Mennyit keresett Tom Cruise azzal, hogy majdnem meghalt a Mission: Impossible 6 forgatásán?

Hát Tom Hanks a Da Vinci-kóddal és a folytatásaival? És Sandra Bullock A szív bajnokaival? Nagyon-nagyon sok dollárról lesz szó rendhagyó heti tévéajánlónkban.

Nemrég írtuk meg, hogy Robert Downey Jr. 75 millió dollárt, azaz 21 milliárd forintot vágott zsebre a Bosszúállók: Végjáték főszerepéért. Mivel a sztárok szinte felfoghatatlanul magas fizetése mindig hálás téma, eheti tévéajánlónkba is aszerint válogattuk össze a filmeket, hogy mennyire keresett sokat (vagy épp: nagyon-nagyon sokat!) a főszereplője.

Hétfő: Mission: Impossible - Utóhatás

2017-ben a fél világot bejárták azok a képsorok, amikor Tom Cruise kikenődött egy toronyház falán a Mission: Impossible 6 forgatásán. A dublőr segítségét hírből sem ismerő sztár szerencsére megúszta egy bokatöréssel, a jelenet pedig végül bekerült a filmbe is. No és mennyit kaszált ezzel a halálugrással maga Cruise? Állítólag 28 millió dollárt, ami szinte szerény zsebpénz ahhoz képest, hogy az első Mission: Impossible-filmért 70 milliót, a másodikért és a harmadikért pedig 75-75 milliót (plusz a Fantom-protokollért 12 milliót és bevételrészesedést, a Titkos nemzetért pedig 25 milliót).

A nagysikerű akció-thriller sorozat hatodik részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) néhány ismerős szövetségessel (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után… Henry Cavill, Angela Bassett és Vanessa Kirby is csatlakoztak a szereplőgárdához, a rendezés pedig újfent Christopher McQuarrie érdeme.

Kedd: A szív bajnokai

Sandra Bullock nemcsak egy mutatós Oscar-szobrot kapott A szív bajnokai főszerepéért, de egy csinos kis 20 millió dolláros fizetést is, ami azért igencsak menő összeg az évtizedek óta férfiuralom alatt nyögő Hollywoodban. No persze Bullock a '90-es évek óta A-kategóriás színésznőnek számít, aki már a Szerelemben, háborúban...-ért, a Féktelenül 2-ért és a Majd elválikért is simán 10 millió dollár fölötti sztárgázsit rakott zsebre. Az eddigi rekordja viszont a Gravitáció volt: a 20 milliós fizetés mellé a bevételből is kapott részesedést, így a teljes honoráriuma a becslések szerint 70 millió dollár lett!

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. összebarátkozik vele, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

Szerda: Ölni kíméletesen

Brad Pittnek szintén a '90-es években lódult meg a szekere Hollywoodban, miután az Interjú a vámpírral és a Hetedik meghozta számára a világhírt. Ma már nagyon vicces belegondolni, hogy míg a Kivégzős című, 1989-es, bugyuta horrorért mindössze 12 000 dollár kapott, az Ocean's Elevenért 30 milliót, de még legutóbb, a Volt egyszer egy Hollywood kaszkadőrének szerepéért is zsebre tudott vágni egy szerény 10 milliós álomgázsit.

Az Ölni kíméletesen középpontjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

Csütörtök: Thor: Sötét világ

Vajon Chris Hemsworth úgy fog bevonulni a filmtörténelembe, mint „a 2010-es évek Brad Pittje”, akinek elég kockahasat villantania, szomorúan néznie, vagy épp benyögni valami vicceset, és az emberek máris tódulnak a mozikba? Mert jelen állás szerint nagyon így fest a helyzet: Hemsworth sorra forgatja a Marvel-blockbustereket, tudatosan gyúr rá a kisportolt mókamester figurájára (elég csak a legutóbbi, Végjáték-beli alakítására gondolni!), és elég jól keres vele: míg az Ultron kora idején még csak 5 millió dollárt kapott a pörölydobálásért, a Thor: Ragnarök óta viszont már 15 millióra ugrott a gázsija (ennyit kapott a Végtelen háborúért és a Végjátékért is). 

Amikor a Föld és a Kilenc Birodalom világa fedésbe kerül, megnyílnak a bolygók közötti dimenziókapuk. Ezt kihasználva akar mindent elpusztítani Malekith, a sötét elf, hogy visszataszítsa az univerzumot a teremtés előtti sötétségbe. Még Odin és Asgard sem tud szembeszállni azzal az ellenséggel, akivel Thornak szembe kell néznie. Veszélyes küldetése során újra találkozik szerelmével, az atomfizikus Jane Fosterrel, és ki kell szabadítania a börtönben sínylődő Lokit, hogy a segítségével visszaállítsa az univerzum rendjét.

Péntek: Inferno

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Tom Hanks a világ legnépszerűbb színésze, hiszen csak a Port.hu 100-as toplistájában övé a három dobogós filmből kettő! Hanks természetesen már a '90-es években is hatalmas húzónévnek számított a mozikban, és ennek megfelelő sztárgázsit is kapott:  a Forrest Gumpért 70 millió dollárnyi bevételrészesedés járt neki, de a Ryan közlegényért is 40 millió ütötte a markát. Nem járt rosszul a Dan Brown-regények megfilmesítésével sem: a Da Vinci-kódért 18 milliót kapott, az Angyalok és démonokért pedig kereken 50 milliót (a budapesti helyszíneken forgatott Inferno viszont nem lett annyira sikeres, mint az elődei, így Tom Hanks fizetésével sem dicsekedett el a nyilvánosságnak a stúdió).

Langdon professzor (Tom Hanks) egy firenzei kórházban ébred, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof. - mint eddigi kalandjai során mindig - ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti - és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.