Már a nyilvános verekedések sem érdeklik a nézőket

27 év után véget érhet az ellenérdekelt felek (egymást megcsaló házastársak, veszekedő szomszédok, haragban lévő családtagok stb.) látszólagos kibékítésére, valójában nyílt színen való látványos összeugrasztására törekvő Jerry Springer show című „talkshow”.

Az 1991-ben indult, aranykorát a kilencvenes évek végén élt műsort ugyan hivatalosan még nem szüntették meg, de bizonytalanná vált a helyzete. A Jerry Springer show ugyanis eredeti csatornájáról, az NBC-ről átköltözik a CW-re, ahol azonban egyelőre nem készülnek új részeket gyártatni belőle.

A több évre kötött megállapodás értelmében a csatorna rendelhet a jövőben új epizódokat, és ebben az esetben a bulvár talkshow újra gyártásra kerül, de jelenlegi állapotában a műsor szünetel. Utolsó adását egyébként május 31-én láthatták a nézők.

A Jerry Springer show konkurenciáinak számító Maury (Maury Povich talkshow-ja) és a Jerry Springer műsorából kinőtt (a műsorvezető egykori biztonsági főnöke által vezetett) The Steve Wilkos Show sugárzását egyébként nemrégiben meghosszabbították – annak ellenére, hogy egyikük sem ért el olyan csúcsokat, mint a Springer-féle show, ami fénykorában a The Oprah Winfrey Show-val vetekedett.

Az extrém témákat is felvállaló Jerry Springer show megszűnésével Maury Povich lesz a napközbeni talkshow műfajának királya, akinek szintén 1991 óta futó műsorát még úgy is berendelték egészen 2020-ig, hogy a műsorvezető már 79 éves. Habár a Jerry Springer show esetében mindig fennállt a gyanú a hitelességét illetően (a benne látható viták és verekedések többször is megrendezettnek tűntek), és egyértelműen a szórakoztatás legalpáribb formáját képviselte, az biztos, hogy távozásával az amerikai televíziózás kevesebb lesz egy színfolttal.


(via Uproxx)