Igazi filmklasszikusok és egy borzasztó Sylvester Stallone film vár csütörtökön

Az Elfújta a szél, A tehetséges Mr. Ripley és az Egy igaz ügy megnézése után sopánkodhatunk egy 2018-ban készült Stallone-filmen.

Visszafejtés - Mozi+, szeptember 10. csütörtök, 21h

Egy bankrablás után az elkövetők vezetője amnéziás lesz, és egy bűnözőknek fenntartott pszichiátriai intézetbe kerül. Amikor évekkel később sikerül megszöknie, kétségbeesetten próbál a korábban elrejtett több millió dollár nyomára bukkanni. Egy elhivatott nyomozótiszt követni kezdi.

 

Elfújta a szél - M5, szeptember 10. csütörtök, 21h

Az amerikai polgárháború idején játszódó történet főhőse egy georgiai ültetvényes gyönyörű lánya, Scarlett O'Hara (Vivien Leigh). A tüzes és makacs teremtés hiába szerelmes a szomszéd birtokos legidősebb fiába, Ashley-be (Leslie Howard), a fiatalember mégsem őt, hanem unokatestvérét választja. Házasság és pusztulás, születés és halál kíséri végig Scarlett életét, melyben egy különös férfi, Rhett Butler (Clark Gable) válik főszereplővé.

 

Ha ölni kell - Moziverzum, szeptember 10. csütörtök, 21h

A feldühödött és bosszúra szomjas Carl Lee (Samuel L. Jackson) a bíróságon meggyilkolja azt a két férfit, akik korábban megerőszakolták tízéves kislányát. Carl ügyvédjének Jake Brigance-t (Matthew McConaughey) kéri fel, aki egy másik esetben segített már a családján. Carl úgy érzi, Mississippi államban ő az egyetlen fehér ember, akitől segítséget remélhet és megmentheti őt a halálbüntetéstől. Jake segítői a tárgyalás során, a tehetséges egyetemista, Ellen Roark (Sandra Bullock) és a zseniális, ugyanakkor alkoholista mentora, Lucien Wilbanks (Donald Sutherland) lesz. A vádat, maga az államügyész képviseli, a minden hájjal megkent Rufus Buckley (Kevin Spacey). Az egyre nagyobb vihart kavaró ügyben nemcsak a tárgyaló teremben feszülnek egymásnak az ellentétek, kint az utcán, a városban is egyre több az atrocitás a Ku-Klux-Klán és a Carl Lee szabadságát követelők között. Senki sem érezheti magát biztonságban...

 

Válótársak - Filmcafe, szeptember 10. csütörtök, 21h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Legyenek bár eltérőek a módszerek, vesztett pere még egyiküknek sem volt. Itt van hát az ideje, hogy végre összemérjék az erejüket és az eszüket! Erre kiváló alkalmat szolgáltat, amikor egy híres rocksztár-divattervező-házaspár perében az egymással szembenálló feleket épp nekik kell védeniük. A tét nagy: a két híres ügyfél ugyanarra az írországi kastélyra vetett szemet. Audrey és Daniel azonnal Írországba utaznak, hogy külön-külön beszerezzék a számukra kedvező tanúvallomásokat.

 

Hős6os - Sony Movie Channel, szeptember 10. csütörtök, 21h

A Hős6os-ban minden megvan, amit a nézők elvárnak a Walt Disney Animation Studios nevével fémjelzett kedves és humoros animációs alkotástól. Az akciódús kaland a robotok építésével foglalkozó, zseniális Hiro Hamada körül forog, aki barátai segítségével megtanulja kiaknázni brilláns agyának minden egyes tekervényét. Ebben segítségére van testvére, a szintén lángész Tadashi, az adrenalintól csöpögő kalandok megszállottja Go Go Tamago, a mindig rendkívül precíz Wasabi No-Ginger, a kémiazseni Honey Lemon és Fred, a rajongó. Amikor egy váratlan fordulat miatt egy veszedelmes összeesküvés közepén találják magukat _ amely San Fransokyo gigantikus városát fenyegeti _ Hiro legközelebbi bizalmasához, egy Baymax nevű robothoz fordul, csapatából pedig modern kütyükkel felszerelt hősöket farag, hogy képesek legyenek felderíteni a rejtélyes szervezkedést.

 

Az éjszaka urai - Film Mánia, szeptember 10. csütörtök, 21h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát _ nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

 

Minden végzet nehéz - Viasat3, szeptember 10. csütörtök, 21h

Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál.

