Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha tévéznél ma este, ezeket nézd!

Az elveszett világ: Jurassic Park - SuperTV2, április 14. vasárnap, 18.20h

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammondtól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van... A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet...

 

Ocean's 8 - Az évszázad átverése - VIASAT3, április 14. vasárnap, 18.45h

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala – amelyen történetesen egy hűtlen expasija (Richard Armitage) is részt vesz. De egy ilyen nagy buli végrehajtásához szüksége van a tökéletes csapatra, így aztán nekiáll, hogy összeszedje a legjobbakat. Jön a bűn legvonzóbb válogatottja: Lou, Rose, Daphne, Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita és Constance. Vagyis Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina.

 

Ruben Brandt, a gyűjtő - Magyar Mozi TV, április 14. vasárnap, 18.55h

Egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

 

Álom luxuskivitelben - Filmcafe, április 14. vasárnap, 20h

Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és negyven centis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New York előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben és hóbortos partikban nincs is hiány, épp csak érzelmeknek van szűkében. Mindaddig, amíg bele nem habarodik egy ágrólszakadt, sikertelen íróba...

 

Vissza a jövőbe - RTL HÁROM, április 14. vasárnap, 20.40h

Steven Spielberg és Robert Zemeckis Oscar-díjas csapata megalkotta a rendkívül eredeti, szenzációs kalandfilmet, amely a kritikusokat és a rajongókat egyaránt lenyűgözte - ezzel kezdetét vette a mozitörténelem egyik legsikeresebb trilógiája! 1985-ben járunk - de nem sokáig. A tinédzser Marty McFly (Michael J. Fox) ugyanis épp visszarepülni készül 1955-be, a különc zseni, Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd) által megalkotott plutónium meghajtású DeLoreannel. Marty véletlenül akadályt gördít az elé, hogy leendő szülei egymásba szeressenek, és ekkor olyan láncreakció indul be, mely veszélyezteti a saját jövőjét - és ott ragadhat a múltban. Marty utolsó esélye, hogy megváltoztatja a történetet - mielőtt letelik az idő és elveszíti egyetlen esélyét arra, hogy Visszatérjen a jövőbe!

 

Haszonélvezők - Mozi Klub, április 14. vasárnap, 20.45h

Mathias Gold (Kevin Kline), a nincstelen ötvenes New York-i megörökli apja kastélyszerű házát Párizsban. Cinikusan alig várja, hogy eladhassa, ám amit ott talál, az több, mint hajmeresztő. Titokzatos apjáról ugyanis kiderül, hogy speciális bérleti szerződéssel szerezte meg a házat, így Mathias nemcsak a házat, hanem annak egy különös lakóját, az idős Mathilde Girardot (Maggie Smith) is megörökölte. Ráadásul amíg Mathilde él, nem adhatja el a házat, sőt, az alku részeként még nyugdíjat is kell fizetnie az idős hölgynek.

 

Az útvesztő - Mozi+, április 14. vasárnap, 21h

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

 

Bizalom - Duna Televízió, április 14. vasárnap, 21h

Katának a második világháború utolsó hónapjában váratlanul el kell tűnnie egy időre. Mint megtudja, orvos férje baloldali tevékenységet folytatott, s illegalitásba kell vonulniuk. Kata új személyi iratokat kap, Bíró János erdélyi menekült felesége nevén. Rémülten és tanácstalanul érkezik új otthonába, egy ismeretlen férfihez. "A film egy kapcsolat története. Arról szól, hogy végletesen kiélezett helyzetben alkalmas-e egy ember arra, hogy megbízzon a másikban, hogy ez a bizalom milyen nehezen megszerezhető és mennyire törékeny." Szabó István - A Bizalom forgatása közben. A filmet Oscar-díjra jelölték, a Berlini Filmfesztiválon a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat kapta, Tokióban pedig a kulturális miniszter nívódíját. A film férfi főszerepét Andorai Péter játsza.

 

Testcsere - Cool, április 14. vasárnap, 21h

Dave (Jason Bateman) túlhajszolt apa, három gyerekkel és kimerült feleséggel, míg Mitch (Ryan Reynolds) egyedülálló, gondtalan férfi, aki szexuális élete csúcsán van éppen. Egyetlen közös bennük, hogy mindketten a másik boldognak hitt életére vágynak. Egy villámcsapásnak köszönhetően teljesül a kívánságuk, és váratlanul testet cserélnek. Persze azonnal kitör a pánik, és elképesztő megpróbáltatásokon keresztül kell elérniük, hogy ne tegyék tönkre egymás életét, és újra önmaguk lehessenek.

 

Utódomra ütök - Paramount Network, április 14. vasárnap, 21h

Hiába a két gyerek, az akadályok legyőzése, Greg tíz évvel az első találkozásuk óta jelentéktelennek érzi magát a szigorú apósa, Jack mellett. Most be kell bizonyítania a gyanakvó apósának, alkalmas arra, hogy átvegye a családfő szerepét.

 

Hetedik - AMC, április 14. vasárnap, 22h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

Minden, mindenhol, mindenkor - Filmcafe, április 14. vasárnap, 22.15h

Megállíthatatlan fenyegetés készül elsöpörni az összes multiverzumot… de talán nincs minden veszve. A létezésünket fenyegető sötétségnek ugyanis van valaki, aki képes útját állni: egy középkorú, kínai bevándorló, Evelyn (Michelle Yeoh). A bökkenő csak az, hogy a mosodatulajdonosnak jelenleg nincs ideje ilyen apróságokon aggódni, mivel azzal van elfoglalva, hogy időre befejezze az éves adóbevallását.

