew Broderick) egy kisvárosban él, csillagász és született álmodozó. Maggie (Meg Ryan) New York-i, fényképész és végtelenül cinikus. Egymás tökéletes ellentétei, akiknek mégis akad egy közös vonásuk: mindketten eszeveszetten szerelmesek. A baj csak az, hogy választottjaik nem elég, hogy nem viszonozzák érzelmeiket, hanem éppen most hagyták el mind a kettejüket, méghozzá egymásért. Már össze is költöztek és boldogan élnek New York egyik divatos negyedében. Sam mindent megtenne, hogy visszaszerezze Lindát (Kelly Preston), gyermekkori szerelmét, Maggie pedig mindent el akar követni, hogy bosszút álljon Antonon (Tcheky Karyo), egykori vőlegényén. Akkor találkoznak először, amikor mindketten felderítő útra indulnak, hogy kiderítsék hogyan él nélkülük volt szerelmük. Maggie rábeszéli a vonakodó Samet, hogy ha vissza akarja szerezni Lindát, meg kell keseríteniük a turbékoló pár életét. A bosszúhadjárat elkezdődik.

 

Az eltűntek - Sony Movie Channel, június 5. szombat, 12.45h

A fiatal és elszánt Maggie (Cate Blanchett) elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt (Evan Rachel Wood) titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones (Tommy Lee Jones) visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja.

 

Hegyek között - SuperTV2, június 5. szombat, 13.50h

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig egy műtét elvégzésére utazna, ám a viharos idő miatt lemondták a járatokat. Alex és Ben megegyeznek egy magánpilótával, hogy elviszi őket. Walter azonban rosszul lesz, és a gép lezuhan a hegyek között. A katasztrófát csak Alex, Ben és Walter kutyája éli túl. A kietlen hegyvidéken csak magukra számíthatnak. Miközben a természet erőivel harcolnak, egymással is meg kell küzdeniük...

 

Harry Potter és a bölcsek köve - RTL Klub, június 5. szombat, 14.35h

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak? J.K. Rowling regényéből.

 

A törökfejes kopja - Duna Tv, június 5. szombat, 15.25h

1500-as évek, Magyarország. A 6 éves Dani rejtekhelyéről nézi végig apja meggyilkolását és anyja elrablását. Amikor a martalócok elvonulnak, a kisfiú kopjájára vési a gyilkos képmását, hogy felnőttként bosszút állhasson. Éveken keresztül készül a harcra a fiatalemberré serdült Dani, míg végül a kopjavetés mestere lesz. És eljön a nap, amikor végre szemtől-szembe állhat apja gyilkosával...

 

Egy kutya négy útja - Film+, június 5. szombat, 16.10h

Vannak barátságok, melyek több életen át tartanak. Ilyen Bailey kutya története is, aki négy eb-életen keresztül talált vissza szeretett gazdájához, Ethanhez (Dennis Quaid). Nem is lehetnének boldogabbak a hétköznapok, hisz Bailey együtt él családjával, Ethannel, annak feleségével, Hannah-val (Marg Helgenberger) a michigani farmjukon. Sőt, Bailey új játszópajtásra is talál, Hannah és Ethan tüneményes unokája, CJ személyében.
Mikor CJ anyukája úgy dönt, maga mögött hagyja a vidéki életet, és kislányát is magával viszi, a szeretett kis barát egyik napról a másikra eltűnik az immár agg korban lévő eb életéből. Bailey napjai ekkor már meg vannak számlálva, és imádott gazdája, Ethan arra kéri őt, ezúttal unokája életébe térjen vissza, és vigyázzon rá, bármi történjék is. És akkor ismét bekövetkezik a csoda: Bailey egy cuki kölyökkutya testében születik újjá, méghozzá CJ oldalán, akivel elválaszthatatlan barátokká válnak. A hűséges eb-társ újra és újra visszatér a lányhoz, miközben ráébred arra, mi az ő végső küldetése, miért is született a világra.

 

Horgász a pácban - Filmcafe, június 5. szombat, 17.05h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

A bakancslista - Film+, június 5. szombat, 18.20h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Míg a jackpot el nem választ - Cool, június 5. szombat, 18.50h

Joy (Cameron Diaz) egy nagy csalódást szeretne elfelejteni, Jack (Ashton Kutcher) pedig bármilyen csalódást elkerülni jön Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak és reggel egymás mellett ébrednek. De nem csak egy házastársat nyertek az éjjel, hanem meg is gazdagodtak: egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. De kié lesz a vagyon? Azonnal beindul a kölcsönös hadviselés, mézeshetekről szó sincs. Csapdákról, gyilkossági kísérletekről és átverésekről annál inkább.