Filmek arra az esetre, ha kispénteken tévéznél

Csütörtökön még kiéheztetik a tévézőket, hogy aztán a négynapos ünnepen beleadjanak apait-anyait. De mi azért így is találtunk pár nézhető alkotást.

Invázió - AMC, április 18. csütörtök, 21h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

Genius - Paramount Channel, április 18. csütörtök, 21h

Minden idők leghíresebb könyvszerkesztője, Max Perkins olyan kiváló szerzők műveit felügyelte a Scribnernél, mint Thomas Wolfe, Ernest Hemingway vagy F. Scott Fitzgerald. Az ő életén keresztül bepillantást nyerhetünk az irodalom születésének kulisszái mögé. A. Scott Berg többszörösen díjnyertes könyve nyomán.

Feledés - Mozi+, április 18. csütörtök, 21h

Jack Harper az egyik utolsó robotrepülő szerelő, aki a Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadművelet része ő, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről a több évtizedes háború után, és egy szörnyű fenyegetés árnyékában. Ám Jack küldetésének nemsokára vége.
Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül.

Vágyak szerelmesei - Viasat3, április 18. csütörtök, 21h

A három férfi - köztük a karrierista környezetvédelmi tanácsadó (Ruffalo), a munkájában sikeres, de napi problémákkal küszködő nős férfi (Robbins) és a szellemeskedő, zabolátlan sürgősségi orvos (Gad) - a függőséggel való leszámolás folyamatának különböző pontjait testesíti meg, és barátságuk különösen hangsúlyossá teszi, mennyire nélkülözhetetlen számukra a közösség a túléléshez. Külön-külön intelligensek, elbűvölőek, de érzelmileg a mélyponton vannak, együtt viszont ráébrednek, hogy talán mégiscsak van esélyük a boldogságra.

Roxanne - Duna Tv, április 18. csütörtök, 21.25h

Charlie (Steve Martin), a kisvárosi tűzoltó beleszeret Roxanne-ba (Daryl Hannah), aki a nyári hónapokra költözött a városba, hogy a csillagokat tanulmányozza. A férfi intelligens, szellemes és érzékeny, de nem bízik abban, hogy egy nő szeretni tudja, a sors ugyanis hatalmas orral áldotta meg. Charlie barátja, Chris (Rick Rossovich) pont az ellenkezője, azonban hiába ellenállhatatlan a külseje, a nők társaságában nem mer megszólalni. Mindkét férfi mély érzelmeket táplál a nő iránt, akit sikerül is elvarázsolni Chris külsejével, ám Charlie szellemével.

A jó, a rossz és a furcsa - Film Mánia, április 18. csütörtök, 22.45h

A történet helyszíne Mandzsúria a 30-as években, a Koreával határos, sivatagos, kínai terület, ahol a megszálló, japán hadsereg katonái és mindenféle banditák garázdálkodnak. A három címszereplő egy vonaton találkozik, más-más ügyben indultak el, - céljuk ugyanaz, a pénz. A Rossz egy térképet próbál megszerezni, a Jó őt próbálja megölni, a Furcsa pedig a lopott térképpel menekül a banditák által megállított vonatról. Hamar rájönnek, hogy valamiféle kincsestérképről van szó, elindul a hajsza, a főhősök pedig mindenféle kombinációban szembekerülnek egymással.