Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ünnepeljetek semmittevéssel!

Végtelen történet - Paramount Network, április 8. szombat, 10.15h

Egy bajkeverő kisfiú különös kalandokba keveredik, miután egy rejtélyes könyv elrepíti őt, egy misztikus világba tele csodákkal, varázslattal és fantasztikus lényekkel.

 

Egy becsületbeli ügy - Filmcafe, április 8. szombat, 10.20h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

 

Pacsirta - Duna World, április 8. szombat, 11.20h

Vajkayék hosszú évek óta görcsösen reménykednek abban, hogy szerencsétlen, csúf lányuk végre megtalálja társát s a boldogságot. Most is azért küldik el Pacsirtát néhány napra a rokonokhoz, hogy bemutassák a háromgyermekes, özvegy ispánnak. A magára maradt házaspár ismét összetalálkozik a régi barátokkal. Színházba is elmennek, ahol már évek óta nem jártak, mert Pacsirta nem bírja a színházszagot. Az előadás után Vajkayt meghívja a kaszinóba hajdani asztaltársasága. Az idős ember, aki már évek óta lemondott mindenről, most átmulatja az éjszakát, s hajnalban, a keserű kijózanodás pillanataiban először néz szembe a maga és felesége elrontott életével, lányukért feláldozott, elvesztett boldogságukkal... A film díjai: Cannes 1964, a legjobb férfi alakítás díja Páger Antalnak, Magyar Filmkritikusok Díja _ a legjobb női alakítás Tolnay Klárinak, a legjobb férfi alakítás Páger Antalnak. A film a magyar irodalom egyik gyöngyszeme, Kosztolányi Dezső azonos című műve alapján készült.

 

Lily és Pisztácia - RTL, április 8. szombat, 11.40h

Lily Davidson (Madeline Carroll), a 17 éves kamaszlány már nagyon várja a nyarat, amit a barátnőivel tölthet a pompomlány-táborban. Azonban apja, az elfoglalt üzletember úgy dönt, hogy lányát öt hétre korán meghalt felesége nővéréhez, Glo nénihez (Denise Richards) küldi egy igazi rancsra, az isten háta mögé. Lily eleinte nem örül a döntésnek, de a rancson rádöbben, hogy milyen sokat jelentenek számára az állatok _ különösen egy ló, Pisztácia kerül közel a szívéhez. Lily édesanyja tehetséges lovas volt, és a lány szeretné bebizonyítani frissen szerzett helyi barátainak és önmagának is, hogy méltó utódja.

 

Csupasz pisztoly - Mozi+, április 8. szombat, 11.40h

Akad valaki, aki nem ismeri Frank Drebin-t, a Nagyon különleges ügyosztály gránitállú, sziklaagyú zsaruját? De bár ne ismernénk, ugye? Mennyivel békésebb, és persze egyszer, s mint szomorúbb is lenne az élet nélküle. Frank Drebin a rendőrség egyik legjobb ügynöke, aki azonban meglehetősen kiállhatatlan alak. Ráadásul a rábízott ügyeket nagyon furcsa módszerekkel oldja meg. Emiatt nem csoda, hogy felettesei időről időre el akarják távolítani a rendőrség kötelékéből. Frank azonban nem hagyja magát. Amikor pedig rájön, hogy valakik meg akarják gyilkolni az Egyesült Államokba látogató Erzsébet királynőt, úgy érzi, cselekednie kell. És így is tesz...

 

Hajnali láz - Magyar Mozi Tv, április 8. szombat, 12h

Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. Ilyen a huszonöt éves Miklós, akit újra halálra ítélnek: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós élni akar! Levelet ír hát 117 magyar lánynak, akiket szintén Svédországban rehabilitálnak, és feleséget keres, hogy új életet kezdhessen. Kedves Nóra, kedves Erzsébet, kedves Lili, kedves Zsuzsa, kedves Sára, kedves Szeréna, kedves Ágnes, kedves Giza, kedves Baba, kedves Katalin... Reggeltől estig ír _ levelet, verset, cikket -, fordít, a hazai híreket lesi és várja a gyógyulást. És hamarosan rátalál az igazira. Mint aki megtáltosodott, úgy sodorja magával a tizenkilenc éves Lilit, hogy legyőzve szorongásait és kísértő álmait, nekiinduljon ő is új életük, az igazi élet felépítésének.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk - AMC, április 8. szombat, 12.25h

Egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt.

 

A függetlenség napja - Mozi+, április 8. szombat, 13.25h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

Lassie - Moziverzum, április 8. szombat, 13.25h

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah-völgybe utazik, hogy ott új életet kezdjen. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történek főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, s együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. Még hátravan azonban a szomszéd birkatenyésztővel való küzdelem, aki nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét…

 

A kutya, aki megmentette a húsvétot - RTL, április 8. szombat, 13.45h

A Bannister család lelkesen készül a hajókirándulásra, és közben nem is sejtik, hogy kutyájuk, Zeusz, mennyire csalódott amiatt, hogy beadják egy kutyapanzióba. Azonban hamar megbékél a sorsával, hiszen Alice (Beverley Mitchell ), a kutyaszitter nagyon kedves, és jó móka a rengeteg kutyával játszani. Hab a tortán, hogy Gabrielle, a szíve hölgye is épp itt tölti a húsvéti ünnepeket, és végre lehetősége van meghódítani. Csakhogy Cressida (Catherine Hicks), a város hírhedt kutyapanziójának irigy tulajdonosa, mindent elkövet, hogy ellehetetlenítse a konkurenciát. Ráadásul még egy tolvaj banda is épp az idilli panziót készül kifosztani. Zeusz és barátai összefognak, hogy megmentsék a panziót, és ezáltal a húsvéti programokat is.

 

Ördögi út a boldogsághoz - TV2, április 8. szombat, 13.45h

Egy napon a még sikertelen de jólelkű kezdő írónak minden összejött. Elvesztette az állását, elfogyott a pénze, megtámadják és elveszik a laptopját, benne a regényével és ráadásul az ablakon kihajított régi írógépével agyoncsap egy asszonyt. Ekkor megjelenik az ördög és üzletet ajánl: bármit kérhet, 10 évig megkapja, majd fizetségképpen az ördögé lesz a lelke. Jabez Stone sikert kér és meg is kapja, de egyre boldogtalanabb. Végül elveszti legjobb barátját is. Ekkor ismét felkeresi Daniel Webstert, a híres könyvkiadót, kinek a szobája falán korábban egy farkat látott. Már rájött, hogy ez a farok csak az ördögé lehet.

 

Szent Péter esernyője - Duna Tv, április 8. szombat, 14.22h

Az öreg Gregorics vagyonát törvénytelen fiára, Wibra Gyurira hagyja, de halála után a pénz nem kerül elő. A kis Glogova faluban viszont csoda történik. Bélyi János kishúga, Veronika fölé egy ismeretlen egy piros esernyőt tesz, hogy megvédje a nyári záportól. A falusiak Szent Pétert tartják az oltalmazónak, s meg vannak győződve arról, hogy az esernyő szerencsét hoz mindenkire. Veronika gyönyörű lánnyá cseperedik, Wibra Gyuriból pedig híres ügyvéd lesz. Egy napon útjaik keresztezik egymást… A film Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján készült.

 

Jákob rabbi kalandjai - Filmcafe, április 8. szombat, 14.55h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Rendőrakadémia - RTL HÁROM, április 8. szombat, 15.45h

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor a polgármester asszony utasítására az Eric Lassard (George Gaynes) vezette Rendőrakadémia nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül mindenki előtt kitárja kapuit, s szeretni való örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy szinte bármi megtörténhet Carey Mahoneyval (Steve Guttenberg), Karen Thompsonnal (Kim Cattrall), Moses Hightowerrel (Bubba Smith) és a többi kadéttal. A kiképzőszemélyzet, élükön Harris hadnaggyal (G.W. Bailey) és Callahan őrmesterrel (Leslie Easterbrook) pedig igazán mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

 

Miss Potter - RTL, április 8. szombat, 15.45h

A XX. század elején egy ifjú lány szeme előtt csupán a jó házasság reménye lebegett. Beatrix Potter (Renée Zellweger) másképp gondolkodott, szembeszállt a kor elvárásaival. Szülei nem értették, miért utasít el minden kérőt, hogy csak a könyveknek és a képzeletének éljen. Miután Beatrix megismerkedik Norman Warne-nal (Ewan McGregor), a szárnyait próbálgató könyvkiadóval, szenvedélyes szerelem bontakozik ki kettejük között. Elhatározzák, hogy a rosszalló vélemények ellenére publikálják Miss Potter történeteit.

 

Marslakó a mostohám - Paramount Network, április 8. szombat, 16.20h

Egy idegen bolygóról érkezett lény elcsábít egy félénk fizikust a Földön, hogy megszerezze a kutatási eredményeit. A fontos küldetés a vártnál is sokkal jobban sikerül.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - Filmcafe, április 8. szombat, 16.55h

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

Szex és New York - RTL KETTŐ, április 8. szombat, 17h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.