Nem volt könnyű, de gyűjtöttünk mára is jó filmeket

Nincs túl nagy választék kedden jó filmekből, de ami van, az majdnem mind este kilenckor lesz.

Mona Lisa mosolya - Paramount Channel, július 21. kedd, 18.25h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkát a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszonyszerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, és tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak továbbmenni.

Szemfényvesztők 2 - Film+, július 21. kedd, 18.40h

A Négy Lovas (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan), valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnt, titokzatos és karizmatikus Dylan (Mark Ruffalo) ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry (Daniel Radcliffe), a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Red - Film+, július 21. kedd, 21h

Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos, valamint kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájöjjenek, vajon melyik információ az, ami miatt egykori munkaadóik a legkülönfélébb módszerekkel megpróbálják hidegre tenni őket. Frank és csapata úgy dönt, betörnek a CIA titkos központjába, és fényt derítenek azokra a titkokra és összeesküvésekre, amelyek miatt egyre többen akarják kinyírni őket.

 

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi - Viasat3, július 21. kedd, 21h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem volna vesztenivalód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt azonban, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia) és mostanában Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár, egyikük sem sejti.

 

Behálózva - Paramount Channel, július 21. kedd, 21h

Mike Regan olyan férfi, akinek mindene megvan: gyönyörű feleség, dizájnos otthon. Cégével azon igyekszik, hogy örökre megváltoztassa a magángépek helyzetét, mikor kapcsolata Ed Porterrel, IT-konzulensével félresiklik.

 

Pénz beszél - Paramount Channel, július 21. kedd, 23h

Az Oscar-díjas Al Pacino és Matthew McConaughey játssza a főszerepet ebben a mozgalmas, borzongató és adrenalinnal teli thrillerben. A film a nagy pénzeket megmozgató és végtelenül vonzó sportfogadások világában játszódik, ahol a szerencse csupán egy érme feldobásán múlik. Amikor Brandon Lang (McConaughey) Walter Abrams (Pacino), a sportfogadás elismert alakjának pártfogoltja lesz, hirtelen a futballfogadások reményteli üdvöskéjévé válik. Ezzel azonban belekerül egy végeláthatatlan és veszélyes játékba, amiben mentora válik legfőbb ellenségévé. A filmben feltűnik még Rene Russo és Jeremy Piven is.