Fűrészkedés és erős kontraxt - A Money or Love legütősebb pillanatai

Ez a játszma még nincs lejátszva - ahogy Levi is mondja.

Forrás: supertv2

 

Továbbra is azt mondom, hogy a Money or Love a TV2 csoport csúcsteljesítménye a reality kategóriában. Mert szerencsére nem fulladtak ki a szereplők a második adásra, sőt, ott kezdték csak elérni az üzembiztos hőfokot, amin pont jól elrotyog a bulvár bogrács. Bőven akadtak olyan pillanatok, amin jól szórakozhatott a néző, és születtek aranyköpések is, mert a lényeg, a casting még mindig patika. Nézzük, hogy mivel töltötték az időt a szerelemre és pénzre éhes fiatalok a dominikai haszienda körül!

Szandi egy nagyon hangulatingadozó lány.

A bemutatkozó nap után rögtön a világ legbonyolultabb, kissé túlkomplikált reggelijével kellett múlatni az időt, ami olyan hosszúra lett nyújtva, mint egy királyi lakoma George R.R. Martin kötetében, plusz több dupla csavar volt benne, mint Christopher Nolan komplett filmográfiájában. Elég annyi, hogy a lányok készítettek reggelit, de nyilván meg kellett mondani, hogy kinek szánták az elkészült rántottát, müzlit és gyümölcstálat. A fiúknak választaniuk kellett a reggelik közül. Először azt kellett kitalálniuk, hogy a magukhoz vett tányért vajon ki készítette, ezt követően meg lehetett nézni, hogy mennyire sikerült a nekik készített reggelit választaniuk. A lényeg, hogy ebből lett kimatekozva, hogy ki mehetett kivel randira.

Elég kínosnak éreztem magamat, és szerintem ő is érezte ezt.

Mondta Aidan, aki rohadtul nem Zsófival akart volna randizni, de ezt dobta a gép. A teljesen semmilyen randi után végre jött a fő attrakció. Szandi már akkor offolta volna a tengerparton sétálásnak és a homokban ücsörgésnek beállított randit, amikor meglátta a colos, kosaras Bazsit. Közben Bazsi szándékosan utazott Szandira, azon volt, hogy rátapadjon, mint egy szeretethiányos simp puhafiú a bulinegyed legmenőbb alternatív csajára. Amúgy jól sikerült ez a tengerparti lamúr, mert Bazsinak sikerült az ismerkedéskor bedobott cső paraszt énjét egy kicsit árnyalnia.

Kitty és Ági a medencében, nem a konyhában. Forrás: supertv2

 

Voltak itt nagyobb gondok is, például a háztartás vezetése körül. Szandi megbeszélte Kittivel, hogy nincs rendben az, hogy nem segítettek Ágival a reggelinél. A női princípiumokban igenis mindenkinek tobzódnia kell, jelen esetben fel kell venni a konyhai rabszolga szerepkört, sütni, főzni, megteríteni, mosogatni kell. Később majd jön a rend és tisztaság körüli összebalhézás, de ez még csak a második nap, még nem lógnak a csillárról a koszos bugyik és melltartók, meg nem kell a leesett műszempillákat és körmöket kerülgetni a kanapén.

Az első esti randikon nem születtek hollywoodi filmekbe illő nyálas szerelmes párok, mivel a csávók unott pofával adták a savanyújóskát, mire a csajok a szemüket forgatták leginkább. 

Alex eszik és ideges. Forrás: supertv2

 

A srácoknál is volt némi feszkó a mosogatóban konstans tobzódó koszos poharak miatt, ami tökéletes felvezetése annak a taktikai megbeszélésnek, amit Alex és Levi folytatnak arról, hogy két hónap múlva a finálén mi lesz, kiben bízhatnak, mármint egymáson kívül. (Spoiler: nem fog sokáig tartani ez az elpusztíthatatlannak tűnő öribariság.)

Éreztem az erős kontraxtot.

- mondta Petra arra, hogy oda-vissza, csukott szemmel és bekötött kézzel lehet zongorázni a különbséget Levi és Alex között.

Forrás: supertv2

 

Az első játék annyira fapados, hogy a tévén keresztül is látszik, hogy kábé fogpiszkálóból és cérnából van összetákolva. Ezzel csak az a baj, hogy a játék is full fapados, amit ráadásul bántóan sokáig kellett nézni. Kegyetlenül sok kör lement abból, hogy egy kifeszített kötél alatt átbújva és egy másik felett átlépve kellett egy-egy almát eljuttatni egy küblibe úgy, hogy a gyümölcsöt a lánynak és a fiúnak egymás szájához kellett tapasztania, nyomnia.

