Már hétkor érdemes lehuppanni a tévé elé

Tom Hanks nevettet meg minket a Magas barna férfi, felemás cipőben című filmmel, és este kilenckor is lesz egy egészen jó vígjáték.

Magas barna férfi, felemás cipőben - Paramount Channel, március 23. hétfő, 19h

Richard, a magának való, kissé szórakozott művész váratlanul a CIA-n belül folyó hatalmi rivalizálás kereszttüzében találja magát, amikor mit sem sejtve felemás cipőben száll le a gépéről. Egy csapat ügynök azon dolgozik, hogy bebizonyítsák titkos kapcsolatait, lehallgatják a telefonjait, egy mentőautóból figyelik minden mozdulatát, szavaiban kódolt üzeneteket keresnek, és meg vannak győződve arról, hogy egy koncerten Richard a hegedűjátékával fog üzenni egy társának. A különc hegedűvirtuóz szinte semmit sem vesz észre a személye körüli felhajtásból, az azonban már az ő figyelmét sem kerüli el, hogy legjobb barátjának a felesége is érdeklődik iránta. Richard belemegy a tiltott kalandba, és attól fogva egyetlen nyugodt perce sincs, mert attól fél, hogy barátja leleplezi a viszonyukat. Így akaratlanul is egyre gyanúsabban viselkedik, ami igazolja a CIA embereinek feltevését.

 

A kód - Mozi+, március 23. hétfő, 18.55h

Ripley (Morgan Freeman), a világ legsikeresebb és legravaszabb műkincstolvaja rábeszéli Gabrielt (Antonio Banderas), feltörekvő riválisát egy közös akcióra, amelynek a tétje negyven millió dollár. A kiszemelt műkincseket azonban biztonságosabb helyen tárolják, mint a Pentagon, és hamar világossá válik, hogy a bejutás teljesen lehetetlen, a kijutás pedig még annál is nehezebb. Amikor azonban az oroszok elrabolják Alexet (Radha Mitchell), Gabriel megtáltosodik, és mindent egy lapra feltéve feladja inkognitóját.

 

Nem kellesz eléggé - Viasat3, március 23. hétfő, 21h

Vannak, akik azt állítják, kiismerik magukat a világban, de ki dől be ennek. Beth (Jennifer Anniston), Anna (Scarlett Johansson), Mary (Drew Barrymoore) és Gigi (Ginnifer Goodwin) megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora.

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, március 23. hétfő, 21h

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik.

 

11:14 - Film Mánia, március 23. hétfő, 23h

Egy baljós éjszakán egy fiatalember mobiltelefonján beszél valakivel. Részeg mint a csap, a rádióból üvölt a zene, de ő csak száguld az úton. A műszerfal digitális órája szerint a pontos idő 11:13. Váratlanul a semmiből valami a szélvédőnek csapódik iszonyú robajjal! Nem egy szarvas, az már biztos. 11:14-re vált az óra. Ez az a perc, amely sok ember életét megváltoztatja Middletonban.

 

Beépített tudat - Film+, március 23. hétfő, 23.10h

Pope (Ryan Reynolds), a CIA egyik legjobb ügynöke olyan információk birtokába jut, mellyel képes megfékezni a készülődő nukleáris támadást. Ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon tudnak hozzáférkőzni a Pope által megszerzett információhoz. A haldokló Pope tudatát át kell ültetniük egy másik ember fejébe. Az egyetlen személy, aki képes befogadni a férfi emlékeit és segíthet megfékezni a katasztrófát, Jericho (Kevin Costner), a féktelen bűnöző.

 

A préri urai - Paramount Channel, március 23. hétfő, 23.25h

Texasban olykor elmosódik a határ a becsületes emberek és a törvényen kívüliek között. Toby, az elvált apa jobb életet szeretne a fiának, az indulatos Tanner viszont most szabadult a börtönből. A két testvér összefog, hogy megmentsék a családi gazdaságot, amire egy lejáró követelés miatt a bank rá akarja tenni a kezét. Toby és Tanner sajátos és veszélyes módját választják a pénzszerzésnek, rablásokból akarják megszerezni a hiányzó pénzt. Hamarosan nyomukba ered egy könyörtelen Texas Ranger.

 

T2 Trainspotting - Sony Movie Channel, március 23. hétfő, 23.30h

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen _ bár kissé veszélyes _ figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.