Gillian Anderson nélkül is folytatnák az X-aktákat

Pedig Chris Carter kreátor korábban ennek pont az ellenkezőjét mondta.

Érdekesen alakul mostanában az X-akták további sorsa. Gillian Anderson ugye nemrég bejelentette: neki a 11. évad volt az utolsó, örökre szögre akasztja Dana Scully ügynök kosztümjét és pisztolytáskáját. A színésznő tavalyi döntését a széria fő kreátora, Chris Carter is elfogadta:

Számomra az X-akták Mulder és Scully. Azt hiszem, Scully nélkül nem is folytatnám, az már nem az én X-aktám lenne.

A napokban viszont már egészen mást mondott a Digital Spy-nak adott interjújában:

Azt hiszem, az X-akták élhetne még tovább, vannak itt még sztorik, amiket el lehetne mesélni, akár Gilliannel is, vagy akár nélküle. Sajnálom a távozását, sosem gondoltam volna, hogy nélküle valaha is folytatom a sorozatot. Ez lenne a vég? Nem, ez csak a vége valaminek. Azt viszont még nem tudom egyelőre, hogy valami újnak a kezdete is lesz-e egyben. Bizonyára majd összedugjuk a fejünket, és kitaláljuk, hogyan tovább.

Természetesen a rajongók a fentieket azonnal úgy dekódolták, hogy a Fox és Chris Carter akár úgy is folytatnák az X-aktákat, hogy abban egyedül David Duchovny kutat az UFO-összeesküvések meg a jeti után. Amik egy teljesen védhető álláspont, hiszen az X-akták ma már a popkultúra része, úgy is népszerű, hogy ez a mostani évad egyelőre elég harmatos. Chris Carter ráadásul nem is nagyon csinált mást az utóbbi 25 évben, és David Duchovny is kizárólag csak a Kaliforgia miatt mondhatja azt, hogy nem egy egykarakteres színész. (via Geektyrant)