Amikor ennek vége lett, a csajok tapsikolva megérkeztek a házba, éppen csak ki tudták nyitni a frissen megpakolt hűtő ajtaját és rá tudtak rabolni a kajára, már jött is az üzenet, hogy Zsófi - mivel ő nyerte a játékot - mehet készülődni a szuper romantikus randira. Ezzel párhuzamosan a bolognai spagettit burkoló Alex összebalhézott Bazsival. Egyből kiakadt a prosztóságmérő, de szerencsére még időben lépett be Zotya a verbális deathmatchbe, aki magyarról magyarra fordított a két fél között. 

- Mit hozhatok a hölgyeknek?

- Hát, valami komoly palit.

Ezt mondta Zsófi, akinek még nem nagyon dobbant meg a szíve itt egy csávótól sem. Bezzeg a fiúk házában ezen a ponton már lapátolni lehetett a gyengéd érzelmeket. Alex egy óvatlan pillanatra elgyengült, mert így jött ki rajta az elmúlt pár nap bezártsága, meg az, hogy összebalhézott Bazsival. Kis pityergés után Zotya és Levi is közölte vele, hogy itt, ha a többiek kiszagolják a gyengeséget, akkor egyből lecsapnak rá, mint a pálmafa árnyékában pihenő gyanútlan turistára a gyilkos kókuszdió. 

Angéla és Szandi. Forrás: supertv2

 

Az újabb nap újabb feladatot követelt. A legutóbbi reggeli készítés inverze következett: most a fiúk kedveskedtek egy-egy csokor virággal. A lányoknak prezentálta is Demcsák Zsuzsa a Debreceni Virágkarnevált megszégyenítő csokrokat. Nettó nyolc perc alatt le is ment a nagy találgatás, hogy melyik csokrot ki készítette, illetve kinek szánhatták. Mire az első csaj elmehetett a jól megérdemelt szuper randijára, addigra lassan le is ment a nap. Nem vicc, a csajok épp azon voltak, hogy megugassák a Holdat. Ezt mégsem tették meg, de a biztonság kedvéért Angéla és Szandi rágyújtottak a méltán népszerű és örökzöld slágerklasszikusra, az Áve Máriára. Ahogy azt már mondtam: zseni mód priceless ez content.

Figyelj, én nagyon vágom ezt a játékot.

- dobta le a bókatombombát Levi a zöldes sötétkékből éjfeketébe forduló éjszakában a narancssárga fényekkel díszített hintánál. (Rév Marcell sírna ilyen beállításért.) A lightos szerelmi vallomás után, meg az izomból smárolás elutasítása után Levi vázolta a B tervet, hogy bizony azt is be kell készíteni. Neki el lehet hinni, ő látott már ilyen műsort. 

Ági, Levi, hinta, fények. Forrás: supertv2

 

Angéla is elmehetett a privizőbe, úgyhogy kirittyentette magát, de legnagyobb csalódására Alexszet fújta oda neki a karibi szellő. 

Nem akarok taktikázni, hátulról fűrészkedni...

- mondta Alex, hogy ő inkább Petrára fókuszál, aztán mindenki csinál, amit akar. Eközben a villában látszólag megnyílt valami párhuzamos dimenzió, mert míg a konyhában óriási lelkendezés közben ment Ági faggatása, addig Szandi a kertben nyomta a has-láb-popsi edzést.

A legepikusabb pillanat, az igazi reality gyöngyszem az, amikor az egyik játékos maga generálja a szart. Ráadásul úgy, hogy mindezt teljesen indokolatlanul magával kicseszve teszi. Ezt most Ádám prezentálta, aki Petrával való beszélgetése után odaállt a mendece szélére, hogy most Alexnek elmond valamit, ami csak rá tartozik. Na, ettől Zotya agya üresbe állt, nem kapott szikrát két percig, hogy most akkor ez mi. Kiderült, hogy nem is róluk mondott valami rosszat, hisz benne sincsenek a sztoriban, ami annyi, hogy Petra per pillanat elvan Alexszel, de neki Alex nem az a csávó, akitől instant eldobja az agyát és a bugyiját, tehát, ha bejön egy 10/10-es csávó, akkor majd meg kell küzdeni érte. Ádám bepörgette a fosturbinát, amire rácsatlakozott Bazsi is, hogy amúgy Ádámnak minek kellett elmondani előző nap a randiján, hogy itt a házban volt egy kis kultúrált kurvaanyázás Bazsi és Alex között? Sajnos ez a vagány, belemenős, pacikba megmondós, felkérdezős beszélgetés hamar elhalt.

