Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Hűtsd le magad filmekkel! Ha tévéznél, ezek közül válassz!

Mosás, vágás, ámítás - Mozi Klub, július 14. szombat, 18.50h

A harminc körüli Emilie (Audrey Tautou) Dél-Franciaország egyik kisvárosában egy fodrászszalont vezet, ahol vendégei és barátai számára a frizurakészítésen kívül mindig végtelen számú magánéleti jótanáccsal és ötlettel szolgál. Az egyetlen ember, akin régóta képtelen segíteni, az édesanyja, Maddy (Nathalie Baye), akiben megszűnt az élni akarás vágya, mióta férje elhagyta. Végül Emilie neki is kitalál valamit, ami fellelkesíti a még mindig gyönyörű, de már régóta magányos asszonyt. Egy titkos hódolót "kreál" számára, aki nevében romantikus leveleket küldözget Maddynek. Maddy azonban annyira izgatott lesz a gondolattól, hogy nyomozni kezd udvarlója után. Ez már az egyébként nagyon leleményes Emilie cselszövő-képességének is feszegeti a határait. Pierre Salvadori filmje.

 

Nevem: Senki - Film Mánia, július 14. szombat, 19.40h

Senki, aki nevét még gyerekkorában választotta apja legendás kuncsaftja után, mint szerencsevadász azt a feladatot kapja megbízóitól, hogy végezzen Jack Beauregarddal, az öregedő gyorstüzelővel, aki gyerekkora óta a legnagyobb példaképe. Amikor Jack felvilágosítja, hogy visszavonul a kalandoktól, mert már csak a nyugalmas, békés öregkorra vágyik. Senki úgy gondolja, hogy az öregfiú megérdemel még egy utolsó kalandot és szervez számára egy felejthetetlen randevút a Vad bandával.

Londoni csapás - AMC, július 14. szombat, 20h

Wang (Jackie Chan) Kínában élő apját egy lázadó megöli és a gyilkos Londonba menekül. Wang hűséges barátjával, Roy-jal (Owen Wilson) a gazfickó nyomába ered. Bosszúra készül Wang húga, Lin (Fann Wong) is, aki magánnyomozása során a királyi család elleni világméretű összeesküvés nyomaira bukkan, ám senki sem hisz neki. Egy jóindulatú Scotland Yard-felügyelő és egy vagány kis utcakölyök segítségével végül is sikerül meghiúsítani a gyilkos merényletet és bosszút állni az öreg Chon haláláért, ám a hajmeresztő kalandok és lélegzetelállító verekedések során nem csak a rossz fiúk, hanem a féltve őrzött brit hagyományok is kapnak Wangéktól néhány hatalmas pofont.

 

A megmentő - TV4, július 14. szombat, 20.05h

A film egy harcedzett zsoldos történetét mutatja be, aki elveszítette családját egy terrortámadásban, és azóta csak a bosszú és a vérontás éltette. Ám a boszniai harcok során újra elkezdi felfedezni magában az emberiességet, hiszen mikor a szerb katonák egy terhes asszonyra támadnak, ő a nő védelmére siet és megpróbálja kijuttatni a háborús övezetből.

 

Csillagok között - RTL, július 14. szombat, 20.10h

Joseph Cooper (Matthew McConoughey), az egykori NASA-pilóta képtelen tétlenül szemlélni, ahogy a Földön lassan mindent betemet a por. Már csak a gazdálkodás maradt, ám lánya, a tízéves Murphy rajong a tudományért, és biztos benne, hogy a házukban történő különleges üzenetre van magyarázat. Cooper megfejti a kódokat és ráakad a NASA titkos kísérleti telephelyére. A bázis vezetője egykori professzora, Dr. Brand (Michael Cain), aki felkéri arra, hogy legyen a Lazarus misszió vezetője. A nemrégiben feltűnt féreglyukon keresztül három lakható bolygóról gyűjtöttek adatokat, az egyik Dr. Mann (Matt Damon) bolygója, aki a program megalkotója. Három tudós, köztük Amelia Brand (Anne Hathaway) kísérik el, hogy kiválasszák a megfelelő bolygót. Sikerüktől függ az emberiség sorsa.

