Itt vannak a legjobb filmek karácsony első estéjére

Ha egész nap kibírtad tévé nélkül, este már ne tedd!

Tapló Télapó - Paramount Network, december 25. hétfő, 20h

Willie kedvenc karácsonyi hagyománya, hogy télapónak öltözve megtölti a zsákját a plázákból elemelt holmikkal. De idén ebben megzavarja egy biztonsági őr, egy vonzó pultoslány, és egy gyerek, aki meg van győződve arról, hogy Willie az igazi mikulás.

 

Aquaman - Film+, december 25. hétfő, 20.10h

Arthur Curry (Jason Momoa) próbál átlagos életet élni, de ez nagyon nehéz olyan adottságokkal, amelyekkel ő rendelkezik. Még zavarodottabbá válik, amikor megtudja, hogy a földiek által csak legendának tartott Atlantis az óceán mélyében nagyon is létezik, és a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét. Testvére, Orm (Patrick Wilson) azonban párbajra hívja a trónért. Nereus király (Dolph Lundgren) Valkót (Willem Dafoe) bízza meg Arthur kiképzésével. Nem is sejtik, hogy míg a trónért és a gyönyörű Mera (Amber Heard) kegyeiért viaskodnak, egy minden eddiginél pusztítóbb háború van kibontakozóban.

 

Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban - TV2, december 25. hétfő, 20.50h

Még egy balhés karácsony! A kis Kevin két éve egy párizsi utat hagyott ki a zavartalan otthoni vakáció reményében, most pedig New Yorkban kénytelen az ünnepeket egyedül tölteni. Ügyes trükkel belopózik a Plaza Hotelbe és épp élvezné a magányt, amikor balszerencséje összehozza két régi ismerősével. Harry és Marv, a Vizes Banda tagjai Kevin-ék házának kirablási kísérletével írták be nevüket a bűnözés történetébe. Csoda-e, hogy börtönükből megszökve mindent megadnának a revansért?

 

Dóra és az elveszett Aranyváros - Moziverzum, december 25. hétfő, 21h

Dóra a dzsungelben nőtt fel, de a legveszélyesebb kalandra, arra, hogy mi vár rá a középiskolában, senki sem készítette fel. Amikor azonban a szülei a legendás elveszett Aranyváros kutatása közben titokzatos körülmények között eltűnnek a dél-amerikai dzsungelben, Dóra nem habozik. Kis csapata, azaz Csizi, a majom, Diego, a rejtélyes dzsungellakó és néhány szedett-vedett tini élén elindul, hogy megmentse a szüleit, és megfejtse az inka civilizáció ősi, megoldatlan rejtélyét...

 

King's Man - A kezdetek - Mozi+, december 25. hétfő, 21h

Mikor a történelem legszörnyűbb zsarnokai és bűnöző lángelméi összegyűlnek, hogy háborút kirobbantva emberek milliót tüntessék el a föld színéről, egyetlen férfi képes rá, hogy versenyt kell futva az idővel megállítsa őket. Fedezd fel, miként született a legelső független hírszerző ügynökség a KING'S MAN – A KEZDETEK-ben! 

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Film Mánia, december 25. hétfő, 21h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

West Side Story - SuperTV2, december 25. hétfő, 21h

A legendás filmrendező, Steven Spielberg producer és rendező, a forgatókönyvíró és drámaíró Tony Kushner forgatókönyve alapján készült WEST SIDE STORY a szenvedélyes rivalizálás és a fiatalok szerelmének klasszikus történetét meséli el 1957-ben New Yorkban. Egy teljesen új generáció élheti át a szeretett musical újragondolását. Tony és María megismerkednek, egymásba szeretnek, de a hozzájuk közel állók lebeszélik őket a kapcsolatról. Ahogy a faji és territoriális feszültségek elmérgesednek a rivális bandák között, olyan események bontakoznak ki, amelyek veszélyeztetik a fiatal szerelmesek boldogságát.

 

A Sárkány útja - AMC, december 25. hétfő, 22h

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár Chen kezdetben nem bízik Tang képességeiben, Tang hamaros átrendezi az erőviszonyokat. A maffiózók főnöke Amerika legnagyobb harcosát hívja Tang ellen, aki a Colosseumban készül a végső leszámolásra.

 

Napfivér, Holdnővér - DUNA Televízió, december 25. hétfő, 22.15h

Franco Zeffirelli csodálatos filmje Assisi Szent Ferenc fiatalkoráról szól, átszőve hittel és szeretettel. Franceso, a gazdag kereskedőcsalád sarja a tizenkettedik századi Itáliában, Assissi városában él. Barátaival együtt léhűtő életmódot folytat. Ám a Perugia ellen vívott háborúból egy egészen más ifjú tér vissza. A fogságból megszökött, betegséggel küszködő Francesco megvilágosodik, felfedezi az élet apró örömeit, a madarak énekét. Ennek hatására szakít korábbi életével, és családját elhagyva Istennek szenteli életét. Kolduló szerzetesként, a saját kezével épít templomot. Francescónak és tanainak egyre több követője akad.

 

Kisiklottak - Filmcafe, december 25. hétfő, 22.40h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - Viasat Film, december 25. hétfő, 22.50h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

A bakancslista - Cool, december 25. hétfő, 23h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Két kopper - RTL HÁROM, december 25. hétfő, 21h

Jimmy Monroe (Bruce Willis) és Paul Hodges (Tracy Morgan) Brooklynban teljesítenek szolgálatot. Nem ők a nagymenők, igazán gázos páros, sem egymással, sem egymás nélkül nem tudnak létezni. Kapcsolatukat tovább bonyolítja egy értékes baseballkártya, amire Jimmy szemet vet, ebből szeretné ugyanis finanszírozni a lánya esküvőjét. Miközben a kártyára hajtanak, belekeverednek egy nagy leszámolásba, amelyben két mexikói maffiacsoport próbálja egymást lenullázni.

 

A tégla - Film+, december 25. hétfő, 23h

Massachusetts állam rendőrsége belső aknamunka árán akarja megfosztani teljhatalmától Frank Costellót (Jack Nicholson), a maffiavezért. Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) újoncra esik a választás, hogy beépüljön a Costello vezette maffiába. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül a maffia szervezetébe, amely túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Kiderül, hogy a rendőrök között is van egy tégla, így Billy vagy Colin bármelyik pillanatban lelepleződhet…

 

Aljas nyolcas - Film Mánia, december 25. hétfő, 23.25h

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

 

Macska-jaj - Mozi+, december 25. hétfő, 23.30h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, Grgá-tól kér kölcsön pénzt benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.