Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha az egész napot a kanapén töltenéd.

Sárkányszív - AMC, november 19. vasárnap, 10:10h

Bowen, az Ősi Törvény lovagja kardforgatásra okítja Einon herceget. Amikor a herceg apját, a gonosz királyt megölik, a csatában Einon is halálos sebet kap. A királynő a Sárkány barlangjába viteti a fiát, ahol Draco, a sárkány felajánlja fél szívét a hercegnek, aki megesküszik, hogy igaz és jó király lesz. Csakhogy Einon még apjánál is gonoszabb és az elkeseredett Bowen ezt a sárkányszívnek tulajdonítja. Megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem találja és el nem pusztítja a sárkányt. Ám a viadal váratlan fordulatot vesz, a két ádáz ellenfél barátságot köt egymással.

 

A skarlát betű - Filmcafe, november 19. vasárnap, 10.45h

Hester Prynne a konvenciókra fittyet hányó gyönyörű asszony és Dinsdale tiszteletes tiltott és titkos szerelme az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában. A ruhára hímzett, a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát színű "A" betű, melyet Hester dacos büszkeséggel visel, az erkölcscsőszök világa ellen való örök lázadás szimbólumává nemesedett.

 

Idétlen időkig - VIASAT FILM, november 19. vasárnap, 11:30h

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

 

Gravitáció - AMC, november 19. vasárnap, 12.10h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

A szállító 2. - Mozi+, november 19. vasárnap, 12.50h

A szállító hallgatag férfi. Sohasem kérdez, csak megbízásokat teljesít. Hideg és érzelemmentes. Frank Martin (Jason Statham) megbízatása ezúttal minden eddiginél egyszerűbb: egy kisfiút fuvaroz az iskolába. Nem is sejti, hogy hamarosan halálos játszmába keveredik a gyermekkel, amikor az egyik kolumbiai drogbáró végezni akar egy összejövetelen Amerika legjobb kábítószer-ellenes nyomozóival...

 

Ki a faszagyerek? - Film+, november 19. vasárnap, 13:10h

Vann ügynök (Samuel L. Jackson) a bűnözők rémálma, kemény, mint a kő és nem ismer kegyelmet, ha valakit tetten ér. Egy nap azonban ő is megtalálja élete nagy kihívását Andy Fiddler (Eugene Levy) személyében, aki a világ legszerencsétlenebb flótása. Vann balszerencséjére egy fegyverkereskedő üldözése közben Fiddlerbe botlik, akiről kiderül, hogy csak rossz időben volt rossz helyen. Vann még nem is sejti, mit vállalt, amikor arra kéri a beszédkényszerben szenvedő kisembert, hogy játssza tovább a fegyverkereskedő szerepét...

 

Az igazi csoda - TV2, november 19. vasárnap, 13:50h

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás _ de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van...

 

Úriember revolverrel - AXN, november 19. vasárnap, 16.15h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

Apja lánya - Prime, november 19. vasárnap, 16.20h

Ollie Trink-nek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak mindene meg van az életben. Remek karrier, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel (Raquel Castro). Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin), a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie ekkor egy videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Maya-val (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal...

 

Billy Madison – A dilidiák - RTL HÁROM, november 19. vasárnap, 16:45h

Billy Madison (Adam Sandler) 27 éves korára sok mindent elmondhat magáról, csak azt nem, hogy komoly férfivá érett. Apja, Brian (Darren McGavin) annyira éretlennek tartja, hogy inkább jobb kezét, Eric Gordont (Bradley Whitford) nevezi ki utódjának. Billy tudja, hogy Eric tönkretenné a céget, és kisemmizné a családjukat, ezért úgy dönt, hogy ringbe száll, és bebizonyítja apjának az alkalmasságát. Csakhogy ehhez ki kell járnia jelessel az iskolát, ráadásul segítség nélkül. Azonban minél előrébb halad a tanulmányokban, a ravasz Eric annál agyafúrtabb módon próbálja megbuktatni Billyt.

 

Csúcshatás - Filmcafe, november 19. vasárnap, 17.55h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.