 

Szerelmünk lapjai - Cool, július 14. szombat, 20.20h

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

Terápiás csajok - Prime, július 14. szombat, 21h

A seattle-i régi barátnők, Kate, a középiskolai angoltanárnő és Meg, az ambiciózus üzletasszony számtalan magányos éjszaka után úgy döntenek, hogy egy kis szünetet tartanak. A páros hamarosan egy Fort Lauderdale-i repülőjáraton találja magát, ahol a jóképű szőke Ryan mellett foglalnak helyet, aki egy barátja esküvőjére tart. A két legjobb barátot hirtelen a könyörtelen versengés spirálja ragadja magával, amelynek Ryan lesz a főnyereménye. Élesedik a helyzet, amikor egy hurrikán miatt átirányítják a járatukat St. Louis-ba. Azt mondják, szerelemben és háborúban minden tisztességes... De vajon megéri kockára tenni egy sokéves barátságot?

 

Lopott idő - SuperTV2, július 14. szombat, 21h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Pusztító - VIASAT FILM, július 14. szombat, 21h

Karyn Kusama új, magával ragadó thrillerében Erin Bell (Nicole Kidman), a veterán Los Angeles-i rendőr egy nap kiemel egy számlát az irodai küldemények közül, és ez hamarosan életveszélyes utazásra indítja, hogy előkerítse a gyilkos bandavezért, Silast (Toby Kebbell), és hogy talán végre megbékéljen zaklatott múltjával. A Phil Hay és Matt Manfredi (A meghívás, Őrült és gyönyörű) által íróként és producerként is jegyzett Pusztító embert próbáló alámerülést kínál a Los Angeles-i alvilágba és a környező sivatagi közösségekbe. Bell az útja során újra felveszi a kapcsolatot annak a bűnbandának a tagjaival, akikkel egykor beépített FBI-ügynökként ismerkedett meg, egy olyan küldetés során, amely katasztrofális véget ért, érzemileg és fizikailag egyaránt megviselte a nőt. Most egyesével felkeresi a bandavezér egykori társait, köztük Petrát (Tatiana Maslany), Silas ex-szeretőjét és jelenlegi lótifutiját. Megszállott hajszája során Bellt elöntik az emlékek, felidézi, hogyan teltek a napok Silas társaságában, és hogyan siklott annyira félre az a bankrablás. Különösen a Chrisre (Sebastian Stan) vonatkozó emlékei gyötrik: egykori FBI-os kollégájával annak idején rövid életű, de jelentőségteljes románcba bonyolódott. Bell problémái ráadásul nem korlátozódnak a múltra. Egyre kevésbé találja a hangot lázadó kamaszlányával, Shelbyvel (Jade Pettyjohn), és ügyetlen próbálkozásai folyton visszafelé sülnek el, így egyre inkább magára marad. És ahogy egyre közelebb és közelebb férkőzik Silashoz, a felszínre törnek zűrös múltjának démonai, így mielőtt egyáltalán elkezdhetne reménykedni a megváltásban, szembe kell néznie saját bűnrészességével.

 

Terhes társaság - Film+, július 14. szombat, 21h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

Másnaposok 2. - AXN, július 14. szombat, 21h

Mindenki tudja, hogy Alant (Zach Galifianakis) legénybúcsúba meghívni őrültség. Hiába Phil (Bradley Cooper) figyelmeztetése, a házasodni készülő Stu (Ed Helms) képtelen nemet mondani a könyörgésre. Szerinte ugyanis csekély az esélye annak, hogy megint minden balul sül el, különösen Thaiföldön. Csakhogy a menyasszony 16 éves zseni öccsét is a nyakukba varrják, akiben Alan halálos riválist lát, és ismét a tettek mezejére lép. Másnap reggel Bangkokban találják magukat az eltűnt tini levágott ujjával.

