Jeff Bridges a legnagyobb király!

Nem kell ahhoz A nagy Lebowski, hogy tudjuk, mekkora arc Jeff Bridges, aki gyakorlatilag minden életkorban nagyszerű, bár a hétvégén inkább kései munkái kerülnek tévéterítékre.

A Vasember (2008)

Ha az egész Marvel moziverzumot és a Bosszúállók franchise-t nézzük, Obadiah Stane inkább csak epizódszereplő, itt azonban ő a főgonosz, és hála Jeff Bridgesnek, emlékezetes karakter. Ő a Stark Industries társtulajdonosa, aki a cég teljes irányítására tör. Amikor Stark úgy dönt, nem gyártanak tovább fegyvereket, ellopja a páncélzat prototípusának tervrajzait, hogy megépítse saját, nagyobb változatát. Bridges még gyerekként olvasta a képregényt, és tetszett neki a rendező, Jon Favreau modern, valószerű megközelítése, a szerep kedvéért leborotválta a haját és dús szakállat növesztett, és ki ne akarna Robert Downey Jr.-ral egy filmben játszani! A film rengeteget tett azért. hogy a szuperhős filmek újra menők legyenek – és rengeteg pénzt hozott.

A vasember

Család újratöltve! (2009)

Van egy kor, amikor egy színészt vagy főnöknek, vagy apának hívnak a filmekbe, és ez a keserédes családi dráma természetesen az utóbbi kategória, de nem olyan vicces, mint ahogy azt a cím sugallja. A szerény sikereket elért sportoló, Carlton édesanyja súlyos beteg, de csak akkor egyezik bele a műtétbe, ha volt férje is jelen van, így a srác kénytelen megkeresni rég látott apját, az egykori baseball legendát. Carlton barátnőjét is magával viszi a hosszú útra, amit a hatalmas egóval rendelkező apa valamilyen oknál fogva folyton szabotálni igyekszik – például a reptéren azt hazudja, nem hozta magával az iratait. Bridges a színészként kezdő Justin Timberlake és Kate Mara oldalán mutatja meg, milyen irritáló tud lenni, ha a szerep úgy kívánja.

A Mogulok (2005)

Jeff Bridges egyik legkevésbé ismert, bemutatásakor rengeteg negatív kritikát kapó filmje egy kisvárosi lúzerről szól, aki, miután otthagyta a felesége, merész tervvel áll elő. Rábeszéli ivócimboráit, hogy forgassanak pornófilmet, amit mindenki remek ötletnek tart, azt hiszik, rengeteg pénzt keresnek majd vele és így ingyen szexhez és rengeteg izgalomhoz jutnak. Sikerül is színésznőket találniuk a feladatra, de amint forogni kezd a film, mindig becsúszik valami: van, aki beleszeret a pornósztárocskába, van, amikor nem elég nagy a szerszám vagy nem működik jól, és van, aki ekkor döbben rá, hogy meleg. Olyan nagyszerű karakterszínészek alakítják az ötletgazda Bridges mellett az elbaltázott filmeseket, mint Tim Blake Nelson, William Fichtner vagy Ted Danson , és valóban nem hibátlan darabról van szó, de nagyon is élvezhető.

Azok a csodálatos Baker fiúk (1989)

Jack és Frank Baker, a jobb napokat látott bárzongorista testvérpár 15 év alatt végighaknizta Amerika összes hoteljét, night klubját és csehóját, ám az utóbbi időben nem nagyon megy a biznisz. Az egyetlen megoldás egy énekesnő, akinek jó hangja van és amellett még szexi is, és bár elsőre úgy tűnik, ilyenre sosem találnak, az utolsó pillanatban esik be egy miniszoknyás vagány csaj. Suzie Diamond sokszor nem éppen szalonképes, de amellett eszméletlenül erotikus előadásmódja révén a Csodálatos Baker fiúk hamarosan ismét sikeresek lesznek. Ám a csúcson mindig előkerülnek a szokásos problémák, amelyek egy pillanat alatt tönkretehetik az egészet. A szerelem, a féltékenység, a karriervágy és a pénz ezúttal is (majdnem) mindent elront. Jeff Bridges itt bátyjával, Beau Bridges-zel játszik, Suzie-t pedig Michelle Pfeiffer alakítja, eszméletlen jól!