A szolid esti közös bulikázás után a csávók reggeli fehérjeturmixozással kényeztették magukat a medence partján. Hirtelen kiderült, hogy ki, hol, merre meddig kavargat. Zotya már örül, hogy Zsófi helyett Angélára repült rá, de átkapcsolva a lányos házba Angéla meg kicsit cinkesnek érzi, hogy Zotya mellékesben taxizik, de, az nagyobb tré, hogy nem tud angolul. Hát mit szólna ehhez az apja, hogy ilyen palija van? Amúgy Zotya Szandival is szimpatizál. Levi meg rájött, hogy nagyon túlagyalta a dolgokat, mert lehet, hogy még lesz egy csavar, addig meg minden borulhat.

Hirtelen úgy bezuhant a Nap, mintha valaki lekapta volna az égboltról. Mindenki csinibe öltözve szlopálta a Cuba Librét, aztán megindultak két külön társaságra osztva  Felelsz vagy mersz?-t játszani. Volt amikor Levi és Aidan lassúztak 1 percig, Zsófi meg ugyanennyi ideig csillogtatta rap művészetét. De az se volt rossz, amikor Levinek meg kellett innia azt a koktélt, amit a többiek készítenek neki a konyhában. Nem tudtuk meg, hogy mi volt benne, de látszólag csomó gusztustalanságot összeöntöttek, amitől még Szandinak fordult fel a gyomra. A kellemetlen percek után megtörtént a nagy besértődés is: Alex benyögte, hogy a jelenlévők közül Levi a legkevésbé szimpatikus neki, mert az elmúlt fél órában úgy pörög, mint egy zárlatos Bíró Ica.

Forrás: supertv2

 

A játék végével Szandinak eldurrant az agya, mert ki meri mondani, hogy ennél az egész játéknál az is élvezetesebb lett volna, ha 2000-es fordulatszámon arconcsapkodják egy húgyronggyal. (Ő nem pont így fogalmazott, csak annyit mondott, hogy szar volt.) A csávóknál is beindult az őrület. Alex már kicsit kásásan hadovált arról, hogy, idézzük: "a sok lányok azt mondták, hogy Levit rühellik." Ezt hosszan és bonyolultan ecsetelte, és el is felejtette, hogy vele együtt még ott volt Aidan is, aki a józan hangként tényszerűen közölte, hogy Alex valami nagyon másik moziba ülhetett be, mert nem éppen azok történtek, amiket itt elregélt. 

Mivel Szandi összebalhézott Ágival, ezért jött is az üzenet a plazmatévére, hogy Szandi mehet a privizőbe. A csávók hasziendájában is felvillant a tévé. Naná, hogy Ági bikájának kell mennie pofavizitre a privizőbe. Keresve se lehetett volna találni ennél jobb szitut. Szandi forgatta is a szemét, amikor meglátta Levit a kanapén. Egyből el is mondta, hogy síkideg az Ági miatt. Levi leszarta a nagy monológot, mert csak egy kérdést akart feltenni, hogy igaz-e, hogy a lányok úgy kollektíven nem szeretik őt? Nehezen, de végül kiderül, hogy egy kicsit amúgy nem szeretik, de közben meg le is szarják, mert nem tartják őket Ágival erős párosnak, mert Alex és Petra eddig az ultimate szerelmes tubicák. 

Petra hülye fejet vág. Forrás: supertv2

 

Alex közben megállás nélkül károgott a nappaliban. Az első hét végére már csak egy haverja maradt: Ádám.

Ez a játszma még nincs lejátszva.

- mondta Levi arra, hogy Alex amúgy egy párválasztás esetén meglépne egy olyan váratlant, hogy Ági mellé állna. Csakhogy az esti szeánszon kiderült, hogy ezen a héten nincs kiesés, nincs párválasztás, semmi, csak cserélődnek a főnöki szerepkörök, ami lényegében nem oszt, nem szoroz. Viszont az össznépi kibeszélőshow elhozza a nézők és a készítők vágyálmát: az egymásnak beszólogatást, Mónika Show lightot. Még mindenki nemesi kifinomultsággal küldi el a másikat a francba, de megy a szurkálódás, hogy kinek mekkora az értelmi szintje, hogy nem tud értelmezni egy tőmondatot sem.

Ez volt a Money or Love első hete.