 

Nyerő páros - RTL HÁROM, július 14. szombat, 21h

Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) terroristaelhárító vissza akar vonulni. Ám a szervezet nem hajlandó elengedni, és új feladattal bízza meg. Stavros (Mickey Rourke), a világ legveszedelmesebb terroristája egy minden eddiginél veszélyesebb akcióra készül. Quinn az egyetlen ember, aki megfékezheti. A veszélyes küldetésben csak saját eszére és erejére számíthat, no meg egy izgága, kétméteres kolosszusra (Dennis Rodman), aki alaposan megszínesíti amúgy sem szokványos hétköznapjait. A nyerő páros minden trükköt bevet, hogy megállítsa Stavrost bosszúhadjáratában.

 

A mestergyilkos - Feltámadás - Mozi+, július 14. szombat, 21.45h

Arthur Bishop, a profi bérgyilkos, azt hitte, maga mögött tudhatja a múltat, és nyugodtan élvezheti a paradicsomi hétköznapokat gyönyörű barátnőjével, Ginával. Ám amikor egy veszélyes bűnszervezet elrabolja Ginát, Bishop kénytelen három, balesetnek álcázott gyilkosságot végrehajtani. A tiszta munkára specializálódott mestergyilkos ezúttal is a saját szabályai szerint játszik: összefog az egyik kiszemelt áldozattal, hogy a segítségével együtt kiiktassák ellenségeiket, és kiszabadítsák a foglyul ejtett lányt. A hidegvérű gyilkost ezúttal semmi sem állíthatja meg. Ez az ügy sokkal személyesebb, mint eddigi bármelyik küldetése.

 

Elemi ösztön - Prime, július 14. szombat, 22.50h

A San Fransiscó-i rendőrség, Johnny Boz-t, a korábbi rock sztár és jelenleg a polgármester jó barátjaként is ismert. Holtan találják az otthonában, meztelenül az ágyában. Nick Curran (Michael Douglas) nyomozó kapja meg az ügyet. Az első számú gyanúsított Catherine Tramell (Sharon Stone), a titokzatos és kihívó regényírónő, aki nem csak Boz szeretője volt, de a nyomozás során az is kiderül, hogy a gyilkosság részletes leírása megtalálható Catherine egyik könyvében. Viszont Catherine pont ezt hozza fel saját védelmére, így Nick-nek egyre mélyebbre kell ásnia az ügyben. Ami során nem csak egyre több érdekes tényt és bizonyítékot talál, hanem kifogásolható közelségbe is kerül Catherine-hez, aki nem is próbálja tagadni, hogy egy igen veszélyes játszmára hívja ki Nick-et…

 

Ponyvaregény - SuperTV2, július 14. szombat, 23.25h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules. A szálak végül összeérnek, Marselleus Wallace megbocsájt Butch-nak, miután az megmentette az életét, Vincent és Jules megakadályozzák a rablást, és a gengszterfőnök feleségének szórakoztatása is happy enddel zárul, annak ellenére, hogy nem indult valami fényesen.

 

Fuss - Paramount Network, július 14. szombat, 23.25h

Úgy tartják, az anyai szeretet elől nincs menekvés... Chloe számára ez azonban semmi jót nem jelent. Anyjával való kapcsolatában van valami természetellenes, még inkább baljós.

 

Fehér pokol - Mozi+, július 14. szombat, 23.45h

John Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.

 

Ad Astra – Út a csillagokba - RTL, július 14. szombat, 23.50h

Roy McBride (Brad Pitt) asztronautát merész küldetésre kérik fel, amin az emberiség túlélése múlik. McBride tisztában van azzal, hogy sem a vezetés, sem a legénysége nem bízik benne tudós apja (Tommy Lee Jones) miatt, aki húsz éve bujkál a Naprendszer peremén és kísérletével halálos veszélyt jelent a Földre. McBride átszeli a galaxist, hogy megfékezze apját és leállítsa a láncreakciót. Az út során azonban a bizalmatlanság tragikus események sorozatát indítja el, és nem is sejti, hogy az apjával kapcsolatos igazságra még nincs felkészülve.