 

A tehetséges Mr. Ripley - RTL Spike, szeptember 10. csütörtök, 22h

Milyen messzire mennél, hogy valaki más lehess? Az 1950-es években játszódik a Patricia Highsmith kiváló regényéből készült film. Tom (Matt Damon) pénztelen New York-i fiatalember, alkalmi munkákból él. Meghívják egy kerti mulatságra zongorázni, ezért kölcsön kér egy alkalomhoz illő ruhát. A tömegben elvegyült Tom összeismerkedik egy gazdag úriemberrel. Nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a felső tízezer köreibe beljebb lépjen, ezért azt állítja, ismeri a milliomos fiát. Ezer dollár jutalmat ajánl fel az apa Tomnak, ha visszahozza őt Itáliából. Tom ehelyett összebarátkozik a tékozló Dickie-vel (Jude Law) és menyasszonyával, Marge-dzsal (Gwyneth Paltrow). Egy darabig élvezik a temérdek luxust és egymás társaságát. Tom észreveszi, hogy mindennek nemsokára vége szakadhat. Tovább akar lépni a ranglétrán, minden áron.

 

Egy igaz ügy - Filmcafe, szeptember 10. csütörtök, 22.45h

Az igazság csak akkor létezik, ha kiderül. Bobby Earl (Blair Underwood) fejében nyolc éve létezik, de senki sem hallgat rá. Azt állítja magáról, hogy ártatlan. És nem hallgat. Nem akar meghalni. Villamosszék általi halálra ítélték egy lány meggyilkolása miatt. Utolsó erejével kapcsolatot teremt Amerika egyik leghíresebb jogászprofesszorával, Paul Armstronggal (Sean Connery), és a segítségét kéri. Armstrong professzor újra tanulmányozza az esetet, és talál néhány félremagyarázott bizonyítékot. A tettest már elfogták, és halálra is ítélték. Ám a bűnös azt állítja, hogy csak azért tett beismerő vallomást, mert a kihallgatást vezető rendőr erre kényszerítette. Az egész egyszerű esetnek látszik. De ez csak a felszín. A mélyben más lappang. A floridai mocsárban évek óta ott hever a bizonyíték, amely felkavarhatja a nyugodtnak látszó felszínt. A rendőrségnek nem kellenek a bizonyítékok: nekik a fekete Earl feje kell. Aki követni próbálja a nyomokat, készüljön fel arra, hogy minden összekuszálódik.

 

Revans - Film+, szeptember 10. csütörtök, 23.20h

Kevin Costner és a legendás színész, Anthony Quinn között szabadulnak el az indulatok egy gyönyörű nő miatt Tony Scott fülledt filmjében. A befolyásos és alvilági kapcsolatokkal is rendelkező Tibby véres bosszúra készül birtokán vendégeskedő fiatal barátja ellen, aki elcsábította szép feleségét. A sértett férj, aki maga sem riad vissza a kegyetlenkedéstől, halálos, fenyegető ellenséggé válik, akivel szemben Jaynek nincs esélye. De az egykori vadászpilóta nem esik kétségbe, és hamarosan a két férfi között véres leszámolás kezdődik.

 

Csontváry - Duna Tv, szeptember 10. csütörtök, 23.25h

Csontváry Kosztka Tivadar patikus egyszer égi sugallatot kapott: festővé kell lennie. Odahagyott csapot-papot, külföldre utazott, hogy a nagy motívumot megtalálja, megfesse. A kortársak őrültnek tartották, de Csontváry Kosztka Tivadar korszakos jelentőségű műveket festett... A színész Z. szerepeiben keresi művészi és magánemberi énjét, így Csontváryban, a festőben, akit a színpadon kell alakítania. Csontváry, a monomániás festő-zseni életét, gondolatait, mindennapjait a mindenség töltötte ki, ő és a kozmosz azonosak voltak. Az élet minden pillanatát csodaként élte meg és prófétikus küldetéstudattal akarta átadni az embereknek. Végül is Csontváry vagy Z. az, aki Libanonban, Taorminában, Athénban, vagy az arab sivatagban jár, lohol fáradhatatlanul? A festő feladatát akarja beteljesíteni, a színész pedig önmagát meglelni a festőben. Sorsuk az elmebetegek közé vezeti őket: az egyiket, hogy adhasson magából másoknak; a másikat, hogy végre elvegyülhessen. Huszárik Zoltán a színészkirályt, Latinovits Zoltánt álmodta a különös kettős szerepre. Tragikus halála után esett a választása a Magyarországon még alig ismert bolgár színészre, Ichak Fincire…