Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha a vasárnap délelőtt otthon talál.

Oviapu 2. - Film+, augusztus 14. vasárnap, 7.25h

 

 

Az oviapuk olyan helyre merészkednek, ahová eddig még soha: táborba. Charlie (Cuba Gooding Jr.) és Phil (Paul Rae), a világ legelvetemültebb gyerekvigyázói nyílt terepen teszik próbára képességeiket. Irányításuk alatt a srácok sportolnak és sátraznak, no meg a felnőtteket is gatyába rázzák. Charlie-t és a Driftwood tábor lurkóit kemény fából faragták, talán csak a rivális Canola tábor jelenthet gondot nekik. Hogy móresre tanítsák őket, a rettenthetetlen oviapu beveti titkos fegyverét, azt az embert, akiről életében nem gondolta volna, hogy valaha a segítségére lehet.

 

Golyóálló szerzetes - AMC, augusztus 14. vasárnap, 7.55h

 

 

Egy névtelen tibeti szerzetes évtizedek óta járja a világot a legnagyobb titokban. Feladata, hogy akár élete árán is megvédjen egy ősi tekercset, egy tekercset, amely a határtalan hatalom titkát rejti, s mint ilyen, félelmetes veszélyt jelent a világra, ha rossz kezekbe kerül. A szerzetesnek hat évtized elteltével meg kell találnia az utódját, akire rábízhatja a veszélyes kincset. A sors ki is jelöli az utódot, aki nem más, mint egy piti kis zsebtolvaj, akit eleinte egyáltalán nem érdekel a világ sorsa, csupán a saját boldogulása. A körülmények azonban mindkettejüket arra kényszerítik, hogy egymásnak segítve védelmezzék a tekercset, amelyre egy halálos orosz maffia-hercegnő is szemet vetett.

 

Zorro - Film Mánia, augusztus 14. vasárnap, 9.20h

 

 

A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, hogy mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a Kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a Kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút barátjáért. Ezért dönt úgy, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal rendet tesz országában. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagyhatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.

 

Pokolfajzat - AMC, augusztus 14. vasárnap, 10.05h

 

 

Az őrült Grigorij Raszputyin azért teremtette meg Pokolfajzatot a második világháború alatt a pokol tüzében, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút a szövetségesek mentették meg Broom professzor, a Paranormális Kutatás és Védelem Hivatal alapítója vezetésével. A professzor fiaként nevelte fel, és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Pokolfajzat a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapiennel és Liz Shermannal együtt felveszi a harcot Raszputyin ellen, aki szeretné őt visszacsábítsa a rossz oldalra, hogy erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre.

 

James Bond: A holnap markában - Mozi+, augusztus 14. vasárnap, 11.15h

 

 

Valaki egymás torkának akarja ugrasztani a világ nagyhatalmait. A nyomok Elliott Carver-hez, a nagy befolyású sajtómogulhoz vezetnek, aki hatalmas médiabirodalma segítségével könnyedén manipulál bárkit. Ha Carver-en múlik, az egész világon úrrá lesz a káosz. Itt csakis egyvalaki csinálhat rendet. Bond, James Bond. Bond először Carver szexis feleségét, _ korábbi barátnőjét _ Paris-t próbálja megkörnyékezni, majd egyesíti erőit Wai Lin-nel, a lélegzetelállítóan gyönyörű kínai ügynöknővel...

 

Zimmer Feri - TV2, augusztus 14. vasárnap, 12.25h

 

 

Fikász Ferenc ötvenéves vállalkozó hatalmas adósságot a nyakába véve kibérel egy balatoni üdülőt. Terve szerint őszre kifizeti az adósságot és lerakja családja boldogulásának alapjait. Természetesnek veszi, hogy ennek a célnak az eléréséhez minden eszközt alkalmaznia kell: méregdrágán adja ki a szobákat, vizezi a sört, romlott húsból főz, földet kever a kávéhoz. Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. Felesége, lánya, veje és a néger konyhalány alkotja a "kifosztó-kombinát" legénységét, amely még kibővül Petivel, Fikászné unokaöccsével is. A fiú eredetileg nyaralni jött, de természetesen őt is beállítják a haszontermelő láncba. Az ő szemével látjuk ezt a groteszk, a bevétel hajszolásába szó szerint belehülyülő világot. Tímár Péternek _ a Csinibaba rendezőjének _ nagy sikert aratott mulatságos filmszatírája sajátos technikával készült, a színészek eredetileg visszafelé mozogtak. Ez adja a film különleges hatásának alapját.

 

Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk - Viasat3, augusztus 14. vasárnap, 12.45h

 

 

A miami drog-nyomozók, Marcus Burnett (Martin Lawrence) és Mike Lowrey (Will Smith) egy high-tech eszközökkel felszerelt csapat tagjaként próbálják megakadályozni, hogy Miamit ellepje az extasy. Tapia (Jordi Mollá), a könyörtelen drogbáró ellenőrzése alá akarja vonni az egész város jól jövedelmező drogkereskedelmét, nem kímélve senkit, aki az útjába kerül. Bonyolítja a helyzetet, hogy Marcus gyönyörű húga, Syd (Gabrielle Union), aki mellesleg titkos ügynök, egész véletlenül az események sűrűjébe keveredik, és igen kínos, sőt kockázatos helyzetbe hozza hőseinket.

