Igen, a Darwin-díjról is csináltak már filmet, meg is nézhetjük csütörtökön a tévében

A Darwin-díjat azok között osztják ki, akik a legbénább módon halnak meg. Késő este pedig olyan filmklasszikusokat nézhetünk meg, mint az Apokalipszis most, vagy a A tehetséges Mr. Ripley.

Darwin-díj - Halni tudni kell! - Paramount Channel, április 2. csütörtök, 17h

A Darwin-díj minden évben kiosztásra kerül azok között a szerencsés versenyzők között, akik a legcikibb és legidiótább módját választják a meghalásnak. Nyerésre áll például az az ember, akire rádőlt egy automata, vagy az, aki rakétát szerelt az autójára és túlontúl begyorsult. Michael Burrows nyomozó megszállotja a Darwin-díjasok munkásságának, így amikor elveszíti az állását, felajánlja szolgálatait egy nagy biztosítócégnek. Elmélete szerint a Darwin-díj várományosainak olyan közös tulajdonoságai vannak, melyek előre kódolják, hogy hülye módon fognak elhalálozni. A cég kijelöl mellé egy csinos biztosítási nyomozónőt, hogy együtt derítsék fel a felfoghatatlanul idétlen halálokok jellemzőit, pénzt takarítva meg ezzel a biztosítónak.

 

Szép remények - Film4, április 2. csütörtök, 17.35h

A Szép remények főhőse Pip, az árva fiú, aki az életnek csak a sötét oldalát látja, mindaddig, amíg össze nem hozza a sors a gazdag és különc Havisham kisasszonnyal és annak fogadott lányával, a szép és gőgös Estellával. Pipet elbűvöli Estella szépsége és megfogadja, ha felnő, gazdag és művelt lesz, mint rajongott bálványa. Csakhogy az álmodozásnak véget vet Miss Havisham bejelentése: Pip jelenlétére nincs a továbbiakban szükség Satis House-ban, mivel Estella hamarosan megkezdi iskolai tanulmányait. Pip visszatér régi otthonába. De szíve ott maradt Estellánál.

 

X-Men - A kívülállók - Moziverzum, április 2. csütörtök, 21h

Mutánsok élnek köztünk. Emberek ők is, de a genetika véletlenje folytán különleges képességekkel születtek. Van köztük, aki olvas mások gondolataiban, van, aki átsétál a falon, vihart támaszt, vagy ölni tud a puszta tekintetével. Az emberek nem ismerik őket, ezért félnek tőlük. A mutánsok egy része pedig retteg ettől a félelemtől, ezért a zseniális Magneto (Ian McKellen) vezetésével háborúra készülnek. Ám működik egy különleges intézet, ahol a rejtélyes X professzor (Patrick Stewart) X-Men nevű különleges csapatával mindent megtesz azért, hogy a mutánsok rosszabb felétől megvédje az emberiséget...

 

A Minden6ó - Viasat3, április 2. csütörtök, 21h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Brooklyn mélyén - Film Now, április 2. csütörtök, 21.55h

Eddie-nek (Richard Gere), Salnak (Ethan Hawke) és Tangónak (Don Cheadle) sosem kellett volna találkozniuk, de a sors ugyanarra a bűnügy helyszínére viszi őket. Eddie húsz évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt. Sal a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval. Tango három éve dolgozik beépített zsaruként, s most felettese egy utolsó feladattal bízza meg. Börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt (Wesley Snipes).

 

Utazók - SuperTV2, április 2. csütörtök, 22.20h

Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Olyanok, mint két hajótörött, a lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

Apokalipszis most - Film Mánia, április 2. csütörtök, 22.55h

Williard kapitány azt a megbízatást kapja a saigoni CIA-tól, hogy likvidáljon egy nyilvánvalóan megőrült ezredest. Az ezredes ugyanis a kambodzsai dzsungelben alakította ki saját birodalmát, amelyben magát istenként imádtatja és kíméletlen magánháborút folytat. Williard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálmokhoz hasonlít.

 

A kis Valentino - Duna Tv, április 2. csütörtök, 23.15h

Egy fiatalember egyetlen napjába _ egymást áthatva _ történetek sora épül az őt körülvevő világról, amelyre nem tud megfelelő módon reagálni. Sz. László húsz év körüli fiatalember, kocsikísérő egy Pest környéki szövetkezetnél. Egyik nap, minden különösebb elgondolás nélkül, nem adja postára a rábízott hivatalos pénzküldeményt, a tizenötezer forintot. Nem tér vissza munkahelyére, hanem céltalanul útnak indul. Költekezni kezd, azt teszi, ami jólesik, hogy részesüljön mindabból, amiből eddig _ pénzszűke miatt _ kimaradt. Nosztalgiáját egy másfajta élet után mégsem tudja _ egyetlen napra sem _ beteljesíteni, mert nem tud élni a pénz adta lehetőséggel. Estére ugyan " elszórja" az egészet, de ez a nap is éppoly üres és érdektelen marad számára, mint a többi. Aznapi utolsó útja _ önszántából _ a rendőrőrsre vezet... A film rendezője, Jeles András, ezért a filmjéért 1980-ban a Magyar Filmkritikusok legjobb elsőfilmes rendezésért járó díját kapta.

 

A tehetséges Mr. Ripley - Paramount Channel, április 2. csütörtök, 23.55h

Milyen messzire mennél, hogy valaki más lehess? Az 1950-es években játszódik a Patricia Highsmith kiváló regényéből készült film. Tom (Matt Damon) pénztelen New York-i fiatalember, alkalmi munkákból él. Meghívják egy kerti mulatságra zongorázni, ezért kölcsön kér egy alkalomhoz illő ruhát. A tömegben elvegyült Tom összeismerkedik egy gazdag úriemberrel. Nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a felső tízezer köreibe beljebb lépjen, ezért azt állítja, ismeri a milliomos fiát. Ezer dollár jutalmat ajánl fel az apa Tomnak, ha visszahozza őt Itáliából. Tom ehelyett összebarátkozik a tékozló Dickie-vel (Jude Law) és menyasszonyával, Marge-dzsal (Gwyneth Paltrow). Egy darabig élvezik a temérdek luxust és egymás társaságát. Tom észreveszi, hogy mindennek nemsokára vége szakadhat. Tovább akar lépni a ranglétrán, minden áron.