Mi zajlik az Árulók színfalai mögött?

Mit csinálnak a játékosok, amikor nem látjuk őket, és mire kell elképesztő módon figyelnie a készítőknek, hogy ne omoljon össze az egész játék?

Mi, nézők a következőket látjuk Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban egy-egy részében: a gyilkosok előző éjszakai ügyködését, a reggelihez való érkezést, ahol rendszerint eggyel kevesebben jönnek be, a társaság pedig megtárgyalja, mi történt. Ezt követi a napi pénz- és pajzsszerző játék, illetve a kocsiút oda és vissza, ahol szintén megvitatnak sok mindent, majd újra a kastélyban a különböző részekre szakadt társaság beszéli meg, kinek kicsoda gyanús, aztán jön a Kerekasztal Szertartás, egy ember távozik, és megint a gyilkosok konklávéjával búcsúzunk. Ez úgy maximum 70-80 percnyi „hasznos” játékidő, de mit kezdenek a maradék idővel?

Forrás: RTL

 

Az logikus, hogy a kamerák nem mindig forognak: mind a stábnak, mind a játékosoknak kell egy kis pihenő, egy-egy rövid szünet, mert a játék az első naptól kezdve túlságosan is beszippantja őket. Ezt nem csak azért mondják el az interjúkban, hogy nagyot mondjanak, tényleg így van. A leállások alatt egy szabály van:

nem szabad a játékról beszélni,

részben azért, hogy a versenyzők teljesen kikapcsoljanak, részben azért, nehogy valami olyasmi hangozzon el ekkor, amiről pont lemarad a kamera. Ahogy a társaság bohóca, Lakatos Laci humorista és Vályi István megjegyezték, ha felvették volna a leállásokat, külön műsort lehetne összevágni az ott elhangzottakból.

Forrás: RTL

 

Ki lehet jó gyilkos Az Árulókban?

Az RTL egyik legnépszerűbb műsora, Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban hatalmas munkával készült, ahol rengeteg különböző szempontot kellett a stábnak figyelembe vennie - például azt, ki alkalmas arra, hogy gyilkoljon!

Tovább

 

Minden mást vesznek a kamerák, és rögzítenek a játékosok nyakban hordott mikrofonjai, aztán jön a gong, ami a takarodót jelzi, a játékosok pedig visszavonulnak a szobájukba, ahonnan ki sem jöhetnek. A szobákban pedig csak maguk vannak, elvágva a világtól, szigorúan tilos minden hírközlő vagy elektronikai eszköz – a kivétel a cukorbeteg Erős Antónia volt, akinek egy szerkezet folyamatosan méri a vércukorszintjét, itt muszáj volt kivételt tenni.

A pénzszerző játék egyik célja, hogy a versenyzők fizikálisan is meg legyenek mozgatva,

elfáradjanak, de mentálisan amúgy is kimerülnek estére. Ilyenkor sokan a szabálykönyvet bújják, nem mindenki tud aludni, ami annyiban fontos, hogy nem csak a „túlórázó” gyilkosok szeme lesz karikás.

Forrás: RTL

 

Az árulók persze elhagyják a szobájukat, amikor a konklávéba igyekeznek a „katakombákba” – ami jó eséllyel inkább csak egy pincesor –, és sokakban merülhet fel a kérdés: nem bukhatnak le a gyilkosok, amikor elhagyják a szobájukat vagy visszatérnek oda? Mi van, ha nyikorog a padló vagy a kilincs, ha túl hangosan csukják be az ajtót, és a szomszéd szobában ezt meghallják? Nyilván azonnal összerakják, hogy az illető csakis gyilkos lehet. Ahogy azt Nyári Gábor, a műsor szenior kreatív producere és Tárczy Eszter kreatív producer elmondták,

az egész műsorban itt a legnagyobb a hibalehetőség,

itt a legnagyobb a lebukás veszélye. Arra eleve nagyon vigyáznak, hogy senki se léphessen ki a szobájából - egyszer Hadas Krisztina kukucskált ki, gyorsan vissza is zavarták -, illetve elsőrendű fontosságú, hogy senki ne halljon és lásson semmit, amikor az árulók gyülekezni indulnak.

kibeszélő: árulók - titkok a kastélyból

Visszanézve még izgalmasabb, mert most nyer értelmet egy csomó minden

Az Árulók - Titkok a kastélyból 3. epizódjának vendégei, Bíró Bea és Vályi István elmesélték, hogy milyen komoly agymunkával jár egy nap a túlélése és feldolgozása ebben a nem mindennapi játékban.

Tovább

 

Azt természetesen nem árulták el, hogy ezt miként érik el, a mi tippünk az, hogy megadott időpontban vagy jelre az ártatlanoknak – kivéve az éppen megzsarolt ártatlanokat – fel kell venniük egy fejhallgatót, és azon bizonyos ideig hangos zenét hallgatnak. Lehet persze más, egyszerűbb vagy furfangosabb megoldás is, de akármi is az, remekül működik.

Hiánypótló tartalom a PORT.hu-n! Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban kulisszái mögé kalauzoljuk el a rajongókat. A saját gyártású kibeszélő műsorunkban a reality producerével, az évad legikonikusabb szereplőivel és külsős szakértőkkel beszéljük át a látottakat, sőt, még annál is több mindent. Pénteken és vasárnap 19.50-kor csak a PORT.hu-n Az Árulók - Titkok a kastélyból.

Itt nézheted meg az első epizódot:

árulók - titkok a kastélyból

Ártatlanként nehéz feldolgozni, hogy megöltek, hogy veled ez megtörténhet

Az Árulók - Titkok a kastélyból kibeszélő műsor vendégei, Nyári Gábor szenior kreatív producer és Vadon János műsorvezető elárulták, hogy milyen nehéz lelkileg és mentálisan Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban. Messze nem olyan egyszerű benne lenni a játékban, mint kívülről szemlélni.

Tovább

 

Ide kattintva a második részt láthatod:

árulók - titkok a kastélyból

Olyan ez, mint a Poirot vagy a Columbo, nézőként tudod, hogy ki a gyilkos, de ha benne lennél, teljesen vakon lennél

Így mesélt Lakatos László humorista Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban című műsorról, de még több érdekességet is elárult a realityben való szerepléséről.

Tovább

 

A legutóbbi  epizód vendégei, Dér Heni és Molnár Áron szinte megállás nélkül mondtak el egy csomó érdekesebbnél érdekesebb infót a realityről, ami teljesen beszippantotta őket is. Itt tudod megnézni:

árulók - titkok a kastélyból

Minden magától alakul, kavarodik és omlik össze

Az Árulók - Titkok a kastélyból 4. epizódjának vendégei, Dér Heni és Molnár Áron szinte megállás nélkül mondtak el egy csomó érdekesebbnél érdekesebb infót a reality-ről, ami teljesen beszippantotta őket is.

Tovább