 

Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete - Paramount Network, augusztus 14. vasárnap, 13.40h

 

 

Carmen és Juni immár hivatásos OSS ügynökök, akik ismét az események sűrűjében találjákmagukat: vissza kell szerezniük a félelmetes fegyvert, a Transmooker Device-t azoktól, akik örökre ki akarják kapcsolni az összes energiaforrást a Földön. Küldetésük során eljutnak Romero, az őrült tudós trópusi búvóhelyére, aki a magányt választotta, mikor merész kísérlete balul sült el magányát csak egy csorda mutáns rémmel osztja meg. Ha esetleg a Transmooker keresgélése nem lenne elég, Carmennek és Juninak két másik mini-kémmel is versenyre kell kelnie: márpedig Gary és Gerti Giggles nem éri be kevesebbel, mint hogy ők legyenek a világ legjobb kémkölykei... Robert Rodriguez rendezése.

 

A hobbit - Smaug pusztasága - TV2, augusztus 14. vasárnap, 14.30h

 

 

Zsákos Bilbó, a varázsló Gandalf és a Tölgypajzsos Orin vezette tizenhárom törp folytatja útját a Magányos Hegyhez, hogy visszaszerezzék Erebort, a törpök mágikus királyságát, ahol most a gonosz sárkány, Smaug az úr. A Ködhegységen túljutva a Bakacsinerdő felé indulnak, ám Gandalf elválik tőlük. Az erdőben óriáspókok támadják meg őket, majd a törpöket elfogják az erdőtündék, ahonnan Bilbó segítségével szabadítulnak ki. Tóvároson keresztül vezet az út a Magányos Hegyhez.

 

Hazárd megye lordjai - Film+, augusztus 14. vasárnap, 14.45h

 

 

Luke (Johnny Knoxville) és Bo (Sean William Scott), a két unokatestvér nagykanállal eszi a vidéki életet. A srácok, ha dönteniük kell, ritkán választják a törvényes megoldásokat, és mivel főfoglalkozásban az alkoholcsempészettel foglalkoznak, a helyi rendőrség járőreivel is napi rendszerességgel gyűlik meg a bajuk. Ám az álmos hétköznapokat (hideg sörök, nagy bunyók, gyors nők, és még gyorsabb autók) megzavarja egy felfedezés: a korrupt rendőrfőnök (Burt Reynolds) olyasmiben mesterkedik, ami gazdaggá tenné őt, és koldusszegénnyé mindenki mást a környéken. A srácok nem sokat vacakolnak. Tövig nyomják a gázpedált, felkészülnek az ökölharcra, és kiegyenesítenek pár kanyart. Ez életük legnagyobb bulija: Hazárd megye az ő kezükben van!

 

Csupasz pisztoly - Paramount Network, augusztus 14. vasárnap, 15.45h

 

A rettenthetetlen Los Angeles-i rendőrhadnagy eltökélt, hogy megakadályozzon egy kitervelt gyilkosságot az angol királynő ellen, nem törődve azzal, hogy eközben mások tyúkszemére lép, olykor még a sajátjára is…

 

Chappie - Viasat3, augusztus 14. vasárnap, 15.50h

 

 

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

 

Drágán add az életed! - Mozi+, augusztus 14. vasárnap, 16h

 

 

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

A dzsentlemanus - SuperTV2, augusztus 14. vasárnap, 16.20h

 

 

Thomas Jefferson Johnson egy szélhámos, annak viszont átlagon felüli. Már majdnem lebukik, amikor segítségére siet a véletlen: egy hosszantartó diktálás közben titkárnője combjai között tragikus hirtelenséggel elhalálozik Florida állam képviselője. A választási kampány épp kapóra jön Johnsonnak: elindul és bekerül az Amerikai Egyesült Államok legfőbb törvényhozó szervébe. Ám a győzelmi mámor nem tart soká: Johnson ugyanis rádöbben, hogy a törvénykező honatyák ugyanazt a játékot űzik, mint ő, csak sokkal nagyobb tételben.

 

A csajok háborúja - RTL II, augusztus 14. vasárnap, 17.15h

 

 

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.

 

Harry Potter és a bölcsek köve - Cool, augusztus 14. vasárnap, 17.20h

 

 

Petunia néni és Vernon bácsi lépcsője alatt, egy kis szobában lakik mostohafiúk, Harry Potter, aki körül egyre több furcsaság történik: beszélő macskák, postabaglyok és nagy szakállú óriások bukkannak fel a semmiből. Hamarosan kiderül, hogy ő az elmúlt generációk két legnagyobb varázslójának árvája, és eljött az idő, hogy beiratkozzon a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá.