Ezekkel a filmekkel nevesd át magad 2021-re!

Igyekeztünk vidám, szórakoztató filmeket összegyűjteni, szöges ellentétben azzal, amilyen a 2020-as év volt. Reméljük, ennél csak jobb lesz 2021!

A fekete múmia átka - Duna Tv, december 31. csütörtök, 18.40h

A film a "Detektív, a cowboy és a légió" című kisregényt, Rejtő Jenő egyik kevésbé ismert művét adaptálja. Fergeteges komédia elemeit felhasználva mutatja be az irodalmi kávéház közegét, a bohém írók, költők mindennapi torzsalkodásait. Görbe tükröt állítva hívja a nézőt a kulisszák mögé, hogy betekintést nyerhessünk, hogyan is születtek az évszázad legsikeresebb ponyvaregényei.

 

A vasmacska kölykei - Prime, december 31. csütörtök, 18.40h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Dean-t, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

 

...és megint dühbe jövünk - RTL Klub, december 31. csütörtök, 20.50h

Egy Paragoulis nevű hírhedt görög tartja a markában Miamiban a kaszinókat és a fogadóirodákat. O'Connor admirális megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

 

Blöff - AXN, december 31. csütörtök, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

A csendestárs - Filmcafe, december 31. csütörtök, 21h

Laurel Ayres a Wall Street legtehetségesebb befektetési tanácsadója, de munkájáért mégis mindig másokat ér a dicséret. Amikor rájön, hogy egyetlen hibája, hogy nőnek született, elhatározza: változtat ezen. Csakhogy műtét helyett ő egy aprólékosan megalkotott és fantáziadús kis hazugsággal él. Kitalálja magának az ideális üzleti partner, Robert S. Cutty figuráját, akinek segítségével végre megnyílnak előtte a legnagyobbak tárgyalótermei. Ráadásul Cutty tanácsa komoly vagyont szerez egyik kliensének, így a "legendás tőzsdecápa" egy csapásra a New York-i üzleti világ középpontjába kerül. Mindenki rá kíváncsi, vele akar üzletet kötni, ezért Laurel kénytelen életre kelteni teremtményét, méghozzá úgy, hogy ő maga bújik Cutty bőrébe. Ilyet pedig még a Wall Street sem látott.

 

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson - Film Mánia, december 31. csütörtök, 21h

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail (Cheri Oteri) személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

 

Diszkópatkányok - Prime, december 31. csütörtök, 21h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval, és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba, talán.

 

Ómen - RTL Spike, december 31. csütörtök, 22h

Az ezredfordulón nem következett be a világvége. Az ördög napja: 2006. VI. 6. Amikor eljön, félelmet, káoszt és gyűlöletet hoz magával, hogy a világ ura lehessen. És mindaz a félelem, amit a gonosz a világra bocsát, egyetlen gyereknek köszönhető. Bármilyen különös kisfiú is ő, családja szeretettel veszi körül: nem sejtik, hogy a házukban és a világban szaporodó borzasztó balesetek és tragédiák mind a kis Damiennek köszönhetők. Ám hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy gyerekük nem az övék, hanem a Sátán fia. Megkezdődik a harc az egyre növekvő hatalommal bíró ördögi Damien ellen.

 

Hyppolit, a lakáj - M5, december 31. csütörtök, 22.40h

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra feltör, gazdagságát azonban megkeseríti, hogy úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Szerencsére, mert így a Kabos _ Csortos kettőssel lett ez a mű a magyar hangosfilm életképességének bizonyítéka és első tanújele, amelyből nemzedékek egész sora tanulhatta meg, hogy vajon mi is az a "magyar filmvígjáték". Ez volt Kabos Gyula első hangosfilmje, melyet Zágon István hasonló színdarabjából Nóti Károly vitt át filmre, a zenéjét pedig Eisemann Mihály szerezte.

 

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, december 31. csütörtök, 22.35h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Teljesen idegenek - Moziverzum, december 31. csütörtök, 00.05h

Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz...

 

Bödőcs Tibor: Nincs idő a gólörömre - Comedy Central, december 31. csütörtök, 00.20h

Röpke szünet után Bödőcs visszatér, és folytatja, amit abba sem hagyott. Új estjében nem kímél senkit. Majd meglátják!