Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha egy kicsit lazítanál a tévé előtt.

Óz, a hatalmas - Duna Tv, március 20. szombat, 19.40h


Amikor Oscar Diggs (James Franco), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val (Mila Kunis), Evanora-val (Rachel Weisz) és Glinda-val (Michelle Williams), hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló.

 

Exférj újratöltve - TV2, március 20. szombat, 20h

Milo Boyd (Gerard Butler), a lecsúszott rendőrségi fejvadász végre kedvére való megbízatást kap: be kell cserkésznie és át kell adnia a nyomozóknak az óvadékkal szabadlábra helyezett Nicole Hurley (Jennifer Aniston) újságírónőt, aki történetesen a volt felesége. Boyd kaján magabiztossággal lát neki munkájának, azt hiszi, gyerekjáték lesz nyakon csípni ex-asszonykáját. Igen ám, de kiderül, hogy Nicole egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, és a férfinak _ mint már annyiszor _ rá kell döbbennie, hogy Nicole-lal semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik...

 

Oltári nő - Filmcafe, március 20. szombat, 21h

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.

 

Az 57-es utas - Sony Movie Channel, március 20. szombat, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Nicsak, ki beszél most! - TV2 Comedy, március 20. szombat, 21h

James (John Travolta) és Mollie (Kirstie Alley) boldog házasságban élnek már 6 éve. Van két gyermekük és persze a velük járó összes gond. James nagyon jó állást kap egy nagy légitársaságnál és egyre több időt kell a levegőben töltenie. Mollie tűri egy darabig, hogy minden az ő nyakába szakad, de mikor a férfi főnöknője kikezd James-szel, betelik a pohár.

 

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - RTL Klub, március 20. szombat, 21.15h

Javában dúl a második világháború 1941-ben. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt kiszuperálják a sorozáson. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, az Újjászületés nevet viselő projektbe, melynek keretében szuperkatonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudománmyos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya vezet.

 

Isten nagy, én kicsi vagyok - Duna Tv, március 20. szombat, 21.55h

Michele (Audrey Tautou, a "csodálatos Amelie") a következőt írja naplójába: "Húsz éves vagyok és elrontottam az életemet". A lány épp szakított fiújával, Bertrand-al (Mathieu Demy). A padlón van és magányosnak, apró porszemnek érzi magát az őt körülvevő világban, ahol mindenki más óriásnak tűnik. Michele szeretne felnőni hozzájuk. Ezért Istenhez, majd Buddhához fordul segítségért. Aztán megismerkedik egy 32 éves zsidó állatorvossal, a magabiztos François-val (Edouard Baer). A férfi először ellenáll, de Michéle beveti nőiességének minden báját a siker érdekében. A naplójából kitépett huszonöt oldal a szinte még kamasz lány mozgalmas identitás kereséséről mesél, aki szeretne hinni az életben, valakiben, François-ban, ha már magában nem tud hinni...

 

Az órák - Film4, március 20. szombat, 22h

Egy röpke nap óráiba sűrítve három nő megkapó története... 1923: Virginia Woolf (Nicole Kidman), a huszadik századi világirodalom nagy egyénisége, a tragikus sorsú írónő hosszú gyógykezelése után elkezdi írni "Dalloway asszony" című regényét. 1951: Laura (Julianne Moore), az öngyilkossági hajlammal küzdő terhes háziasszony meglepetés bulit akar rendezni férje születésnapjára, de kezébe akad a regény és teljesen belefeledkezik. 2001: Clarissa (Meryl Streep), a leszbikus kiadótulajdonos szintén meglepetés ünnepséget akar rendezni AIDS-ben szenvedő költő barátja tiszteletére. Mindhárom történet alapkérdése saját boldogságunk igazi célja és annak elérése mások életén keresztül. Három nő, egy regény: az egyik írja, a másik olvassa, a harmadik átéli... Világszerte számtalan díjjal méltán jutalmazott alkotás.

 

Egyenesen át - Sony Movie Channel, március 20. szombat, 22.50h

Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból felvillanó képek jelennek meg, gyermekkori rémálmok, bűnök, amelyeket ők vagy ellenük követtek el. A tapasztalok egyre erősebbé válnak, a látomásaik fizikailag bántalmazzák őket, ahogy egyre mélyebben próbálják meg a halálközeli állapotot feltárni; megoldást remélve.

 

Interjú a vámpírral - RTLII, március 20.szombat, 23h

A halhatatlanok köztünk járnak. Korunk öt legnépszerűbb férfiszínésze, élükön Tom Cruise-zal, Brad Pitt-tel valamint Antonio Banderasszal az Anne Rice bestseller regényéből készült filmben éppen olyan, mint a film, melyben játszik: csodálatos, hátborzongató, romantikus. Louis, az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik: a vámpír Lestat végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

Tortúra - Filmcafe, március 20. szombat, 23.15h

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Peter Sheldont, a népszerű regényírót. Úgy tűnik, mégis szerencséje van, az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A középkorú nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni. Az író hamarosan ráébred, a nő valójában foglyul ejtette, és semmitől sem riad vissza, hogy örökre megtartsa magának.

A kék lagúna - SuperTV2, március 20. szombat, 23.25h

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline (Brooke Shields) és Richard (Christopher Atkins) azonban nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására. Paddy (Leo McKern) néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a hajótöröttek életmódjához, s berendezkednek a paradicsomi helyen.