Ki lehet jó gyilkos Az Árulókban?

Az RTL egyik legnépszerűbb műsora, Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban hatalmas munkával készült, ahol rengeteg különböző szempontot kellett a stábnak figyelembe vennie - például azt, ki alkalmas arra, hogy gyilkoljon!

Javában fut az RTL-en a tavaly nagy sikerrel indult Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban második évada, és bár az alapszabályokat a legtöbb néző már ismeri, sok minden talán kevésbé ismert. Például az, hogyan áll össze a 22 fős alapcsapat, és a játékosok közül kikre osztják elsőként az árulók, vagyis a gyilkosok szerepét.

Az első évadban minden játékost meghívtak, és ez most is így történt - azzal a különbséggel, hogy idén már sokan jelentkeztek be maguktól is, így könnyebb volt a válogatás. Talán furcsán hangzik, de tavaly

a válogatóelv elsősorban az volt, ki ér rá pont akkor,

most egy kicsit könnyebb volt összeállítani a csapatot, de nem egy formulával dolgoztak, hogy X színész, Y zenész, Z sportoló kell, hanem úgy épült fel a társaság, hogy az első néhány visszaigazolt versenyzőhöz építkeztek, vagyis olyan karaktert már nem hívtak, amilyen volt, hozzájuk képest kerestek másfajtákat.

Forrás: RTL

 

A jelölteknek ezek után egy több körös pszichológiai felmérésen kellett átesniük, hogy a stáb biztosan tudja, hogy bírni fogják azt a stresszt, amit műsor jelent, legyen szó a gyilkolásról, titkolózásról és a lebukástól való félelemről vagy pont ellenkezőleg, az ártatlanok esetében az igazságtalan vádaskodásról és a célpontba kerülésről.

Ahogy tavaly, úgy idén is voltak, akik fennakadtak ezen a rostán,

ahogy azt Nyári Gábor, a műsor szenior kreatív producere és Tárczy Eszter kreatív producer elmondták. Nyilván ez sem bombabiztos megoldás, hiszen annak idején is volt, aki bekerült, de feladta a játékot. Solti Ádám azért, mert teljesen elveszve érezte magát, Dobos Evelin pedig azután adta fel, hogy megzsarolták, hogy álljon az árulók közé, mert képtelen lett volna gyilkos lenni. Amikor lementek a tesztek és összeállt a csapat, jött a kérdés, kik legyenek az első körös árulók?

Forrás: RTL

 

Tavaly is készült mindenkivel interjú, amiben Árpa Attila arról kérdezte a játék előtt a versenyzőket, hogy ártatlanok vagy árulók akarnak-e lenni. Akkor az időhiány miatt ezek nem kerültek adásba, most, hogy az egyes epizódok valamivel hosszabbak, az első részben láthattunk ilyet, és ezek nem véletlenül készültek. Itt ugyanis arról kérdezik az illetőt, mi lenne inkább, ártatlan vagy áruló.

Ha valaki kategorikusan kijelenti, hogy sosem lenne áruló, akkor rá semmiképpen nem osztják ezt a szerepet, mert az csak ront a műsoron, ha egy játékos azonnal összeroppan a feladat súlya alatt – márpedig ennek a szerepnek igenis hatalmas súlya van.

Ha valaki szeretne áruló lenni, akkor jó esélye van rá, hogy megkapja ezt a „feladatkört”, és a készítőknek ezek után ezzel már nem kell foglalkozniuk, hiszen innentől kezdve már a gyilkosok hívnak meg zsarolással egy új társat, ha valaki kiesett, és úgy gondolják, kell még valaki a csapatukba.

Forrás: RTL

 

Tavaly először csak három gyilkos volt, most annyiban változott a felállás, hogy négyen lettek, és egyelőre nagyon jól csinálják, mert eddig csak az egyikük, Erős Antónia lett meggyanúsítva, a többiek még most is biztonságban érezhetik magukat. Igaz, nem csak ők játszanak jól, az ártatlanok is meglehetősen tanácstalanok, gyakran fordul elő, hogy elindulnak a megfelelő irányba, majd valami eltereli a figyelmüket, és teljesen elfeledkeznek az eredeti ötletről. Ez történt akkor is, amikor Dér Heni „gyilkolt” fényes nappal, méghozzá elég feltűnő módon.

Hasonló kulisszatitkok derülnek ki a PORT.hu! Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban című, saját gyártású kibeszélő műsorából, ahol a reality producerével, az évad legikonikusabb szereplőivel, és külsős szakértőkkel beszéljük át a látottakat, sőt, még annál is több mindent. Pénteken és vasárnap 19.50-kor csak a PORT.hu-n Az Árulók - Titkok a kastélyból.