Móni vendégei ismét idegállapotban – újra itt a Mónika Show

Vámpír Ági és Sinter Zoli, Gollam Gabi és a bézbózütős Jóska gyerek, Aranka és a mágnesp#@& francik*rva – csak néhány azon halhatatlan karakterek közül, akikkel a Mónika Show médiatörténelmet írt. A fogászati kezelések és a modern divatirányzatok bojkottjára felesküdött vendégkollektíva most visszatér, az RTL Gold ugyanis újra műsorra tűzte a legendás kibeszélőshowt. Mi pedig ezúttal egy klasszikus epizód erejéig újra elmerültünk feneketlen mélységeiben.

Bebizonyítom, hogy megcsaltál – ez a műsor témája, megbékélünk vele, Heidegger viszonya a skolasztikus filozófiához olyan koncepció, ami még a szokásosnál is élesebb konfliktusokat szítana. És máris érkezik Andi az ő regénybe (Romana, Tiffany) illő történetével: még férjezett asszonyként találkozott Andrással egy szilveszteri buliban, aki – nyilván tisztán, mint az alpesi csermély – bevallotta neki gyengéd érzelmeit. Andi még a köztársasági elnöki beszéd előtt beadta a válópert, hogy az újévben büntetlenül bilincselhesse majd magát hozzá élete új párjához. Boldogságuk makulátlan volt egészen addig a pillanatig,

amíg fel nem fedezett egy súlyosan kompromittáló sms-t András telefonjában.

Az üzenetben a férfiú egy harmadik félnek azt taglalta: nem tudná visszafogni magát, ha legközelebb találkoznának - semmi kétséget nem hagyva Andiban afelől, hogy egy fékevesztett tesztoszteronbölénnyel kezdeményezett párkapcsolatot. A nő azonban nem volt rest abban a szempillanatban engedelmes plüsscickánnyá csicskítani újdonsült párját, akivel azóta is boldogan él. (- kikacsintás, könyökkel bökdösés -) Viszont annak reményében, hogy a sminkszobában majd András nyaki artériájába nyomnak valami Moszad által használatos igazságszérumot, eljött a műsorba, hogy nagy nyilvánosság előtt is megbizonyosodjon a férfi hűségéről. Az ominózus eset hiba volt, azóta meg sem fordult a fejében a félremuzsikálás gondolata – hazudja András, mire a meghatott nő közli: erre a válaszra számított, és ajándékkal is készült. Majd elővarázsol egy tálcát, rajta egy péksüteményből(!) formázott willendorfi vénusszal. Mint megtudjuk, a szimbolista kompozíció célja, hogy András soha ne vesse a szemét más nőre. Bármibe lefogadjuk, hogy még helyben lelakkozta a műalkotást, hogy otthon aztán kiszegezhesse a sublót fölé, közvetlenül a lopótök mellé.

Huhh, és még a műsor felénél sem tartunk, no, de haladjunk tovább! Újabb korabeli popsláger csendül fel, és bevonul Anita. A 30 éves nő arról panaszkodik, hogy élete párja gyerekkorában beleesett egy kád Viagrába, mivel naponta minimum háromszor próbálkozik be nála, ő azonban kétnaponta egy légyottot tartana ideálisnak. Ennek miértje azonnal értelmet nyer, amint belibben Attila. A Fogtündér által mérsékelten - vagy éppen nagyon is, de csak elvitelre - preferált férfi úgy érzi (tévesen), hogy a műsor színvonala még nem ostromolja a Föld magját, ezért alkudozásba kezd a napi szexdózist illetően, mire Mónika visszafogottan érezteti a férfival, mekkora gyökér is valójában.

„Ölég erőszakos férfi vagyok ám!”

– tör elő a lírai önvallomás Attilából, végül a műsorvezető arra a konklúzióra jut, hogy a két vendég problémájára bizonyára létezik megoldás. Egy klasszikussal élve:

használhatnának pl. egy nagy vibráló tojást, köszönjük szépen!

Legvégül érkezik a 21 éves Gabi, aki egy shyamalani csavarokkal dúsan átszőtt szerelmi sztorit taglal, a műsorszám pedig ugyanúgy tíz Arany Málnát érne, mint Az esemény. Gabi jelenleg Norbival él majdnem háborítatlan párkapcsolatban, mivel hogy exe, Tibor a mai napig romantikus üzenetekkel zaklatja a lányt. A sztori megértéséhez – már ha valaki érez hasonló bizarr késztetést – létfontosságú információ, hogy amikor Gabi Norbival összejött, félig-meddig még Tiborral kavart, és kvázi revansot vett barátján, mivel az szótlanul, több napra eltűnt. (Nyugalom, lesz ez még sokkal érdektelenebb is!) Megérkezik Tibor is, akiről első benyomásunk, hogy meglehetősen unortodox módon vesz levegőt, mintha csak egy komplett kondér csípős-savanyú levest fogyasztott volna el orrsövényen át.

Végül kiderül, hogy csupán pszichoszomatikus tüneteket produkál,

ugyanis mint kiderül, birtokában van egy kvázi szerelmes levélnek, amit Gabi nemrégiben írt neki. Zaklatottsága tovább fokozódik, amikor a lányka azt állítja, hogy márpedig ezt még párkapcsolatuk idején írta. Közben Norbiban is nő a gyanakvás, hogy hülyére lett véve, de sebaj, a délutáni műsorsávban csak pár százezer háztartásbeli lesz szemtanúja mindennek. Mónikából végül előtör a zombi által frissen megmart osztályfőnöknő, és villámló szemekkel szembesíti Gabit azzal, hogy önfeledten nevetgél, miközben a két fiú gyűlöli egymást miatta. Szerintünk meg ez egy csodálatos barátság kezdete, lesz még ebből közös lerészegedés és Mr. Busta-koncert!

Képek forrása: RTL Klub