 

Egyszerűen bonyolult - TV2, április 14. vasárnap, 22.15h

Jane három felnőtt gyermek anyja, jól menő péksége és étterme van. Ráadásul tíz évvel a válásuk után is baráti kapcsolatot ápol az ügyvéd ex-férjével. Jane és Jake a fiúk diplomaosztójára készülve összefutnak egy étteremben. A vacsora borozgatásba torkollik, majd némi nosztalgiázás után az ágyban kötnek ki. A helyzet egyszerűen bonyolult, hiszen Jake-nek csinos, ifjú felesége van, meg egy mostohagyereke. Jane-nek viszont egy félszeg, elvált építész csapná a szelet. A férfi pedig megint belehabarodik a volt asszonyába, akinek az életében nincs igazán helye az exnek...

 

Django elszabadul - VIASAT FILM, április 14. vasárnap, 22.55h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit - trénere segítségével - egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

Az ember gyermeke - RTL HÁROM, április 14. vasárnap, 23h

2027-ben az emberek ismeretlen okból képtelenek szaporodni, ami egyértelműen a faj kihalását jelenti. A kaotikus világban a kormányhivatalnok Theo Faront (Clive Owen) megkeresi a volt felesége (Julianne Moore), aki a terrorista csoportnak tartott Halak vezetője, hogy szerezzen tranzit papírokat egy Kee nevű fiatal bevándorló nőnek, akinek ismeretlen okból a tengerpartra kell jutnia. Theo beleegyezik, ám kénytelen elkísérni a nőt. Ahogy Theo és Kee haladnak az egyre veszélyesebb úton, lassanként megtudja az igazságot, és a megdöbbentő titkot, amiért Kee-nek menekülnie kell.

 

Harcosok klubja - Film+, április 14. vasárnap, 23.10h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Trópusi vihar - Paramount Network, április 14. vasárnap, 23.15h

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. a főszereplők a Trópusi Viharban, egy akció-vígjátékban, ami egy csapat önközpontú színészről szól, akik a legnagyobb költségvetésű háborús filmen dolgoznak. A drága költségek miatt a stúdió lemondja a forgatást, az ingerült rendező viszont ezt nem hagyja annyiban, és a csapatot a dél-kelet-ázsiai dzsungelek szívébe küldi, ahol igazi rossz fiúkkal találkoznak.

 

Szerelem és más drogok - SuperTV2, április 14. vasárnap, 23.20h

Jamie (Jake Gyllenhaal) felelőtlen és sármos szívtipró. Miután kirúgják egy elektrotechnikai üzletből, a nagy pénz reményében és testvére tanácsára orvos látogatónak áll. Módszere egyszerű, elcsavarja a recepciós lányok fejét, akiktől egyenesen az orvosok irodáiba vezet az út. Így ismerkedik meg Maggie-vel (Anne Hathaway), aki a testét igen, viszont a szívét nem adja könnyen. Maggie nem szeretne komolyabb kapcsolatba bonyolódni, mert betegségét, a Parkinson-kórt senkire sem akarja ráerőszakolni. Ám ez ugye nem csak az ő döntése, így Jamie is szeretne szóhoz jutni a témában.

 

A kabalapasi - Cool, április 14. vasárnap, 23.25h

 

A születésnapi zsúron a tízéves Charlie nem volt hajlandó megpuszilni a boszorkányos kinézetű osztálytársnőjét, mire a vérig sértett lány megátkozta. Huszonöt esztendővel később, Charlie (Dane Cook) még mindig az átoktól szenved. Fogorvosként dolgozik, és képtelen megtalálni a nagy Őt. Miközben az összes nővel befuccsol a kapcsolata, a csajok boldogak lesznek a következő pasival. A dolognak persze híre megy. Nem csoda, hogy minden facér nő Charlie-t akarja, mert tudják: utána jön a nagy szerelem. Így amikor Charlie-nak megtetszik a csinos Cam (Jessica Alba), mindent elkövet, hogy ne szeressenek egymásba.

 

Apósok akcióban - TV2 Comedy, április 14. vasárnap, 23.25h

Mit szeret egy ortopéd orvos? A jól ápolt lábakat, a nyugodt, előre kiszámítható mindennapokat és a könnyű vacsorákat. Dr. Jerome Peyser ezen kívül még azt is szeretné, hogy egy szem lánya igazi álomesküvőn mondhassa ki a boldogító igent a választottjának. Akivel nincs is baj - csak az apjával. Mert a jövendő apóstárs kissé zűrös figura. Számára egy átlagos nap reggeli pisztolypárbajból, délelőtti repülőgép-eltérítésből, ebéd utáni könnyű, pihentető autós üldözésből és este egy nemzetközi fegyvercsempész-banda leleplezéséből áll. Ő ugyanis - bár megpróbálja letagadni - a CIA legtitkosabb ügynöke. És sajnos a munkája állandóan összekeveredik a magánéletével. Így aztán, míg az örömszülők gyermekeik lakodalmát készítik elő, kénytelenek részt venni néhány kalandban. Az egyikük élvezi, a másik pedig szeretne sírva fakadni. Mert amióta ez az ügynök megjelent az életében, ejtőernyővel kellett leugrania egy felhőkarcolóról, fel kellett falnia egy óriáskígyót, és most a fegyvercsempész-maffia főhadiszállásán kiderül, hogy a banda feje elvárja vendégeitől, hogy kis piros tangában vegyenek vele egy csiklandós fürdőt.